De Bedste Aluminiumsfolie Tricks, Du Ikke Bør Ignorere Mere

Hold Dine Bananer Frisk

Bananer er sådan en lækker, let at spise-snack. Desværre bliver de også hurtigt dårlige. Efter et par dage på køkkenbordet, begynder dine bananer at blive brune. Når det sker, ønsker ingen at spise dem mere. Hvis du har brug for at holde dine bananer friske I længere tid, skal du bruge aluminiumsfolie.

Sæt et lille stykke aluminiumsfolie omkring stammen på dine bananer. Ved at afbryde en del af bananens kontakt med luften, kan du bremse den rådnende proces, der plager disse frugter. Et lille stykke aluminiumsfolie kan føre til længere dage med en moden, gul og spiseklar frugt.

. Stryg Hurtigere

Når du stryger dit tøj, skal du normalt stryge hen over det samme område flere gange, før du endelig opnår det rynkefrie resultat. Meget af den varme, du bruger, suges op af det fysiske strygebræt, hvilket tvinger dig til at køre strygejernet over det samme sted igen og igen, for at generere nok varme til at få arbejdet gjort.

Aluminiumsfolie kan løse dette problem. Læg blot et ark aluminiumsfolie på dit strygebræt, og skub tøjdækslet hen over det. Folien reflekterer varmen snarere end absorberer den, så du kan stryge dit tøj til rynkefri perfektion meget hurtigere.

Rengør Din Grill

Mens du kan pakke din mad i aluminiumsfolie, inden du lægger den på grillen for at holde din grill ren, er denne proces undertiden vanskelig, når du laver mad til en stor gruppe mennesker. Men selvom du placerer mad direkte på din grill, kan du nemt rense det hele ved hjælp af aluminiumsfolie.

Læg et ark aluminiumfolie over den varme grill lige efter du er færdig med at lave mad. Næste gang du er klar til at bruge din grill, eller når den er helt afkølet, skal du blot krølle aluminiumsfolien sammen. Det skal bruges til at skrabe alle madrester af, og smides væk efter brug.

. Fjern Statisk Elektricitet Fra Tøjet

Mens aluminiumsfolie har alle slags smarte anvendelser i køkkenet, kan det også give lidt hjælp i vaskerummet. Når du har vasket dit tøj og lagt det i tørretumbleren, bemærker du muligvis, at den mest frustrerende del af vasketøjet handler om statisk elektricitet. Heldigvis giver aluminiumsfolie en løsning.

Inden du starter din tørretumbler, skal du krølle en kugle af et stykke aluminiumsfolie, som du smider ind sammen med dit våde vasketøj. Tryk aluminiumsfolien tæt sammen, og sørg for, at der ikke er skarpe dele, der kan flænge dit tøj. Afhængig af vasketøjets størrelse, kan du bruge 2-3 aluminiumsfolie kugler i stedet for en. Aluminiumsfolien gør, at du slipper af med den irriterende statiske elektricitet, og du skal bare lægge dit tørre tøj sammen og på plads.

5. Beskyt Dine Planter

Grøntsagshaver er en fantastisk måde at udforske en ny hobby på, og finpudse dine grønne fingre. Men selv de mest erfarne gartnere kæmper for at holde insekterne væk fra deres elskede planter. Du kan ikke nyde dine grøntsager, hvis de udendørs insekter først er kommet til dine planter

Når du sammensætter din have, skal du blande strimler af aluminiumsfolie med din barkflis. Folien holder insekterne væk, samtidig med at de retter mere lys til dine planter. Forbered masser af plads i dit køleskab til at rumme frugterne af din blomstrende køkkenhave, hvis du bruger dette trick!

6. Rengør Dit Strygejern

Efter år med regelmæssig brug bemærker du muligvis, at dit strygejern er begyndt at blive snavset og rustent. Når det sker, kan du ikke længere stryge dit tøj med tillid til renhed, da den beskidte enhed efterlader mærker på dine rene stoffer. Heldigvis giver aluminiumsfolie en nem løsning til at rengøre dit strygejern.

Krøl simpelthen aluminiumsfolien til en kugle og skrub bunden af dit lune strygejern. Mens processen muligvis efterlader et par ridser, fjerner den dog alt snavs, der har potentiale til at ødelægge dit tøj. Hvad gør et par ridser, i forhold til et rent, brugbart strygejern?

. Flyt Dine Møbler

Når møblerne i dit hus er i et bestemt arrangement i lang tid, har du måske oplevet, at du er desperat efter en møbel ændring. Desværre resulterer flytningen af dine møbler ofte i ridser langs dit gulv. Er det værd at risikere for at ændre din stue?

Nå, det er med aluminiumsfolie. Før du trækker dine møbler hen over dit gulv, skal du lægge et lille lag folie under stole-/bordben. Folien glider let langs jorden og beskytter dit gulv mod ridser, og hermed giver dig muligheden for nemt at omarrangere dit rum.

. Opbevar Din Selleri

Mange opbevarer deres selleri i køleskabet i plastikposen eller direkte i køleskabet uden emballage. Men hvis det opbevares på denne måde, bliver selleri hurtigt tørt og uspiseligt.

Den bedste måde at opbevare selleri på er at holde sellerihovederne hele og derefter pakke det tæt ind i aluminiumsfolie, inden du lægger det i køleskabet. Dette trick giver dig mulighed for at holde fugtigheden i din selleri, og efterlader den frisk og sprød i 2 til 4 uger.

. Hold Insekter Væk

Insekter, som lever af mad gemmer sig gerne på mørke steder. Hvis du søger længe nok i dine køkkenskabe, finder du sandsynligvis et par uvelkomne besøgende. Mens brug af hyldeunderlag er en almindelig praksis, for at holde dine skabe rene, er aluminiumsfolie den bedste hyldeforing af alle.

Aluminiumsfolie reflekterer lys, der driver alle uhyggelige insekter væk. Ved at beklæde dine skabe med aluminiumsfolie skaber du et miljø, hvor intet insekt ønsker at leve. Du holder dit køkken beskyttet mod insekter, og du holder dine skabe ryddelige og støvfrie.

Steg Perfekte Æg

Hvis du altid har kæmpet for at stege det perfekte æg, kan aluminiumsfolie være løsningen. Før du steger dit æg, skal du måle en strimmel aluminiumsfolie ud over den pande, du vil bruge. Derefter fores indersiden af panden med aluminiumsfolie og trykkes ned for at sikre, at den passer til formen. Når det er gjort, skal du fylde aluminiumsfolien med olie og varme gryden op.

Hvis æggene knækkes direkte i aluminiumsfolie, brænder de sig ikke fast i bunden af panden. Du kan let vende og dreje dine æg og sikre, at de når det rette færdige niveau, før du tager dem op af panden. Desuden er oprydning så meget lettere! Når du er færdig med at lave mad, skal du blot krølle kuglefolien sammen og smide den væk – ingen sæbe er nødvendig!

. Opret En Fedtfanger

Smørholdige retter er altid en godbid, især hvis du laver maden selv. Men mens du tilbereder festmenuen, står du altid over for problemet med, hvad du skal gøre med det resterende fedt, når din mad er færdig. Hvis du smider det ned i afløbet, kan det skabe alvorlige problemer i dine afløbsrør. I stedet for at risikere at tilstoppe disse rør, skal du lave aluminiumsfolie til et øjeblikkeligt fedtfang.

Når din mad er færdig, skal du linere en skål med aluminiumsfolie og hælde smør/olie ned i den. Brug af aluminiumsfolien giver dig mulighed for hurtigt at slippe af med restproduktet. Når fedtet afkøles, skal du blot samle aluminiumsfolien, så den er tæt og smide den væk. Det er så let.

Opret En Solboks

Planter er perfekte til at tilføje lidt liv og farve til indersiden af dit hjem. Hvis du vælger grønne områder, der elsker solen, skal du placere disse planter nær et vindue, hvor de konsekvent kan opsuge de varme stråler. Desværre kommer solen altid fra en bestemt retning, og til sidst begynder planterne at læne sig mod lyset.

Hvis du vil give dine planter lys fra alle retninger, skal du oprette en lille solkasse med aluminiumsfolie. Fjern toppen og den ene side fra en papkasse, og dæk resten af kassen med aluminiumsfolie. Placer alle dine solhungrende planter indeni, og sæt kassen nær et vindue. Dette lille trick giver dine lyshungrende planter meget lys, og de vil elske dig for det.

Skær Din Saks

Ligesom dine køkkenknive begynder dit yndlingssaks at blive lidt slidte ved konstant brug. Mens de er lavet til at skære igennem alt med lethed, er det nu en kamp at få dem til at arbejde korrekt. Men frygt ikke – aluminiumsfolie er en løsning.

Tag et par strimler aluminiumsfolie og skær det med din saks så mange gange som muligt. Efter et par klip begynder du at bemærke, at din saks blade bliver skarpe igen. Det er den perfekte måde at gendanne bladene på din saks uden at skulle bruge specielle værktøjer, der komplicerer processen.

Lav Din Egen Stylus

For større tablets og endda smartphones er stylus nu det nye must-have tilbehør. De er relativt dyre, men de åbner nye muligheder for at bruge din enhed. Hvis du ikke ønsker at bruge ekstra penge på det, kan du selv lave din egen stylus ved hjælp af lidt aluminiumsfolie.

Tag bare en almindelig pen eller blyant og fastgør en smule folie til spidsen af den. Folien giver blyanten mulighed for at arbejde med din enhed og skabe en hjemme-stylus, der fungerer for ethvert budget. Hvorfor betale ekstra, når du kan lave din egen stylus derhjemme?

. Vedligehold Din Pejs

Mens aluminiumsfolie kan løse mange problemer, kan det også forhindre problemer, før de opstår. Hvis du har en ægte brændeovn i dit hjem, ved du, hvor snavset det kan blive, når asken lægger sig. Aluminiumsfolie forhindrer dig i konstant at samle forkullet træ fra gulvet i din pejs.

Opret et dobbelt lag aluminiumsfolie, der er omtrent lige så stort som træristen i din pejs. Skub den under risten, og lad den sidde der, mens træet brænder. Når pejsen er afkølet helt, sandsynligvis 12 timer senere, kan du simpelthen folde folien og smide den væk. Det er den perfekte problemfri oprydning.

Forlæng Batteriets Levetid

Døde batterier er en af hverdagens mange ulemper. Selvom du ikke kan sikre, at dine batterier holder for evigt, kan du forlænge deres levetid med lidt aluminiumsfolie. Sæt en lille kugle aluminiumsfolie i enden af dit batteri, hver gang du lægger nye i din enhed.

Aluminiumsfolien forlænger levetiden og sikrer, at du får al den energi, du kan, fra hver lille celle. Dagen med suk og frustration, når batteriet i fjernbetjening løber tør, forsvinder ikke helt, men de vil være færre og der vil gå længere tid mellem hver skifte.

Beskyttelse Af Dit Barns Madras

En nyfødt udgør ikke meget af et problem med hensyn til natlig madrasskade, da barnet er iført en ble. Men når et barn når den alder, hvor han eller hun holder op med at bruge ble, kan det blive et problem. Heldigvis kan aluminiumsfolie spare forældre en masse problemer!

Hvis du ikke har et plastikmadrasovertræk, kan du dække dit barns madras med flere ark aluminiumsfolie og placere et stort badehåndklæde ovenpå. Derefter skal du bare binde det hele sammen med det pålagte lagen, så intet bevæger sig, mens dit barn sover. Hvis der opstår en tisselækage om natten, vil madrassen være beskyttet.

Skrub Dine Gryder

Ligesom aluminiumsfolie kan fjerne opbygget snavs fra dit strygejern, kan det også rense dine gryder og pander. Hvis du har køkkenudstyr, der er fyldt med skidtansamlinger, som du ikke kan komme af med, giver aluminiumfolie dig muligvis en løsning.

Saml lidt aluminiumsfolie og lav den til en hård kugle, og brug den til at skrubbe og skure bunden i dine pander og gryder. Det kan fjerne den opbyggede snavs ret let, og efterlader dig med skinnende pander, der ser næsten lige så gode ud som nye. Du skal ikke lade dig nøjes med snavset køkkenudstyr, når rengøring med aluminiumsfolie er så let.

Beskyt Dine Dørknapper

Hvis du er i gang med DIY-projekter i dit hjem, har du måske overvejet, at ville male et par døre for at tilføje et stænk af ny farve til dit rum. Men mens du maler din dør, står du over for spørgsmålet om, at beskytte dørhåndtaget mod din nye farve. Malebånd er en god løsning, men det er også tidskrævende og svært at pakke hver strimmel rundt om din cirkulære dørhåndtag.

I stedet for at spilde din dyrebare tid på denne strategi, skal du blot vikle et stykke aluminiumsfolie tæt rundt om dørhåndtaget. Brug derefter en kniv til at skære en perfekt cirkel rundt om håndtaget, så du får rene linjer, når du fjerner folien. Når du er færdig med at male, skal du blot tage folien af for at afslutte dit projekt – det er så let.

Reduktion Af Ledsmerter

Ledsmerter kan være direkte ubehagelige og frem for alt smertefulde. Der er naturligvis forskellige måder at lindre dem på, blandt andet med medicin, men endnu en gang kan aluminiumsfolie hjælpe. Faktisk vil indpakning af tæerne eller en hvilken som helst del af din krop, der lider af ledsmerter, gå langt i retning af at lindre smerten.

Denne teknik menes at have været brugt i hundrede år. Tilsyneladende indeholder menneskelige organismer specielle stamceller, der konstant interagerer med jordens energifelt. Aluminiumsfolie hjælper med at reflektere dette energifelt, og dermed gendanne den mulige forstyrrede interaktion, der kan forekomme i stamcellerne og derfor forårsage smerter.

Rengør Din Limpistol

Hvis du kan lide at lave praktiske opgaver, har du sandsynligvis brugt en varm limpistol mere end én gang. Det er virkelig det mest utrolige klæbemiddel. Den varme lim kan klæbe næsten alt sammen med lille risiko for, at de to ting adskilles. Desværre er varme limpistoler også ret beskidte.

Efter nogle få anvendelser opbygges et lag tørret lim på spidsen af limpistolen. Ikke alene gør det pistolen mindre effektiv, men det er også et mareridt at komme af. Det er bare sådan, medmindre du bruger aluminiumsfolie. Når pistolen er afkølet, skal du forme en kugle af lidt aluminiumsfolie op omkring spidsen og skrubbe den ren. Det fjerner let overskydende klæbemiddel og efterlader pistolen ren og klar til næste brug.

Forbedre Din Radiator

Hvis du har en standard radiator, der fastgøres til din væg, kan du opleve, at det ikke er den mest effektive måde at opvarme dit hus på. En del af varmen absorberes af væggen bag radiatoren, hvilket betyder, at der faktisk cirkulerer meget mindre varme gennem dit hjem. Aluminiumsfolie kan løse dette problem.

Find et stykke pap næsten lige så stort som din radiator, og pakk det ind i aluminiumsfolie. Placer pappet bag din radiator, og føl forskellen, når varmen strømmer ind i dit hjem. Aluminiumsfolien reflekterer varmen i stedet for at absorbere den, hvilket sikrer, at det meste af den varme forbliver inde, snarere end at sive ud gennem væggene.

Gør Det Lettere At Fiske

Hobbyfiskeri kræver stor tålmodighed. Alligevel er det lidt frustrerende, når du tilbringer timer ved vandet, kun for at komme hjem med tomme hænder. Interessant nok kan aluminiumsfolie give en løsning.

Det er bevist, at fisk tiltrækkes af lys. Mens dit agn er en velsmagende snack, kan lidt reflekterende lys trække flere interesserede svømmere ind end en simpel orm gør. Næste gang du tager ud på vandet, skal du fastgøre en smule aluminiumsfolie til din krog. Folien reflekterer lyset i vandet og tiltrækker naturligt fisk lige til din stang. Det lyder skørt, men det kan bare give dig den fangst, du har gået og ventet på.

Poler Dit Sølv

Hvis du har noget sølv i dit hus, har du sikkert bemærket, at sølvet mister sin glans efter tid. Vidste du, at aluminiumsfolie løser dette problem? Fyld en gryde med udspredt aluminiumsfolie, fyld gryden med koldt vand og tilsæt lidt salt. Læg derefter dit sølvtøj i bunden af gryden og lad det ligge i et par minutter.

Når tiden er inde skal du vaske sølvtøjet, og se det genoprette sig til sin tidligere pragt. Aluminium parret med salt og sølv fører til en molekylær udveksling, der polerer dine sølvstykker. Men du behøver ikke kende den fulde videnskab for at omsætte dette trick i praksis.

Bagning Af En Perfekt Tærteskorpe

Kan du lide at bage alle slags tærter, men ender altid med tærter, der har en brændt skorpe på kanterne? Det kan være meget irriterende, men aluminiumsfolie løser dit problem!

Inden du lægger din tærte i ovnen, skal du tage et ark aluminiumsfolie og dække hele omkredsen af din tærskorpe. Folien forhindrer skorpekanten i at brænde, mens resten af din tærte er gyldenbrun.

Hold Dit Brød Varmt

Har du et hjemmelavet brød eller en kage, du gerne vil medbringe til din middag en aften? For at imponere din familie eller venner ved at tilbyde dem noget friskt og varmt, så kan du trygt stole på aluminiumsfolien.

Så længe dit brød eller kagen lige er kommet ud af ovnen og stadig er varm, skal du pakke det ind i et stykke serviet og dække det med aluminiumsfolie. Aluminiumsfolie har den egenskab at reflektere varme, så det holder dit brød eller kage varm i meget lang tid.

Blødgør Brun Sukker

De fleste mennesker bruger ikke brun sukker hver dag. Efter nogen tid uden brug kan dit brune sukker dog hærde, hvilket gør det vanskeligt at fjerne det fra pakken. Du kan ganske enkelt hverken hugge eller stikke i det, for at løsne det. Hvis det sker, kan aluminiumsfolie hjælpe.

Pak dit hærdede brune sukker ind i et lille stykke aluminiumsfolie og bag det i ovnen i cirka fem minutter. Når du fjerner det, vil sukkeret være tilbage i sin bløde tilstand, og du kan fortsætte med at bruge det, som normalt.

Bevar Dine Snacks

Medmindre du køber en genoplukkelig pose, er det en risikofyldt beslutning at åbne en pakke snacks. Du løber risikoen for, at du ikke spiser op, men uden forsegling bliver snacksne måske for gamle og uspiselige. Hvis du ikke vil overspise, men stadig vil bevare dine chips sprøde, så har aluminiumsfolie svaret.

Når du har spist, hvad du vil have af pakken, skal du tage en strimmel aluminiumsfolie og holde den over åbningen. Varm derefter aluminiumet lidt op med et strygejern for at skabe en DIY forsegling. Den opvarmede folie holder luft ude af pakken og sikrer, at alt indeni forbliver friskt, indtil du er klar til at snacke igen.

Rengør Dine Smykker

Aluminiumsfolie renser meget mere end sølvtøj. Mens den praktiske hæfteklammer polerer dine pletterede stykker, opdaterer den også dine yndlingssmykker. Rengøring af dine smykker indebærer en lignende proces som at rense dine sølvtøj, men med et par vigtige ændringer.

Denne gang skal du beklæde en skål med aluminiumsfolie og fylde den med varmt vand. Tilsæt derefter lidt blegemiddelfrit, ikke-flydende vaskemiddel. Læg dine smykker i skålen, og lad det bløde op i et par minutter. Når det er gjort, kan du skylle dine smykker med vand og lægge dem på et håndklæde for at tørre. Den molekylære reaktion vil gøre dine smykker mærkbart renere.

Øg Hastigheden På Din WiFi

Selvom du måske ikke er klar til at investere i din egen “sølvpapirshat”, kan en lille tinfolie omkring din WiFi router gøre underværker. Hvis du finder ud af, at din forbindelse er svag, langsom og generelt upålidelig, kan aluminiumsfolie muligvis være en løsning.

Start med at tage et tilpas stykke papkarton og overdæk det med aluminumsfolie. Derefter sætter du det bagom din router, helst der hvor du sætter stikket i. Aluminummet vil give dit WiFi et såkaldt boost, som vil gøre dit internetsignal mere stabilt og lidt hurtigere. Forbindelsen er atter klar og dine problemer er løst!

Hold Pensler Våde

Uanset om du maler vægge eller lærred, kan det være trættende for dig at skulle vaske dine pensler hver gang du tager en pause.

Du kan pakke dine pensler i et vådt papirhåndklæde og et ark aluminiumsfolie. Dette forhindrer, at malingen tørrer og ødelægger dine pensler.

32. Tildækkede Malingsrullebakker

Genbrug dine malingsrullebakker uden at skulle rense dem, og samtidig gøre alt andet omkring dig beskidt i processen.

Bare dæk dem med et par ark aluminiumsfolie. Og når du er færdig med malingen, skal du bare fjerne folien fra bakken og smide det ud.

. Forseglede Plastposer

Dette er simpelthen genialt. Hvis du har brug for at forsegle en plastikpose, skal du placere et langt stykke aluminiumsfolie på det område, du vil sikre, og derefter stryge det med et varmt strygejern.

Varmen får plasten til at smelte og klæbe sammen, mens folien forhindrer det i at klæbe til strygejernets underflade.

Rengør Gl​aspander

Stegepander er ikke det eneste køkkenredskab, som aluminiumsfolie sparer dig for stædige madrester

Du kan også få dine glaspander til at skinne med en simpel foliekugle.

35. Lav Perfekte Sodavandsis

Tinfolie holder ikke kun sodavandsispinde på plads, den hjælper dem også med at fryse hurtigt og jævnt, Ahh JA!

Det fungerer også som en drypfanger og holder dine hænder rene, mens du nyder en sød godbid.

Berøringsskærme

Overraskende nok reagerer berøringsskærme på aluminiumsfolie. God at bruge om vinteren.

Form en smule aluminiumsfolie på din pegefinger, og tag et par handsker udenpå, så kan du nemt bruge din finger på tastaturet. Du kan både skrive sms’er eller lede i dine kontakter.

Fjern Rust Fra Radiatoren Med Ketchup

Jo ældre en radiator er, jo mere rust akkumulerer den uundgåeligt, og når den når et bestemt punkt, er det ekstremt vanskeligt at fjerne rusten. Du vil dog blive glad for at høre, at en lille smule ketchup og aluminiumsfolie kan afhjælpe dette problem!

De Bedste Aluminiumsfolie Tricks, Du Ikke Bør Ignorere Mere

Hold Dine Bananer Frisk

Bananer er sådan en lækker, let at spise-snack. Desværre bliver de også hurtigt dårlige. Efter et par dage på køkkenbordet, begynder dine bananer at blive brune. Når det sker, ønsker ingen at spise dem mere. Hvis du har brug for at holde dine bananer friske I længere tid, skal du bruge aluminiumsfolie.

Sæt et lille stykke aluminiumsfolie omkring stammen på dine bananer. Ved at afbryde en del af bananens kontakt med luften, kan du bremse den rådnende proces, der plager disse frugter. Et lille stykke aluminiumsfolie kan føre til længere dage med en moden, gul og spiseklar frugt.

. Stryg Hurtigere

Når du stryger dit tøj, skal du normalt stryge hen over det samme område flere gange, før du endelig opnår det rynkefrie resultat. Meget af den varme, du bruger, suges op af det fysiske strygebræt, hvilket tvinger dig til at køre strygejernet over det samme sted igen og igen, for at generere nok varme til at få arbejdet gjort.

Aluminiumsfolie kan løse dette problem. Læg blot et ark aluminiumsfolie på dit strygebræt, og skub tøjdækslet hen over det. Folien reflekterer varmen snarere end absorberer den, så du kan stryge dit tøj til rynkefri perfektion meget hurtigere.

Rengør Din Grill

Mens du kan pakke din mad i aluminiumsfolie, inden du lægger den på grillen for at holde din grill ren, er denne proces undertiden vanskelig, når du laver mad til en stor gruppe mennesker. Men selvom du placerer mad direkte på din grill, kan du nemt rense det hele ved hjælp af aluminiumsfolie.

Læg et ark aluminiumfolie over den varme grill lige efter du er færdig med at lave mad. Næste gang du er klar til at bruge din grill, eller når den er helt afkølet, skal du blot krølle aluminiumsfolien sammen. Det skal bruges til at skrabe alle madrester af, og smides væk efter brug.

. Fjern Statisk Elektricitet Fra Tøjet

Mens aluminiumsfolie har alle slags smarte anvendelser i køkkenet, kan det også give lidt hjælp i vaskerummet. Når du har vasket dit tøj og lagt det i tørretumbleren, bemærker du muligvis, at den mest frustrerende del af vasketøjet handler om statisk elektricitet. Heldigvis giver aluminiumsfolie en løsning.

Inden du starter din tørretumbler, skal du krølle en kugle af et stykke aluminiumsfolie, som du smider ind sammen med dit våde vasketøj. Tryk aluminiumsfolien tæt sammen, og sørg for, at der ikke er skarpe dele, der kan flænge dit tøj. Afhængig af vasketøjets størrelse, kan du bruge 2-3 aluminiumsfolie kugler i stedet for en. Aluminiumsfolien gør, at du slipper af med den irriterende statiske elektricitet, og du skal bare lægge dit tørre tøj sammen og på plads.

5. Beskyt Dine Planter

Grøntsagshaver er en fantastisk måde at udforske en ny hobby på, og finpudse dine grønne fingre. Men selv de mest erfarne gartnere kæmper for at holde insekterne væk fra deres elskede planter. Du kan ikke nyde dine grøntsager, hvis de udendørs insekter først er kommet til dine planter

Når du sammensætter din have, skal du blande strimler af aluminiumsfolie med din barkflis. Folien holder insekterne væk, samtidig med at de retter mere lys til dine planter. Forbered masser af plads i dit køleskab til at rumme frugterne af din blomstrende køkkenhave, hvis du bruger dette trick!

6. Rengør Dit Strygejern

Efter år med regelmæssig brug bemærker du muligvis, at dit strygejern er begyndt at blive snavset og rustent. Når det sker, kan du ikke længere stryge dit tøj med tillid til renhed, da den beskidte enhed efterlader mærker på dine rene stoffer. Heldigvis giver aluminiumsfolie en nem løsning til at rengøre dit strygejern.

Krøl simpelthen aluminiumsfolien til en kugle og skrub bunden af dit lune strygejern. Mens processen muligvis efterlader et par ridser, fjerner den dog alt snavs, der har potentiale til at ødelægge dit tøj. Hvad gør et par ridser, i forhold til et rent, brugbart strygejern?

. Flyt Dine Møbler

Når møblerne i dit hus er i et bestemt arrangement i lang tid, har du måske oplevet, at du er desperat efter en møbel ændring. Desværre resulterer flytningen af dine møbler ofte i ridser langs dit gulv. Er det værd at risikere for at ændre din stue?

Nå, det er med aluminiumsfolie. Før du trækker dine møbler hen over dit gulv, skal du lægge et lille lag folie under stole-/bordben. Folien glider let langs jorden og beskytter dit gulv mod ridser, og hermed giver dig muligheden for nemt at omarrangere dit rum.

. Opbevar Din Selleri

Mange opbevarer deres selleri i køleskabet i plastikposen eller direkte i køleskabet uden emballage. Men hvis det opbevares på denne måde, bliver selleri hurtigt tørt og uspiseligt.

Den bedste måde at opbevare selleri på er at holde sellerihovederne hele og derefter pakke det tæt ind i aluminiumsfolie, inden du lægger det i køleskabet. Dette trick giver dig mulighed for at holde fugtigheden i din selleri, og efterlader den frisk og sprød i 2 til 4 uger.

. Hold Insekter Væk

Insekter, som lever af mad gemmer sig gerne på mørke steder. Hvis du søger længe nok i dine køkkenskabe, finder du sandsynligvis et par uvelkomne besøgende. Mens brug af hyldeunderlag er en almindelig praksis, for at holde dine skabe rene, er aluminiumsfolie den bedste hyldeforing af alle.

Aluminiumsfolie reflekterer lys, der driver alle uhyggelige insekter væk. Ved at beklæde dine skabe med aluminiumsfolie skaber du et miljø, hvor intet insekt ønsker at leve. Du holder dit køkken beskyttet mod insekter, og du holder dine skabe ryddelige og støvfrie.

Steg Perfekte Æg

Hvis du altid har kæmpet for at stege det perfekte æg, kan aluminiumsfolie være løsningen. Før du steger dit æg, skal du måle en strimmel aluminiumsfolie ud over den pande, du vil bruge. Derefter fores indersiden af panden med aluminiumsfolie og trykkes ned for at sikre, at den passer til formen. Når det er gjort, skal du fylde aluminiumsfolien med olie og varme gryden op.

Hvis æggene knækkes direkte i aluminiumsfolie, brænder de sig ikke fast i bunden af panden. Du kan let vende og dreje dine æg og sikre, at de når det rette færdige niveau, før du tager dem op af panden. Desuden er oprydning så meget lettere! Når du er færdig med at lave mad, skal du blot krølle kuglefolien sammen og smide den væk – ingen sæbe er nødvendig!

. Opret En Fedtfanger

Smørholdige retter er altid en godbid, især hvis du laver maden selv. Men mens du tilbereder festmenuen, står du altid over for problemet med, hvad du skal gøre med det resterende fedt, når din mad er færdig. Hvis du smider det ned i afløbet, kan det skabe alvorlige problemer i dine afløbsrør. I stedet for at risikere at tilstoppe disse rør, skal du lave aluminiumsfolie til et øjeblikkeligt fedtfang.

Når din mad er færdig, skal du linere en skål med aluminiumsfolie og hælde smør/olie ned i den. Brug af aluminiumsfolien giver dig mulighed for hurtigt at slippe af med restproduktet. Når fedtet afkøles, skal du blot samle aluminiumsfolien, så den er tæt og smide den væk. Det er så let.

Opret En Solboks

Planter er perfekte til at tilføje lidt liv og farve til indersiden af dit hjem. Hvis du vælger grønne områder, der elsker solen, skal du placere disse planter nær et vindue, hvor de konsekvent kan opsuge de varme stråler. Desværre kommer solen altid fra en bestemt retning, og til sidst begynder planterne at læne sig mod lyset.

Hvis du vil give dine planter lys fra alle retninger, skal du oprette en lille solkasse med aluminiumsfolie. Fjern toppen og den ene side fra en papkasse, og dæk resten af kassen med aluminiumsfolie. Placer alle dine solhungrende planter indeni, og sæt kassen nær et vindue. Dette lille trick giver dine lyshungrende planter meget lys, og de vil elske dig for det.

Skær Din Saks

Ligesom dine køkkenknive begynder dit yndlingssaks at blive lidt slidte ved konstant brug. Mens de er lavet til at skære igennem alt med lethed, er det nu en kamp at få dem til at arbejde korrekt. Men frygt ikke – aluminiumsfolie er en løsning.

Tag et par strimler aluminiumsfolie og skær det med din saks så mange gange som muligt. Efter et par klip begynder du at bemærke, at din saks blade bliver skarpe igen. Det er den perfekte måde at gendanne bladene på din saks uden at skulle bruge specielle værktøjer, der komplicerer processen.

Lav Din Egen Stylus

For større tablets og endda smartphones er stylus nu det nye must-have tilbehør. De er relativt dyre, men de åbner nye muligheder for at bruge din enhed. Hvis du ikke ønsker at bruge ekstra penge på det, kan du selv lave din egen stylus ved hjælp af lidt aluminiumsfolie.

Tag bare en almindelig pen eller blyant og fastgør en smule folie til spidsen af den. Folien giver blyanten mulighed for at arbejde med din enhed og skabe en hjemme-stylus, der fungerer for ethvert budget. Hvorfor betale ekstra, når du kan lave din egen stylus derhjemme?

. Vedligehold Din Pejs

Mens aluminiumsfolie kan løse mange problemer, kan det også forhindre problemer, før de opstår. Hvis du har en ægte brændeovn i dit hjem, ved du, hvor snavset det kan blive, når asken lægger sig. Aluminiumsfolie forhindrer dig i konstant at samle forkullet træ fra gulvet i din pejs.

Opret et dobbelt lag aluminiumsfolie, der er omtrent lige så stort som træristen i din pejs. Skub den under risten, og lad den sidde der, mens træet brænder. Når pejsen er afkølet helt, sandsynligvis 12 timer senere, kan du simpelthen folde folien og smide den væk. Det er den perfekte problemfri oprydning.

Forlæng Batteriets Levetid

Døde batterier er en af hverdagens mange ulemper. Selvom du ikke kan sikre, at dine batterier holder for evigt, kan du forlænge deres levetid med lidt aluminiumsfolie. Sæt en lille kugle aluminiumsfolie i enden af dit batteri, hver gang du lægger nye i din enhed.

Aluminiumsfolien forlænger levetiden og sikrer, at du får al den energi, du kan, fra hver lille celle. Dagen med suk og frustration, når batteriet i fjernbetjening løber tør, forsvinder ikke helt, men de vil være færre og der vil gå længere tid mellem hver skifte.

Beskyttelse Af Dit Barns Madras

En nyfødt udgør ikke meget af et problem med hensyn til natlig madrasskade, da barnet er iført en ble. Men når et barn når den alder, hvor han eller hun holder op med at bruge ble, kan det blive et problem. Heldigvis kan aluminiumsfolie spare forældre en masse problemer!

Hvis du ikke har et plastikmadrasovertræk, kan du dække dit barns madras med flere ark aluminiumsfolie og placere et stort badehåndklæde ovenpå. Derefter skal du bare binde det hele sammen med det pålagte lagen, så intet bevæger sig, mens dit barn sover. Hvis der opstår en tisselækage om natten, vil madrassen være beskyttet.

Skrub Dine Gryder

Ligesom aluminiumsfolie kan fjerne opbygget snavs fra dit strygejern, kan det også rense dine gryder og pander. Hvis du har køkkenudstyr, der er fyldt med skidtansamlinger, som du ikke kan komme af med, giver aluminiumfolie dig muligvis en løsning.

Saml lidt aluminiumsfolie og lav den til en hård kugle, og brug den til at skrubbe og skure bunden i dine pander og gryder. Det kan fjerne den opbyggede snavs ret let, og efterlader dig med skinnende pander, der ser næsten lige så gode ud som nye. Du skal ikke lade dig nøjes med snavset køkkenudstyr, når rengøring med aluminiumsfolie er så let.

Beskyt Dine Dørknapper

Hvis du er i gang med DIY-projekter i dit hjem, har du måske overvejet, at ville male et par døre for at tilføje et stænk af ny farve til dit rum. Men mens du maler din dør, står du over for spørgsmålet om, at beskytte dørhåndtaget mod din nye farve. Malebånd er en god løsning, men det er også tidskrævende og svært at pakke hver strimmel rundt om din cirkulære dørhåndtag.

I stedet for at spilde din dyrebare tid på denne strategi, skal du blot vikle et stykke aluminiumsfolie tæt rundt om dørhåndtaget. Brug derefter en kniv til at skære en perfekt cirkel rundt om håndtaget, så du får rene linjer, når du fjerner folien. Når du er færdig med at male, skal du blot tage folien af for at afslutte dit projekt – det er så let.

Reduktion Af Ledsmerter

Ledsmerter kan være direkte ubehagelige og frem for alt smertefulde. Der er naturligvis forskellige måder at lindre dem på, blandt andet med medicin, men endnu en gang kan aluminiumsfolie hjælpe. Faktisk vil indpakning af tæerne eller en hvilken som helst del af din krop, der lider af ledsmerter, gå langt i retning af at lindre smerten.

Denne teknik menes at have været brugt i hundrede år. Tilsyneladende indeholder menneskelige organismer specielle stamceller, der konstant interagerer med jordens energifelt. Aluminiumsfolie hjælper med at reflektere dette energifelt, og dermed gendanne den mulige forstyrrede interaktion, der kan forekomme i stamcellerne og derfor forårsage smerter.

Rengør Din Limpistol

Hvis du kan lide at lave praktiske opgaver, har du sandsynligvis brugt en varm limpistol mere end én gang. Det er virkelig det mest utrolige klæbemiddel. Den varme lim kan klæbe næsten alt sammen med lille risiko for, at de to ting adskilles. Desværre er varme limpistoler også ret beskidte.

Efter nogle få anvendelser opbygges et lag tørret lim på spidsen af limpistolen. Ikke alene gør det pistolen mindre effektiv, men det er også et mareridt at komme af. Det er bare sådan, medmindre du bruger aluminiumsfolie. Når pistolen er afkølet, skal du forme en kugle af lidt aluminiumsfolie op omkring spidsen og skrubbe den ren. Det fjerner let overskydende klæbemiddel og efterlader pistolen ren og klar til næste brug.

Forbedre Din Radiator

Hvis du har en standard radiator, der fastgøres til din væg, kan du opleve, at det ikke er den mest effektive måde at opvarme dit hus på. En del af varmen absorberes af væggen bag radiatoren, hvilket betyder, at der faktisk cirkulerer meget mindre varme gennem dit hjem. Aluminiumsfolie kan løse dette problem.

Find et stykke pap næsten lige så stort som din radiator, og pakk det ind i aluminiumsfolie. Placer pappet bag din radiator, og føl forskellen, når varmen strømmer ind i dit hjem. Aluminiumsfolien reflekterer varmen i stedet for at absorbere den, hvilket sikrer, at det meste af den varme forbliver inde, snarere end at sive ud gennem væggene.

Gør Det Lettere At Fiske

Hobbyfiskeri kræver stor tålmodighed. Alligevel er det lidt frustrerende, når du tilbringer timer ved vandet, kun for at komme hjem med tomme hænder. Interessant nok kan aluminiumsfolie give en løsning.

Det er bevist, at fisk tiltrækkes af lys. Mens dit agn er en velsmagende snack, kan lidt reflekterende lys trække flere interesserede svømmere ind end en simpel orm gør. Næste gang du tager ud på vandet, skal du fastgøre en smule aluminiumsfolie til din krog. Folien reflekterer lyset i vandet og tiltrækker naturligt fisk lige til din stang. Det lyder skørt, men det kan bare give dig den fangst, du har gået og ventet på.

Poler Dit Sølv

Hvis du har noget sølv i dit hus, har du sikkert bemærket, at sølvet mister sin glans efter tid. Vidste du, at aluminiumsfolie løser dette problem? Fyld en gryde med udspredt aluminiumsfolie, fyld gryden med koldt vand og tilsæt lidt salt. Læg derefter dit sølvtøj i bunden af gryden og lad det ligge i et par minutter.

Når tiden er inde skal du vaske sølvtøjet, og se det genoprette sig til sin tidligere pragt. Aluminium parret med salt og sølv fører til en molekylær udveksling, der polerer dine sølvstykker. Men du behøver ikke kende den fulde videnskab for at omsætte dette trick i praksis.

Bagning Af En Perfekt Tærteskorpe

Kan du lide at bage alle slags tærter, men ender altid med tærter, der har en brændt skorpe på kanterne? Det kan være meget irriterende, men aluminiumsfolie løser dit problem!

Inden du lægger din tærte i ovnen, skal du tage et ark aluminiumsfolie og dække hele omkredsen af din tærskorpe. Folien forhindrer skorpekanten i at brænde, mens resten af din tærte er gyldenbrun.

Hold Dit Brød Varmt

Har du et hjemmelavet brød eller en kage, du gerne vil medbringe til din middag en aften? For at imponere din familie eller venner ved at tilbyde dem noget friskt og varmt, så kan du trygt stole på aluminiumsfolien.

Så længe dit brød eller kagen lige er kommet ud af ovnen og stadig er varm, skal du pakke det ind i et stykke serviet og dække det med aluminiumsfolie. Aluminiumsfolie har den egenskab at reflektere varme, så det holder dit brød eller kage varm i meget lang tid.

Blødgør Brun Sukker

De fleste mennesker bruger ikke brun sukker hver dag. Efter nogen tid uden brug kan dit brune sukker dog hærde, hvilket gør det vanskeligt at fjerne det fra pakken. Du kan ganske enkelt hverken hugge eller stikke i det, for at løsne det. Hvis det sker, kan aluminiumsfolie hjælpe.

Pak dit hærdede brune sukker ind i et lille stykke aluminiumsfolie og bag det i ovnen i cirka fem minutter. Når du fjerner det, vil sukkeret være tilbage i sin bløde tilstand, og du kan fortsætte med at bruge det, som normalt.

Bevar Dine Snacks

Medmindre du køber en genoplukkelig pose, er det en risikofyldt beslutning at åbne en pakke snacks. Du løber risikoen for, at du ikke spiser op, men uden forsegling bliver snacksne måske for gamle og uspiselige. Hvis du ikke vil overspise, men stadig vil bevare dine chips sprøde, så har aluminiumsfolie svaret.

Når du har spist, hvad du vil have af pakken, skal du tage en strimmel aluminiumsfolie og holde den over åbningen. Varm derefter aluminiumet lidt op med et strygejern for at skabe en DIY forsegling. Den opvarmede folie holder luft ude af pakken og sikrer, at alt indeni forbliver friskt, indtil du er klar til at snacke igen.

Rengør Dine Smykker

Aluminiumsfolie renser meget mere end sølvtøj. Mens den praktiske hæfteklammer polerer dine pletterede stykker, opdaterer den også dine yndlingssmykker. Rengøring af dine smykker indebærer en lignende proces som at rense dine sølvtøj, men med et par vigtige ændringer.

Denne gang skal du beklæde en skål med aluminiumsfolie og fylde den med varmt vand. Tilsæt derefter lidt blegemiddelfrit, ikke-flydende vaskemiddel. Læg dine smykker i skålen, og lad det bløde op i et par minutter. Når det er gjort, kan du skylle dine smykker med vand og lægge dem på et håndklæde for at tørre. Den molekylære reaktion vil gøre dine smykker mærkbart renere.

Øg Hastigheden På Din WiFi

Selvom du måske ikke er klar til at investere i din egen “sølvpapirshat”, kan en lille tinfolie omkring din WiFi router gøre underværker. Hvis du finder ud af, at din forbindelse er svag, langsom og generelt upålidelig, kan aluminiumsfolie muligvis være en løsning.

Start med at tage et tilpas stykke papkarton og overdæk det med aluminumsfolie. Derefter sætter du det bagom din router, helst der hvor du sætter stikket i. Aluminummet vil give dit WiFi et såkaldt boost, som vil gøre dit internetsignal mere stabilt og lidt hurtigere. Forbindelsen er atter klar og dine problemer er løst!

Hold Pensler Våde

Uanset om du maler vægge eller lærred, kan det være trættende for dig at skulle vaske dine pensler hver gang du tager en pause.

Du kan pakke dine pensler i et vådt papirhåndklæde og et ark aluminiumsfolie. Dette forhindrer, at malingen tørrer og ødelægger dine pensler.

32. Tildækkede Malingsrullebakker

Genbrug dine malingsrullebakker uden at skulle rense dem, og samtidig gøre alt andet omkring dig beskidt i processen.

Bare dæk dem med et par ark aluminiumsfolie. Og når du er færdig med malingen, skal du bare fjerne folien fra bakken og smide det ud.

. Forseglede Plastposer

Dette er simpelthen genialt. Hvis du har brug for at forsegle en plastikpose, skal du placere et langt stykke aluminiumsfolie på det område, du vil sikre, og derefter stryge det med et varmt strygejern.

Varmen får plasten til at smelte og klæbe sammen, mens folien forhindrer det i at klæbe til strygejernets underflade.

Rengør Gl​aspander

Stegepander er ikke det eneste køkkenredskab, som aluminiumsfolie sparer dig for stædige madrester

Du kan også få dine glaspander til at skinne med en simpel foliekugle.

35. Lav Perfekte Sodavandsis

Tinfolie holder ikke kun sodavandsispinde på plads, den hjælper dem også med at fryse hurtigt og jævnt, Ahh JA!

Det fungerer også som en drypfanger og holder dine hænder rene, mens du nyder en sød godbid.

Berøringsskærme

Overraskende nok reagerer berøringsskærme på aluminiumsfolie. God at bruge om vinteren.

Form en smule aluminiumsfolie på din pegefinger, og tag et par handsker udenpå, så kan du nemt bruge din finger på tastaturet. Du kan både skrive sms’er eller lede i dine kontakter.

Fjern Rust Fra Radiatoren Med Ketchup

Jo ældre en radiator er, jo mere rust akkumulerer den uundgåeligt, og når den når et bestemt punkt, er det ekstremt vanskeligt at fjerne rusten. Du vil dog blive glad for at høre, at en lille smule ketchup og aluminiumsfolie kan afhjælpe dette problem!

Teenager Besluttede At Skille Sig Af Med Sine Dreadlocks Efter Ti År, Og Her Er Hvad De Skjulte

Jordan Reynolds har haft dreadlocks lige siden han var barn. Faktisk havde han beholdt sin frisure i de sidste ni år. Men en dag tog teenageren en meget vigtig beslutning, som ville ændre hans udseende for altid.

Han ville klippe sine dreads af og få sig en helt ny frisure. Hans far gik også med til at hjælpe med processen. Men da Jordans mor kom hjem, græd hun, da hun så, hvad hendes søns hår havde skjult i alle de år. Læs videre for at se, hvad der nu sker!

Klipning Går Viralt

Jordan havde længe tænkt på forvandlingen, men han ventede på det perfekte øjeblik til at gøre det. Hele processen blev også optaget på video, efter at en YouTuber, der går under navnet Maxbeatbox, filmede hele processen. Til din orientering er Maxbeatbox tilfældigvis også Jordans far.

Maxbeatbox lagde derefter episoden ud på sin kanal i februar 2016. Halvvejs gennem optagelsen kan man se Jordans mor, Melanie, ankomme til hjemmet for at se sit barns nye frisure. Hendes reaktion var uvurderlig, og den er nu ude, så alle kan se den. På det næste dias var Jordans mor ikke klar til dette.

Uvurderlig Reaktion

Det er uklart, om Melanie vidste, at Jordan ønskede at klippe sit hår. Intet kunne dog have forberedt hende på det, hun så, da hun gik ind ad døren den dag, hvor det hele skete. Hun åbnede døren, ganske uforberedt på at se den nye Jordan.

Da hun stod ansigt til ansigt med det, som hendes søns lokker havde skjult i alle disse år, var hendes reaktion helt igennem kostbar. Hun var så forbløffet, at hun brød ud i gråd. Og nu har mere end otte og en halv million mennesker også set Melanies reaktion. Nu kommer Jordans far Maxbeatbox, der er mere berømt, end man skulle tro!

Hvem Er Maxbeatbox?

Maximillian Reynolds – eller bare Max for hans familie og venner – er en professionel musiker, der producerer kompositioner til film, tv og reklamer samt til kommerciel udgivelse. Man kan finde ham på iTunes, Spotify og mange andre platforme. Åh, og hans videoer på YouTube har millioner af visninger.

Og ifølge Max’ hjemmeside: “Vi har til hensigt at blive ved med at producere musik, der skaber en eller anden form for respons, og nu tilbyder vi dette sociale sted, hvor du bare kan hænge ud. Tung bass og rige akkorder vil være involveret.” På næste billede har Max mere end ét talent!

Det Alsidige Talent

Max er professionel musiker og komponist. Han spiller på en lang række instrumenter, men hans mest værdifulde evne er noget usædvanlig. Mange af de videoer, som Max har uploadet til YouTube, viser faktisk hans imponerende talent for beatboxing.

For dem, der ikke ved det, er beatboxing en færdighed, der længe har været forbundet med hiphop-kulturen. Specifikt drejer det sig om at vokalisere en trommemaskines lyde ved hjælp af bevægelser med munden, tungen og læberne. Det omtales ofte som “det femte element” i hip-hop, selv om det ikke er begrænset til hip-hop-musik. Er du nysgerrig efter at vide, hvordan Maxbeatbox blev en berømthed? Læs videre!

Første Virale Video 

Nogle af jer har måske stiftet bekendtskab med Max’ evner, efter at en video af ham gik viralt i 2009. Ja, han blev berømt på internettet som en beatboxende stewardesse, da han på sin helt egen måde formidlede sikkerhedsprocedurer til Southwest Airlines-passagererne.

Fem år senere slog Max sig sammen med den cellospillende pendler Francisco Vila under en anden flyrejse. De viste begge to deres utrolige evner med en imponerende improviseret optræden.
Max er ikke det eneste talentfulde medlem af familien!

Talent Er En Familieting

Max overførte sine mange talenter til sine børn: den ældste søn Josiah, mellemste barn Jordan og datteren Eliana. Max opmuntrer også alle børn til aktivt kreativitet . Og måske takket være hans og Melanies opmuntring har alle tre børn klare karriereplaner, som de ønsker at forfølge.

Faktisk viste Josiah sine kunstneriske tilbøjeligheder allerede i en meget tidlig alder. Lige siden han var to år gammel, har han lavet sit eget legetøj. Og disse færdigheder gik ikke ubemærket hen.
Klik for at få mere at vide om Josiahs færdigheder!

Når Teknik Møder Kunst

“[Josiah] legede aldrig med legetøj, men han lavede altid sit eget legetøj – selv da han var to år gammel,” forklarede Max til uddannelsesinstitutionen Envision i marts 2019. En lærer på Josiahs skole bemærkede tilsyneladende også den lille drengs færdigheder.

Max fortsatte: “[Læreren sagde, at] det ikke bare var ingeniørarbejde, det var kunst! Og min søns actionfigurer blev faktisk vist i et kunstgalleri.” Du må give mig ret i, at hele denne familie har nogle imponerende talenter, der løber gennem deres årer.
På vej: et twist, du ikke vil tro!

Drømme Og Gaver 

Alle tre børn har haft klare karriereveje, som de gerne ville have gået videre med, men de var desværre ikke i stand til det, fordi de havde pengeproblemer. Alt ændrede sig dog for dem efter deres fars deltagelse i gameshowet “Deal or No Deal” i 2019.

Og selv om Max ikke helt fik hovedpræmien på 1 million dollars – fik han dog 211.000 dollars – og hele familien gik i chok, da de modtog den utrolig gevinst fra showet. Deres drømme ville endelig gå i opfyldelse. Læs videre for at finde ud af, hvad Max gjorde med pengene.

En Perfekt Gave

Det havde nemlig været Jordans drøm at deltage i en Envision Experience, og “Deal or No Deal”-producenterne havde gjort den drøm til virkelighed. Efter deres fars optræden på showet fik alle tre børn en gave, som bestod af en tilmelding til Envision.

Max huskede senere: “Jeg husker den dag, hvor Jordan kiggede på sin invitation. Du ved, hvordan man kan få noget med posten og kigge på det og så glemme det, fordi man ikke har penge til det? Det var det, jeg gjorde.” Få snart mere at vide om Envision-oplevelsen.

Hvad Er Envision Experience?

Envision er en organisation, der tilbyder uddannelse gennem praktisk erfaring. Især giver organisationen børn mulighed for at prøve deres ønskede karriere inden for områder som ingeniørvidenskab, medicin, jura og forretning gennem forskellige programmer, der kan tages som supplement til den formelle uddannelse.

Men kurserne har en pris, og det var noget, som familien Reynolds ikke havde råd til. De fleste af kurserne kunne have en varighed på mellem en uge eller to, og prisen er ret høj. Priserne for de forskellige kurser varierer fra 2000 til 4000 dollars.

En Ufattelig Reaktion

På grund af denne udgift har Max måske skubbet tankerne om kurser i baghovedet. Derimod havde Jordan aldrig givet slip på sin drøm om at tage en af Envisions ingeniøruddannelser.

Så da alle tre børn fik en Envision-tilmelding i forbindelse med deres fars tur i Deal or No Deal, blev de alle tre helt vilde. Deres glæde var enorm. Endelig ville de være i stand til at forfølge deres drømme, ligesom de altid havde ønsket sig.

Hvor Skal Man Forfølge En Drøm?

Envision giver også mange muligheder for at udforske verden med deres internationale programmer. De tilbyder programmer i en række byer i hele USA samt i udvalgte byer i Kina, Australien, Sydafrika og New Zealand.

Ja, Jordan fik det nationale ungdomslederforum på det ingeniørkursus, som han havde haft et ønske om at få. I mellemtiden fik Josiah en plads på Envision’s International Scholar Laureate Program i Kina, og Eliana modtog en invitation til Envision Game & Technology Academy.

De Stolte Forældre

Max er utrolig stolt af sine børn, som han forklarede til Envision: “Jeg er velsignet med at have tre børn, som ved, hvad de vil lave, når de bliver voksne.” Han har altid gjort sit bedste for at støtte op omkring alle deres drømme.

Alt, hvad Max’ børn ønskede, og hvis mulighederne var derefter, var han på pletten for at opmuntre dem og give dem fuld opbakning. Alligevel ser det ud til, at Max aldrig har ladet sit ønske om, at hans børn skulle gøre det godt i livet påvirke hans evne til at have det sjovt med dem.

En Moderne Tilgang Til Forældreskab

Max og Melanies tilgang til forældreskab virker meget moderne. En opmuntring og ytringsfrihed synes at passe til den støtte, de ville give videre til deres børn og deres ønskede karriereveje.

Så da Jordan besluttede, at han ville udtrykke sig selv gennem sin frisure, stod hans forældre ikke i vejen for ham. I stedet opfordrede de ham til at træffe beslutninger om sin egen krop, herunder hvad han ville gøre med sit hår. Og i ni år dyrkede han sit lange hår og tog sig af det.

Sandheden Om Dreadlocks

Siden Jordan var dreng, ønskede han at lade sit hår vokse til dreadlocks. Og det krævede en hel del engagement fra hans side at gøre det. Det er nemlig en langvarig proces at omdanne håret til dreadlocks, og det kræver løbende vedligeholdelse, når det er færdigt.

Mens nogle mennesker mener, at dreadlocks er beskidte, er det modsatte mere korrekt. Dreadlocks er ikke nemme at have, da de kræver en vis mængde rutine og pleje at vedligeholde. Det er helt sikkert meget sværere at passe på dreadlocks end på almindeligt hår.

Historien Om Dreadlocks

Der er beviser for, at dreadlocks blev båret for ca. 3.600 år siden. Murmalerier, der blev fundet, viser minoerne med deres hår i lange, rebformede fletninger. For dem af jer, der ikke ved det, er minoerne et folk, der levede i bronzealderen.

Der er også blevet fundet mumificerede rester af gamle egyptere, som bar hårbøjler med dreadlock-stil, under arkæologiske udgravninger. Der er endda stærke tegn på, at mange af de første kristne havde dreadlocks, især Sampson, som siges at have syv hårlokker, der gav ham overnaturlig styrke.

Oprindelsen Af Dreadlocks

Selv om de første beviser tyder på, at dreadlocks stammer fra Middelhavsområdet og Mellemøsten, er der også fundet nyere beviser for denne stil i Mellemamerika. Litteratur fra den præcolumbianske aztekiske æra har beskrevet præster, der bar deres hår i dreadlocks, og disse bøger, eller kodicer, stammer alle fra det 15., 16. og 17. århundrede.

Uanset deres oprindelse er dreadlocks blevet båret af næsten alle kulturer på et eller andet tidspunkt. Ifølge romerske beretninger bar kelterne deres hår “som slanger”, og de germanske stammer og vikingerne var også kendt for at bære deres hår i dreadlocks.

Moderne Dreadlocks

Der er masser af eksempler på dreadlocks i mange kulturer i verden i dag. For eksempel er dreadlock-stilen populær blandt Maasai-krigere, som fletter deres dreads tynde og farver håret rødt. Dreads har også en kulturel og religiøs betydning for nogle mennesker. De mener, at en person, der har dreadlocks, indeholder stor magt.

Et eksempel på en sådan religion er rastafarianismen og Rastafari-bevægelsen. Rastafarianisme er en abrahamitisk religion, der udviklede sig på Jamaica i 1930’erne, og den klassificeres både som en nyreligiøs bevægelse og samtidig en social bevægelse.

Dreadlocks Og Rastafari-Bevægelsen

I Rastafari-bevægelsen repræsenterer dreadlocks Judas løve. Den repræsenterer kejser Haile Selassie I, og den står som et symbol på styrke, kongedømme, stolthed og afrikansk suverænitet. Frisuren er repræsentativ for bærerens tilknytning til bevægelsens idéer og principper.

Rastafarianere mener, at det er spirituelt at bære dreadlocks i håret; dette er begrundet i Bibelen: “De skal ikke gøre deres hoved skaldet.” (3. Mosebog 21:5) Desuden har Rastafari’s vedtagelse af dreads som symbol givetvis bragt dem ud til et endnu bredere publikum.

Dreadlocks Opstigning Til Berømmelse

Rastafari-bevægelsen blev verdenskendt i 1970’erne. Det skyldes ikke mindst Bob Marley, en af de mest berømte reggae-musikere nogensinde. Da rasta-ideologien ofte berøres i reggaemusikken og især i Bob Marleys sange, tog det ikke lang tid, før hårmoden spredte sig over hele verden.

Med Rastafarianismens stigende berømmelse nåede deres udseende, især dreadlocks, ud til et stort publikum. I dag er dreadlocks næsten synonymt med selve rastafarianismen, og lokkerne er også blevet et bemærkelsesværdigt modeudtryk på verdensplan.

Den Berømte Frisure

For nogle mennesker har dreadlocks en enorm kulturel og religiøs betydning. Et andet eksempel fra rastafarianismen er, at dyrkningen af dreadlocks er med til at skabe en tættere forbindelse mellem mennesker.

For andre mennesker er dreadlocks ikke andet end en nem måde at styre deres hår på. Når du først har dit hår i dreads, kan du nemlig holde det i den stil i månedsvis – måske endda i årevis. Og selv om dreads skal holdes rene, er de nemme at vedligeholde.

Sådan Begynder Du At Skabe Dreadlocks

Hvis du vil lave dreadlocks, er det bedst at starte med nyvasket hår. Du bør absolut undgå at bruge balsam eller serum på dine lokker. Grunden til det er, at balsam og serum kan gøre håret for blødt til at opnå stilen.

I stedet for at bruge disse typer produkter bør du blot skumme dit hår op med en rensende shampoo. På denne måde slipper du af med eventuelle olier fra dit hår, og skaber dermed en mere velegnet tekstur til at lave dreadlocks.

Næste Skridt I Skabelsen

Det næste skridt er at dele dit hår i firkanter. Det er let at opnå ved hjælp af en bred tandet kam. Derefter binder du hvert segment op med en elastik for at holde det adskilt fra resten. Disse haler vil udgøre grundlaget for dreadlocks.

Størrelsen af disse sektionerede haler påvirker størrelsen af låsene, så jo mindre sektionerne er, jo tyndere bliver låsene. I sidste instans er tykkelsen dog helt op til dig. Du kan selv bestemme tykkelsen af dreadlocks. Du kan vælge den, som du bedst kan lide.

Børstning Af Halerne

Når du har sektioneret dit hår, er det næste skridt at børste det. Hver hale skal kæmmes tilbage nær rødderne med en kam eller en stålbørste. Tag dig tid til at sørge for, at hver sektion er pæn og jævn, og start ca. en centimeter fra hovedets basis.

Før du går videre nedad, skal du sikre dig, at halen er tæt pakket. Hvis du typisk har ret glat hår, har du brug for et par ekstra trin. Hvis du vil have succes, skal du sikre hver sektion med elastik for at holde dreadlocks på plads.

Voksbehandling Og Afsluttende Behandlinger

Når du er færdig med at sektionere og rede dit hår, er det næste skridt at sikre dreadlocks’ form permanent. Dette opnås ved at vokse hver enkelt dreadlocks med et produkt uden petroleum, så der ikke dannes nogen ophobning.

Så i det næste trin  do skal brug en lille mængde voks, form dreadlocks mellem dine håndflader og manipuler dem med fingrene. På den måde får du også de dreads, du laver, til at sidde fast, så du kan fjerne elastikkerne.

Dreads Som Et Permanent Look

Det er nemt at lave og vedligeholde dreadlocks; du skal bare følge instruktionerne og få lidt hjælp. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du se en detaljeret proces i en anden video med Jordan, som blev offentliggjort af Max i februar 2019.

Men selv om det er relativt normalt for teenagere at ændre deres image i ny og næ, havde Jordan holdt fast og beholdt sine egne dreads i årevis. Han havde haft dem lige siden han var barn. Det er virkelig en utrolig grad af engagement.

Reynold-Familiens Valg Af Frisurer

Udover at give dem støtte og opmuntring til deres talent og karriere, ser Max ud til at hylde sine børn og deres stilvalg hele tiden. Han lægger regelmæssigt videoer og billeder af sine børn på YouTube og Facebook.

I september 2014 lagde han f.eks. et billede af Josiah, Jordan og Eliana på Facebook med teksten “Jeg er virkelig stolt over, at mine børn repræsenterer hele spektret af etniske frisurer”. Og på dette tidspunkt var Jordans dreadlocks allerede lange. Gad vide, hvorfor han besluttede at fjerne dem?

Tid Til Forandring

Da Jordan var ved at blive 14 år, følte han imidlertid, at det var tid til en forandring. Selv om det betød, at han skulle skære de dreads af, som han havde brugt år på at dyrke, siden han var barn. Han tog dog en beslutning og væbnede sig med tålmodighed.

Han bad sin far om hjælp, og Max tog gerne imod den. Det eneste Jordan var bekymret for, var sin mors reaktion . Hans mor, Melanie, havde ikke set sin søn uden dreads, siden han var omkring fem år gammel, så de anede slet ikke, hvordan hun ville reagere.

Begyndelsen Af Transformationen

Jordan og Max gjorde sakse klar, tændte kameraet, og forvandlingen begyndte – Max begyndte at klippe Jordans ni år gamle dreadlocks af. I en video, der blev lagt ud på musikerens YouTube-kanal i februar 2016, kan man se teenageren sidde tålmodigt ved Reynolds’ køkkenbord.

Han er uden skjorte, hans lange lokker falder ned over hans bare skuldre, og han har et bestemt blik i ansigtet. Jordan vender hovedet fremad, og Max, familiens barber, går i gang med arbejdet og klipper hver enkelt af sin søns dreadlocks væk fra hans hovedbund.

En Anden Måde At Fjerne Dreadlocks På

På optagelserne går Max i gang med at klippe sin søns dreadlocks af, en ad gangen. Selv om videooptagelserne er blevet fremskyndet, er det tydeligt, at processen tog et stykke tid at klippe alle dreadlocks af.

Max måtte fjerne hver enkelt dreadlock ved roden for at genskabe Jordans hår til dets naturlige tilstand. Selv om det at klippe dreads væk er en mulighed for at slippe af med dem, er det muligt at følge en anden metode, hvis du ikke ønsker at stå tilbage med et barberet hoved eller et pixie cut.

Ny Revolutionerende Metode

Jordan er ikke den første og bliver heller ikke den sidste, der beslutter sig for at skille sig af med sine dreadlocks. Staci Linklater, direktør for Las Vegas frisørfirmaet Globe Salon, mente også, at det var på tide at fjerne sine dreadlocks. Men der var dog et lille problem.

Staci ville gerne fjerne sine dreadlocks, men hun ville gerne gøre det, mens hun stadig havde lidt længde i håret. Og takket være hendes mange års erfaring kunne hun finde en metode til at fjerne lokkerne uden at barbere hovedet.

Start Med En Lille Smule Trimning

For at forbedre hårets generelle tilstand begyndte Staci med en trimning. Trimning er et must, for uanset hvor velplejede dreadlocks er, vil spidserne være meget beskadiget – hvilket betyder, at de alligevel skal klippes af.

Trimningen gav også et indblik i hendes hårs tilstand. Desuden havde den endnu en vigtig funktion. Ved at klippe en lille sektion af bunden af håret sparer du ikke kun tid, men gør det også lidt nemmere at arbejde lokkerne ud.

Hvis Du Er I Tvivl, Skal Du Påføre Mere Olie 

Efter en hurtig trimning er det næste skridt i fjernelsen af dreads at smøre dem i olie og holde dem fugtige hele tiden. Denne proces hjælper håret til at slippe knuder, så det bliver nemmere at løsne det. Og det er præcis, hvad Stacy gjorde.

Ved at smøre dreads i olie og holde dem fugtige hele vejen igennem kunne Staci redde lokkerne ud af sit hår med en kam. Denne proces var dog utrolig tidskrævende, da hver af hendes 105 dreadlocks tog op til 45 minutter at rede ud.

En Tidskrævende Proces

Hvis du ønsker at bevare længden af dit hår, mens du fjerner dreadlocks, skal du vide, at det er en yderst kedelig og langvarig proces. Selv med et team af professionelle frisører til at hjælpe, tog det mere end en hel dag at fjerne alle dreads.

Men det var ikke slutningen på processen. Fordi Stacis hår var vant til at danne knuder, begyndte det også at blive mat igen i løbet af natten. Derfor var det nødvendigt med yderligere oliering og fletning for at holde hendes lokker glatte.

Pleje Af Hendes Hår

Efter denne kedelige og tidskrævende proces var Staci klar til en godbid. For at holde sit hår glat nød hun en forkælelse, som hun ikke havde oplevet i lang tid – hun gennemgik en hårkur og en klipning og styling, der gjorde hendes hårmanke blød og silkeagtig.

Selv om Staci i sidste ende mistede mere end en meter af sit hår, var det stadig over skulderlængde. Det lykkedes hende, og samtidig revolutionerede hun dreadlocks. Derefter besluttede folk sandsynligvis at prøve dreads oftere, fordi det betød, at de ikke behøvede at miste alt deres hår, hvis de ønskede forandring.

Jordans Uventede Forvandling

I modsætning til Staci var Jordan ikke interesseret i at holde sit hår langt, så han valgte en mere almindelig og meget hurtigere metode til at fjerne dread-frisuren: han klippede simpelthen hver enkelt lok af. Da hans dreadlocks var væk, havde Jordan kun nogle få centimeter hår tilbage i modsætning til de dinglende hårlokker, som han havde startet med.

Hans far afsluttede arbejdet med at udjævne Jordans hårgrænse og klippe den nederste halvdel af hans søns hoved for at fuldende det nye look. Og selv om forvandlingen måske havde et mindre glamourøst slutresultat end Staci’s, var effekten ikke mindre fantastisk.

Melanies Chokerende Opdagelse

Så var det eneste, han havde tilbage at gøre, at vise sin mor, Melanie, sin nye frisure. Hun vendte hjem den dag uden at vide, hvad hendes søn havde lavet. Og da hun kom ind i huset, blev hun filmet af Jordans søskende.

Det var en ændring, som Melanie tilsyneladende ikke havde været forberedt på. I hvert fald fik hun sig en stor overraskelse, da hun vendte tilbage til familiens hjem i Roseville, Californien. Da hun åbnede døren, fik synet af hendes nyklippede søn Melanie til at stoppe op og total stivne.

Melanies Reaktion På Forvandlingen

Jordan gik hen mod sin mor for at hilse på hende. Hun kiggede på ham et øjeblik, og da det gik op for hende, at hendes søns dreadlocks var væk, brød hun ud i gråd. Det var forståeligt nok, for det var næsten ti år siden,

hun havde set sin søns ansigt med en kort frisure. Det viste sig, at Melanie havde drømt om at se sin søn uden sine lange dreadlocks i meget lang tid. Hun havde naturligvis holdt det hemmeligt, da hendes søn elskede at have sit ekstra lange hår.

Efterbehandling Af Jordans Hår

Efter at Jordan og Max havde fjernet Jordans dreadlocks, var det tid til efterbehandling. Jordan besluttede sig naturligvis for at besøge “byens mest fantastiske frisør” for at få sin første professionelle klipning i årevis. Jordan valgte dog ikke at slippe helt af med sine dreads.

Ikke længe efter begyndte han at sætte sit hår tilbage i den berømte dreadlock-stil. Og i februar 2019 fuldendte Max cirklen ved at poste en video, hvori Jordan anviste, hvordan man selv kan begynde at lave dreads. Du bør trods alt ikke lade hvem som helst håndtere dine dreads, når du har haft dem i så lang tid.

Frisuren Påvirker Dit Udseende

Du har måske aldrig tænkt på det, men at skifte frisure kan ændre dit udseende fuldstændigt. Jordan var et glimrende eksempel, men vi har endnu en historie, som vi vil dele med dig. Mød Wendy, en sød bibliotekar fra Connecticut, som har en usædvanlig frisure.

Langt hår er smukt, men der er en hårfin grænse mellem langt hår og for langt hår. Wendy havde ikke klippet sit smukke krøllede hår i over otte år. Og hun endte med at få et stort langt rod på hovedet. Nu var Wendy endelig klar til den store forandring og få et boost af selvtillid, så hun meldte sig til en makeover.

Mød Wendy, Bibliotekaren Fra Connecticut

Alle, der kender Wendy, vil nævne, at denne dame har haft ekstra langt hår i det meste af sit liv. Men Wendys hårlængde blev for meget for hende at håndtere. Og hun var også blevet træt af sin frisure. Wendy var godt selv klar over dette, så hun besluttede sig for at ændre noget.

I en alder af 49 år meldte Wendy sig til TV’s “Rachael Ray”- show. Rachael Ray er kendt for sine madlavningsprogrammer, men også for at give makeovers. Og hun skulle give Wendy sin første klipning i otte et halvt år.

Wendys Signatur-look

Wendy bor i Bridgeport, Connecticut. Og hver gang hun gik rundt på gaderne i byen, vendte folk sig om for at se hendes hår. Hun har altid haft lange, smukke lokker. Men på et tidspunkt blev disse lokker for lange og håret virkede filtret.

Måske var årsagen til dette, at Wendy ikke havde fået klippet sit hår i otte år. Hun mente, at hendes lokker var en del af hendes karakteristiske look. Wendy indrømmede i Rachael Rays show, at “folk kender mig på mit hår”. Vi er ikke helt sikre på, om det er et godt argument.

Wendys Hår Passer Til Hendes Modestil

Hvad mener hun med sit signaturlook? Wendy elsker at klæde sig i farverigt tøj, og hun kalder sin stil for “bohemeagtig”. Og hendes meget smukke, flydende lokker plejede at supplere denne stil. Men ikke længere…

Jeg kan godt lide flagrende nederdele og kjoler, farver, mønstre og masser af blomster,” sagde Wendy. “Verden burde have flere farver.” Vi er helt enige med Wendy i denne sag. Vi er dog ikke enige med hende i beslutning om at holde sit hår uklippet i otte år.

Wendy Har Måske Taget Sin Signaturstil For Langt

Har vi allerede nævnt, at Wendy var 49 år, da hun optrådte i Rachael Ray-showet? Det gjorde vi, ikke? Selv om boheme-stilen, det farverige tøj og de blomstrede mønstre lyder fantastisk, så gik Wendy efter vores mening lidt for vidt med denne stil.

Da hun kom til showet, indrømmede Wendy, at hun ikke havde fået klippet hår i otte og et halvt år. Og hun var ved at blive 50 år. Med en stor fødselsdag i fremtiden vidste Wendy, at det var på tide at gøre noget ved sin fremtoning.

Wendy Beslutter, At Det Er Tid Til Forandring

På det tidspunkt, hvor showet blev optaget, nåede Wendys hår ned til den nederste del af ryggen. Og selv om mange piger drømmer om at få deres hår til at vokse langt, er det i virkeligheden ikke så tiltrækkende, som man kunne håbe på. Og selv Wendy indså dette.

“Jeg har altid elsket mit lange hår, men nu, hvor jeg er ved at fylde 50 år, synes jeg, det er på tide med en forandring,” sagde Wendy. Måske er den største grund, at Wendy bemærkede, at hendes hår var blevet for svært at passe og pleje. Der var dog også endnu en grund til, at hun ønskede at klippe det…

Hvad Sker Der, Når Dit Hår Er For Langt?

Vi har alle set billeder af piger med utroligt langt hår. Og så snart man ser et sådant billede, tænker man straks på al den tid, som pigen bruger på at style sit hår. Alligevel er styling ikke engang den værste del…

“Når mit hår er så langt, hænger det ofte fast i ting. Det sætter sig fast i anfre menneskers briller og smykker. Nogle gange lukker jeg bare døren, og så får jeg håret i klemme”, sagde Wendy med et grin. Hvordan løste Wendy dette problem? Hun satte altid sit hår op i en knold eller flettede det, for at hun kunne holde styr på hat og briller.

Wendy Er Bevidst Om Sit Udseende

Det siges, at man ikke skal bedømme en bog på dens omslag. Desværre har folk dog en tendens til at gøre det hele tiden. Nogle gange gør de det med vilje og andre gange utilsigtet. Men uanset hvor meget man end prøver at lade være med at dømme, var det umuligt ikke at lægge mærke til Wendys hår.

Og det mest sørgelige er, at selv Wendy selv udemærket godt kendte den barske sandhed om sit hår. Hun indrømmede, at hendes hår havde en negativ indvirkning på både hendes personlige og professionelle liv. På det tidspunkt arbejdede Wendy som bibliotekar på deltid, og hun var også single.

Wendy Deler Sine Tanker Om Sit Arbejde

Som du allerede ved, arbejder Wendy som bibliotekar. Og selv om mange mennesker måske ikke kan se det smukke ved dette job, så gjorde Wendy det. Faktisk elskede hun sit job så meget, at hun var ked af, at hun ikke kunne arbejde flere timer om ugen.

“Jeg er helt vild med mit job på biblioteket, og jeg ville ønske, at det var fuldtid… Så jeg har været til samtale for at få mere fuldtidsarbejde,” forklarede Wendy. “Jeg tror, at et nyt friskt look ville give mig mere selvtillid, og måske vil det være det samme med at tage på dates.”

Wendys Særlige Grund Til At Få En Makeover

Der var faktisk en meget sentimental grund til, at Wendy besluttede sig for at få en makeover. Det var Wendys måde at ære sin mor på, som desværre døde, da hun kun var 50 år. Og Wendy selv var snart 50 år.

“[At være] 50 år er meget mere betydningsfuldt for mig, end det ville have været, hvis [mor] havde været her,” indrømmede Wendy. Selv om Wendys mor ikke var sammen med hende på tidspunktet for makeoveren, er vi ret sikre på, at hun ville have støttet sin datter hele vejen igennem.

Wendy Åbner Op Om Sin Mor

Wendy vidste, at tiden for en forandring var inde. “Til ære for hende vil jeg bare leve mit liv fuldt ud og være den bedste udgave af mig selv,” sluttede Wendy. Selv om Wendy er en sød dame, var der ikke så mange mennesker, der kunne se hendes personlighed på grund af hendes store og fyldige hår.

Wendy tog en dyb indånding og besluttede sig for at tage på den makeover-rejse med Rachael Ray. Normalt fokuserer dette show på værtens velkendte madlavningsekspertise. Indimellem overrasker hun dog sit publikum med andre spændende ting.

Rachael Ray Begynder At Give Makeovers

Rachael Ray er kendt for at være vært for forskellige tv-shows. Hendes mest populære har dog været fokuseret på mad. Så det var ret usædvanligt, da hun begyndte at medvirke til at tilbyde makeovers. Alle var overraskede i starten, men denne beslutning viste sig at være et stort hit.

“Da vi startede showet, sagde jeg: ‘Alle laver makeover, lad os ikke lave makeover’. Og så begyndte vi at lave dem, og… jeg tænkte: ‘Åh, Gud, jeg elsker dem! De er så sjove”, indrømmede Rachael. Det er så heldigt, at Rachael besluttede sig for at fortsætte med at lave makeover, for ellers ville Wendy ikke have fået sin glow-up.

Rachael Ray Ledsager Wendy Under Hendes Makeover

Selv om Rachael Ray ikke er den, der giver makeoverne, sørger hun for at ledsage alle deltagerne I gennem sit show. Og selvfølgelig stod hun ved Wendys side, da hun skulle modtage sit livs forvandling. De to damer havde besøg af den berømte stylist Ted Gibson.

Og da Ted forberedte sin saks, kunne man se begejstringen i Rays øjne. Hun holdt Wendy i hånden hele tiden. “Så, skal vi klippe den første klipning?” spurgte Rachael Ted, inden hun vendte sig mod Wendy for at se, om hun “flippede ud over at skulle have klippet en masse hår af”.

Wendy Forbereder Sig På Det Første Klip

Wendy har en lang historie omkring sit hår. Og det er ikke let at opgive denne identitet, som man har haft i så lang tid, selv om det kun er parykken, vi taler om. Inden Ted Gibson foretog den første klipning, tog Wendy sig et øjeblik til at tænke sig om.

Hun huskede alt det, hun havde været igennem med briller, smykker og låse. Men tiden var endelig kommet for hende til at lukke det kapitel. “Jeg har altid været kendt for mit hår, så jeg er lidt [bange], men jeg er virkelig klar,” sagde hun til Ray.

Wendy Har Klippet Sit Hår Et Par Gange Før

Da alle forberedte sig på at se den første klipning, fortalte Wendy en ting, som ingen kendte til. Selv før hun var med i Rachael Ray, havde hun klippet sit hår et par gange. Tre gange før for at være helt præcis. Og hun havde ikke kun fået klippet sine spidser af. Klipningerne var lange nok til at blive doneret.

Wendy vidste, at Gibson ville klippe en hel del af hendes hår, og hun besluttede sig for også at donere klipningen denne gang. Og da Gibson kom tættere på Wendys hår med sin saks, forsikrede Ray hende om, at det nye look ville blive “ikke kort”.

Wendy Er Chokeret Over Sit Nye Udseende

Hele situationen var så intens. Gibson var ved at klippe Wendys hestehale, og showets live-publikum heppede på ham. Alle var så begejstrede. Og så snart hestehalen var væk, kunne man allerede mærke forskellen på Wendys udseende.

Selv om Wendy skulle gennemgå resten af sin makeover, var hun lidt chokeret over at klippe hestehalen af. Hun spurgte: “Åh, du godeste. Må jeg røre ved den?” Men nej… Gibson havde stadig noget styling at gøre…

Wendys Komplette Forvandling

Selvfølgelig er det ikke nok at klippe hestehalen af for at forvandle en person. Der var stadig et par ting, der skulle gøres. Gibson gik videre og stylede Wendys hår og farvede det. Ray og hendes team forberedte et nyt outfit til Wendy, et outfit, der ville fremhæve hendes bedste træk.

Da alt var gjort, var det tid for Wendy at komme ud på scenen. Det var tid for hende at se sig selv i spejlet. Og mens hun gik langsomt, klappede og heppede seerne på hendes fantastiske forvandling. De var så glade for at se Wendy stråle.

Wendy Afslører, Hvordan Hun Har Det Med Sin Forvandling

Så vi så publikums reaktion. Men hvad med Wendy? Som I ved, fik hun ikke engang lov til at få et smugkig på sit nye look. Showets regler er, at deltagerne kun får resultatet af deres forvandling at se, når de går på scenen.

Og der stod Wendy og kiggede på sig selv og kunne ikke tro sine egne øjne. “Åh, Gud!” var det eneste, hun kunne sige, mens hun undersøgte sit korte hår, som nu havde en rødlig farve. “Wow!” tilføjede hun, da hun fik lidt tid til at inspicere sit hår lidt nærmere.

Rachael Ray Kommenterer Wendys Udseende

Wendy var dog ikke den eneste, der ikke kunne tro sine egne øjne. Rachael Ray var lige så chokeret som Wendy. Og da Wendy nærmede sig hende, kunne Ray kun ryste på hovedet i vantro og heppe på Wendy.

Ray vendte sig mod den mand, der var ansvarlig for Wendys smukke nye frisure. Hun sagde: “Åh gud, Jason! Se lige den farve!” Ray var tydeligvis forelsket i Wendys nye look. Hvem ville have troet, at ens hår kunne påvirke ens samlede udseende så meget!

Wendys Mening Er Det Eneste, Der Tæller

Vi så publikums reaktion, Rays reaktion, men Wendys reaktion var stadig uklar. Det eneste, hun kunne sige efter at have set sig selv, var: “Åh, Gud!” Og det behøver jo ikke nødvendigvis at være en positiv kommentar.

Det tog dog ikke lang tid for Wendy at komme ud af sin forbløffelse og dele med Ray og publikum, hvordan hun følte det præcist. Alle var lettede, da de hørte, at Wendy følte sig utrolig godt tilpas efter at have fået sit ekstra lange og tunge hår klippet af. Faktisk var hun så forbløffet over forvandlingen, at hun begyndte at græde, da Ray spurgte hende, om hun kunne lide sit nye look.

Wendy Begynder Et Nyt Kapitel I Sit Liv

Da Wendy så sit eget spejlbillede, følte hun, at hun så på en fremmed person. Hun indrømmede overfor talkshowværtinden, at hun knap nok kunne genkende sig selv. Ikke desto mindre var dette ikke en dårlig ting for Wendy.

Hun fortsatte og sagde: “Jeg føler mig som en helt anden person.” Derefter tilstod Wendy, at hun følte sig “så fri, let og…” Wendy kunne dog ikke afslutte sin sætning. Publikum var allerede i gang med at tiljuble hende og klappede højlydt for at støtte Wendys nye begyndelse.

Teenager Besluttede At Skille Sig Af Med Sine Dreadlocks Efter Ti År, Og Her Er Hvad De Skjulte

Jordan Reynolds har haft dreadlocks lige siden han var barn. Faktisk havde han beholdt sin frisure i de sidste ni år. Men en dag tog teenageren en meget vigtig beslutning, som ville ændre hans udseende for altid.

Han ville klippe sine dreads af og få sig en helt ny frisure. Hans far gik også med til at hjælpe med processen. Men da Jordans mor kom hjem, græd hun, da hun så, hvad hendes søns hår havde skjult i alle de år. Læs videre for at se, hvad der nu sker!

Klipning Går Viralt

Jordan havde længe tænkt på forvandlingen, men han ventede på det perfekte øjeblik til at gøre det. Hele processen blev også optaget på video, efter at en YouTuber, der går under navnet Maxbeatbox, filmede hele processen. Til din orientering er Maxbeatbox tilfældigvis også Jordans far.

Maxbeatbox lagde derefter episoden ud på sin kanal i februar 2016. Halvvejs gennem optagelsen kan man se Jordans mor, Melanie, ankomme til hjemmet for at se sit barns nye frisure. Hendes reaktion var uvurderlig, og den er nu ude, så alle kan se den. På det næste dias var Jordans mor ikke klar til dette.

Uvurderlig Reaktion

Det er uklart, om Melanie vidste, at Jordan ønskede at klippe sit hår. Intet kunne dog have forberedt hende på det, hun så, da hun gik ind ad døren den dag, hvor det hele skete. Hun åbnede døren, ganske uforberedt på at se den nye Jordan.

Da hun stod ansigt til ansigt med det, som hendes søns lokker havde skjult i alle disse år, var hendes reaktion helt igennem kostbar. Hun var så forbløffet, at hun brød ud i gråd. Og nu har mere end otte og en halv million mennesker også set Melanies reaktion. Nu kommer Jordans far Maxbeatbox, der er mere berømt, end man skulle tro!

Hvem Er Maxbeatbox?

Maximillian Reynolds – eller bare Max for hans familie og venner – er en professionel musiker, der producerer kompositioner til film, tv og reklamer samt til kommerciel udgivelse. Man kan finde ham på iTunes, Spotify og mange andre platforme. Åh, og hans videoer på YouTube har millioner af visninger.

Og ifølge Max’ hjemmeside: “Vi har til hensigt at blive ved med at producere musik, der skaber en eller anden form for respons, og nu tilbyder vi dette sociale sted, hvor du bare kan hænge ud. Tung bass og rige akkorder vil være involveret.” På næste billede har Max mere end ét talent!

Det Alsidige Talent

Max er professionel musiker og komponist. Han spiller på en lang række instrumenter, men hans mest værdifulde evne er noget usædvanlig. Mange af de videoer, som Max har uploadet til YouTube, viser faktisk hans imponerende talent for beatboxing.

For dem, der ikke ved det, er beatboxing en færdighed, der længe har været forbundet med hiphop-kulturen. Specifikt drejer det sig om at vokalisere en trommemaskines lyde ved hjælp af bevægelser med munden, tungen og læberne. Det omtales ofte som “det femte element” i hip-hop, selv om det ikke er begrænset til hip-hop-musik. Er du nysgerrig efter at vide, hvordan Maxbeatbox blev en berømthed? Læs videre!

Første Virale Video 

Nogle af jer har måske stiftet bekendtskab med Max’ evner, efter at en video af ham gik viralt i 2009. Ja, han blev berømt på internettet som en beatboxende stewardesse, da han på sin helt egen måde formidlede sikkerhedsprocedurer til Southwest Airlines-passagererne.

Fem år senere slog Max sig sammen med den cellospillende pendler Francisco Vila under en anden flyrejse. De viste begge to deres utrolige evner med en imponerende improviseret optræden.
Max er ikke det eneste talentfulde medlem af familien!

Talent Er En Familieting

Max overførte sine mange talenter til sine børn: den ældste søn Josiah, mellemste barn Jordan og datteren Eliana. Max opmuntrer også alle børn til aktivt kreativitet . Og måske takket være hans og Melanies opmuntring har alle tre børn klare karriereplaner, som de ønsker at forfølge.

Faktisk viste Josiah sine kunstneriske tilbøjeligheder allerede i en meget tidlig alder. Lige siden han var to år gammel, har han lavet sit eget legetøj. Og disse færdigheder gik ikke ubemærket hen.
Klik for at få mere at vide om Josiahs færdigheder!

Når Teknik Møder Kunst

“[Josiah] legede aldrig med legetøj, men han lavede altid sit eget legetøj – selv da han var to år gammel,” forklarede Max til uddannelsesinstitutionen Envision i marts 2019. En lærer på Josiahs skole bemærkede tilsyneladende også den lille drengs færdigheder.

Max fortsatte: “[Læreren sagde, at] det ikke bare var ingeniørarbejde, det var kunst! Og min søns actionfigurer blev faktisk vist i et kunstgalleri.” Du må give mig ret i, at hele denne familie har nogle imponerende talenter, der løber gennem deres årer.
På vej: et twist, du ikke vil tro!

Drømme Og Gaver 

Alle tre børn har haft klare karriereveje, som de gerne ville have gået videre med, men de var desværre ikke i stand til det, fordi de havde pengeproblemer. Alt ændrede sig dog for dem efter deres fars deltagelse i gameshowet “Deal or No Deal” i 2019.

Og selv om Max ikke helt fik hovedpræmien på 1 million dollars – fik han dog 211.000 dollars – og hele familien gik i chok, da de modtog den utrolig gevinst fra showet. Deres drømme ville endelig gå i opfyldelse. Læs videre for at finde ud af, hvad Max gjorde med pengene.

En Perfekt Gave

Det havde nemlig været Jordans drøm at deltage i en Envision Experience, og “Deal or No Deal”-producenterne havde gjort den drøm til virkelighed. Efter deres fars optræden på showet fik alle tre børn en gave, som bestod af en tilmelding til Envision.

Max huskede senere: “Jeg husker den dag, hvor Jordan kiggede på sin invitation. Du ved, hvordan man kan få noget med posten og kigge på det og så glemme det, fordi man ikke har penge til det? Det var det, jeg gjorde.” Få snart mere at vide om Envision-oplevelsen.

Hvad Er Envision Experience?

Envision er en organisation, der tilbyder uddannelse gennem praktisk erfaring. Især giver organisationen børn mulighed for at prøve deres ønskede karriere inden for områder som ingeniørvidenskab, medicin, jura og forretning gennem forskellige programmer, der kan tages som supplement til den formelle uddannelse.

Men kurserne har en pris, og det var noget, som familien Reynolds ikke havde råd til. De fleste af kurserne kunne have en varighed på mellem en uge eller to, og prisen er ret høj. Priserne for de forskellige kurser varierer fra 2000 til 4000 dollars.

En Ufattelig Reaktion

På grund af denne udgift har Max måske skubbet tankerne om kurser i baghovedet. Derimod havde Jordan aldrig givet slip på sin drøm om at tage en af Envisions ingeniøruddannelser.

Så da alle tre børn fik en Envision-tilmelding i forbindelse med deres fars tur i Deal or No Deal, blev de alle tre helt vilde. Deres glæde var enorm. Endelig ville de være i stand til at forfølge deres drømme, ligesom de altid havde ønsket sig.

Hvor Skal Man Forfølge En Drøm?

Envision giver også mange muligheder for at udforske verden med deres internationale programmer. De tilbyder programmer i en række byer i hele USA samt i udvalgte byer i Kina, Australien, Sydafrika og New Zealand.

Ja, Jordan fik det nationale ungdomslederforum på det ingeniørkursus, som han havde haft et ønske om at få. I mellemtiden fik Josiah en plads på Envision’s International Scholar Laureate Program i Kina, og Eliana modtog en invitation til Envision Game & Technology Academy.

De Stolte Forældre

Max er utrolig stolt af sine børn, som han forklarede til Envision: “Jeg er velsignet med at have tre børn, som ved, hvad de vil lave, når de bliver voksne.” Han har altid gjort sit bedste for at støtte op omkring alle deres drømme.

Alt, hvad Max’ børn ønskede, og hvis mulighederne var derefter, var han på pletten for at opmuntre dem og give dem fuld opbakning. Alligevel ser det ud til, at Max aldrig har ladet sit ønske om, at hans børn skulle gøre det godt i livet påvirke hans evne til at have det sjovt med dem.

En Moderne Tilgang Til Forældreskab

Max og Melanies tilgang til forældreskab virker meget moderne. En opmuntring og ytringsfrihed synes at passe til den støtte, de ville give videre til deres børn og deres ønskede karriereveje.

Så da Jordan besluttede, at han ville udtrykke sig selv gennem sin frisure, stod hans forældre ikke i vejen for ham. I stedet opfordrede de ham til at træffe beslutninger om sin egen krop, herunder hvad han ville gøre med sit hår. Og i ni år dyrkede han sit lange hår og tog sig af det.

Sandheden Om Dreadlocks

Siden Jordan var dreng, ønskede han at lade sit hår vokse til dreadlocks. Og det krævede en hel del engagement fra hans side at gøre det. Det er nemlig en langvarig proces at omdanne håret til dreadlocks, og det kræver løbende vedligeholdelse, når det er færdigt.

Mens nogle mennesker mener, at dreadlocks er beskidte, er det modsatte mere korrekt. Dreadlocks er ikke nemme at have, da de kræver en vis mængde rutine og pleje at vedligeholde. Det er helt sikkert meget sværere at passe på dreadlocks end på almindeligt hår.

Historien Om Dreadlocks

Der er beviser for, at dreadlocks blev båret for ca. 3.600 år siden. Murmalerier, der blev fundet, viser minoerne med deres hår i lange, rebformede fletninger. For dem af jer, der ikke ved det, er minoerne et folk, der levede i bronzealderen.

Der er også blevet fundet mumificerede rester af gamle egyptere, som bar hårbøjler med dreadlock-stil, under arkæologiske udgravninger. Der er endda stærke tegn på, at mange af de første kristne havde dreadlocks, især Sampson, som siges at have syv hårlokker, der gav ham overnaturlig styrke.

Oprindelsen Af Dreadlocks

Selv om de første beviser tyder på, at dreadlocks stammer fra Middelhavsområdet og Mellemøsten, er der også fundet nyere beviser for denne stil i Mellemamerika. Litteratur fra den præcolumbianske aztekiske æra har beskrevet præster, der bar deres hår i dreadlocks, og disse bøger, eller kodicer, stammer alle fra det 15., 16. og 17. århundrede.

Uanset deres oprindelse er dreadlocks blevet båret af næsten alle kulturer på et eller andet tidspunkt. Ifølge romerske beretninger bar kelterne deres hår “som slanger”, og de germanske stammer og vikingerne var også kendt for at bære deres hår i dreadlocks.

Moderne Dreadlocks

Der er masser af eksempler på dreadlocks i mange kulturer i verden i dag. For eksempel er dreadlock-stilen populær blandt Maasai-krigere, som fletter deres dreads tynde og farver håret rødt. Dreads har også en kulturel og religiøs betydning for nogle mennesker. De mener, at en person, der har dreadlocks, indeholder stor magt.

Et eksempel på en sådan religion er rastafarianismen og Rastafari-bevægelsen. Rastafarianisme er en abrahamitisk religion, der udviklede sig på Jamaica i 1930’erne, og den klassificeres både som en nyreligiøs bevægelse og samtidig en social bevægelse.

Dreadlocks Og Rastafari-Bevægelsen

I Rastafari-bevægelsen repræsenterer dreadlocks Judas løve. Den repræsenterer kejser Haile Selassie I, og den står som et symbol på styrke, kongedømme, stolthed og afrikansk suverænitet. Frisuren er repræsentativ for bærerens tilknytning til bevægelsens idéer og principper.

Rastafarianere mener, at det er spirituelt at bære dreadlocks i håret; dette er begrundet i Bibelen: “De skal ikke gøre deres hoved skaldet.” (3. Mosebog 21:5) Desuden har Rastafari’s vedtagelse af dreads som symbol givetvis bragt dem ud til et endnu bredere publikum.

Dreadlocks Opstigning Til Berømmelse

Rastafari-bevægelsen blev verdenskendt i 1970’erne. Det skyldes ikke mindst Bob Marley, en af de mest berømte reggae-musikere nogensinde. Da rasta-ideologien ofte berøres i reggaemusikken og især i Bob Marleys sange, tog det ikke lang tid, før hårmoden spredte sig over hele verden.

Med Rastafarianismens stigende berømmelse nåede deres udseende, især dreadlocks, ud til et stort publikum. I dag er dreadlocks næsten synonymt med selve rastafarianismen, og lokkerne er også blevet et bemærkelsesværdigt modeudtryk på verdensplan.

Den Berømte Frisure

For nogle mennesker har dreadlocks en enorm kulturel og religiøs betydning. Et andet eksempel fra rastafarianismen er, at dyrkningen af dreadlocks er med til at skabe en tættere forbindelse mellem mennesker.

For andre mennesker er dreadlocks ikke andet end en nem måde at styre deres hår på. Når du først har dit hår i dreads, kan du nemlig holde det i den stil i månedsvis – måske endda i årevis. Og selv om dreads skal holdes rene, er de nemme at vedligeholde.

Sådan Begynder Du At Skabe Dreadlocks

Hvis du vil lave dreadlocks, er det bedst at starte med nyvasket hår. Du bør absolut undgå at bruge balsam eller serum på dine lokker. Grunden til det er, at balsam og serum kan gøre håret for blødt til at opnå stilen.

I stedet for at bruge disse typer produkter bør du blot skumme dit hår op med en rensende shampoo. På denne måde slipper du af med eventuelle olier fra dit hår, og skaber dermed en mere velegnet tekstur til at lave dreadlocks.

Næste Skridt I Skabelsen

Det næste skridt er at dele dit hår i firkanter. Det er let at opnå ved hjælp af en bred tandet kam. Derefter binder du hvert segment op med en elastik for at holde det adskilt fra resten. Disse haler vil udgøre grundlaget for dreadlocks.

Størrelsen af disse sektionerede haler påvirker størrelsen af låsene, så jo mindre sektionerne er, jo tyndere bliver låsene. I sidste instans er tykkelsen dog helt op til dig. Du kan selv bestemme tykkelsen af dreadlocks. Du kan vælge den, som du bedst kan lide.

Børstning Af Halerne

Når du har sektioneret dit hår, er det næste skridt at børste det. Hver hale skal kæmmes tilbage nær rødderne med en kam eller en stålbørste. Tag dig tid til at sørge for, at hver sektion er pæn og jævn, og start ca. en centimeter fra hovedets basis.

Før du går videre nedad, skal du sikre dig, at halen er tæt pakket. Hvis du typisk har ret glat hår, har du brug for et par ekstra trin. Hvis du vil have succes, skal du sikre hver sektion med elastik for at holde dreadlocks på plads.

Voksbehandling Og Afsluttende Behandlinger

Når du er færdig med at sektionere og rede dit hår, er det næste skridt at sikre dreadlocks’ form permanent. Dette opnås ved at vokse hver enkelt dreadlocks med et produkt uden petroleum, så der ikke dannes nogen ophobning.

Så i det næste trin  do skal brug en lille mængde voks, form dreadlocks mellem dine håndflader og manipuler dem med fingrene. På den måde får du også de dreads, du laver, til at sidde fast, så du kan fjerne elastikkerne.

Dreads Som Et Permanent Look

Det er nemt at lave og vedligeholde dreadlocks; du skal bare følge instruktionerne og få lidt hjælp. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du se en detaljeret proces i en anden video med Jordan, som blev offentliggjort af Max i februar 2019.

Men selv om det er relativt normalt for teenagere at ændre deres image i ny og næ, havde Jordan holdt fast og beholdt sine egne dreads i årevis. Han havde haft dem lige siden han var barn. Det er virkelig en utrolig grad af engagement.

Reynold-Familiens Valg Af Frisurer

Udover at give dem støtte og opmuntring til deres talent og karriere, ser Max ud til at hylde sine børn og deres stilvalg hele tiden. Han lægger regelmæssigt videoer og billeder af sine børn på YouTube og Facebook.

I september 2014 lagde han f.eks. et billede af Josiah, Jordan og Eliana på Facebook med teksten “Jeg er virkelig stolt over, at mine børn repræsenterer hele spektret af etniske frisurer”. Og på dette tidspunkt var Jordans dreadlocks allerede lange. Gad vide, hvorfor han besluttede at fjerne dem?

Tid Til Forandring

Da Jordan var ved at blive 14 år, følte han imidlertid, at det var tid til en forandring. Selv om det betød, at han skulle skære de dreads af, som han havde brugt år på at dyrke, siden han var barn. Han tog dog en beslutning og væbnede sig med tålmodighed.

Han bad sin far om hjælp, og Max tog gerne imod den. Det eneste Jordan var bekymret for, var sin mors reaktion . Hans mor, Melanie, havde ikke set sin søn uden dreads, siden han var omkring fem år gammel, så de anede slet ikke, hvordan hun ville reagere.

Begyndelsen Af Transformationen

Jordan og Max gjorde sakse klar, tændte kameraet, og forvandlingen begyndte – Max begyndte at klippe Jordans ni år gamle dreadlocks af. I en video, der blev lagt ud på musikerens YouTube-kanal i februar 2016, kan man se teenageren sidde tålmodigt ved Reynolds’ køkkenbord.

Han er uden skjorte, hans lange lokker falder ned over hans bare skuldre, og han har et bestemt blik i ansigtet. Jordan vender hovedet fremad, og Max, familiens barber, går i gang med arbejdet og klipper hver enkelt af sin søns dreadlocks væk fra hans hovedbund.

En Anden Måde At Fjerne Dreadlocks På

På optagelserne går Max i gang med at klippe sin søns dreadlocks af, en ad gangen. Selv om videooptagelserne er blevet fremskyndet, er det tydeligt, at processen tog et stykke tid at klippe alle dreadlocks af.

Max måtte fjerne hver enkelt dreadlock ved roden for at genskabe Jordans hår til dets naturlige tilstand. Selv om det at klippe dreads væk er en mulighed for at slippe af med dem, er det muligt at følge en anden metode, hvis du ikke ønsker at stå tilbage med et barberet hoved eller et pixie cut.

Ny Revolutionerende Metode

Jordan er ikke den første og bliver heller ikke den sidste, der beslutter sig for at skille sig af med sine dreadlocks. Staci Linklater, direktør for Las Vegas frisørfirmaet Globe Salon, mente også, at det var på tide at fjerne sine dreadlocks. Men der var dog et lille problem.

Staci ville gerne fjerne sine dreadlocks, men hun ville gerne gøre det, mens hun stadig havde lidt længde i håret. Og takket være hendes mange års erfaring kunne hun finde en metode til at fjerne lokkerne uden at barbere hovedet.

Start Med En Lille Smule Trimning

For at forbedre hårets generelle tilstand begyndte Staci med en trimning. Trimning er et must, for uanset hvor velplejede dreadlocks er, vil spidserne være meget beskadiget – hvilket betyder, at de alligevel skal klippes af.

Trimningen gav også et indblik i hendes hårs tilstand. Desuden havde den endnu en vigtig funktion. Ved at klippe en lille sektion af bunden af håret sparer du ikke kun tid, men gør det også lidt nemmere at arbejde lokkerne ud.

Hvis Du Er I Tvivl, Skal Du Påføre Mere Olie 

Efter en hurtig trimning er det næste skridt i fjernelsen af dreads at smøre dem i olie og holde dem fugtige hele tiden. Denne proces hjælper håret til at slippe knuder, så det bliver nemmere at løsne det. Og det er præcis, hvad Stacy gjorde.

Ved at smøre dreads i olie og holde dem fugtige hele vejen igennem kunne Staci redde lokkerne ud af sit hår med en kam. Denne proces var dog utrolig tidskrævende, da hver af hendes 105 dreadlocks tog op til 45 minutter at rede ud.

En Tidskrævende Proces

Hvis du ønsker at bevare længden af dit hår, mens du fjerner dreadlocks, skal du vide, at det er en yderst kedelig og langvarig proces. Selv med et team af professionelle frisører til at hjælpe, tog det mere end en hel dag at fjerne alle dreads.

Men det var ikke slutningen på processen. Fordi Stacis hår var vant til at danne knuder, begyndte det også at blive mat igen i løbet af natten. Derfor var det nødvendigt med yderligere oliering og fletning for at holde hendes lokker glatte.

Pleje Af Hendes Hår

Efter denne kedelige og tidskrævende proces var Staci klar til en godbid. For at holde sit hår glat nød hun en forkælelse, som hun ikke havde oplevet i lang tid – hun gennemgik en hårkur og en klipning og styling, der gjorde hendes hårmanke blød og silkeagtig.

Selv om Staci i sidste ende mistede mere end en meter af sit hår, var det stadig over skulderlængde. Det lykkedes hende, og samtidig revolutionerede hun dreadlocks. Derefter besluttede folk sandsynligvis at prøve dreads oftere, fordi det betød, at de ikke behøvede at miste alt deres hår, hvis de ønskede forandring.

Jordans Uventede Forvandling

I modsætning til Staci var Jordan ikke interesseret i at holde sit hår langt, så han valgte en mere almindelig og meget hurtigere metode til at fjerne dread-frisuren: han klippede simpelthen hver enkelt lok af. Da hans dreadlocks var væk, havde Jordan kun nogle få centimeter hår tilbage i modsætning til de dinglende hårlokker, som han havde startet med.

Hans far afsluttede arbejdet med at udjævne Jordans hårgrænse og klippe den nederste halvdel af hans søns hoved for at fuldende det nye look. Og selv om forvandlingen måske havde et mindre glamourøst slutresultat end Staci’s, var effekten ikke mindre fantastisk.

Melanies Chokerende Opdagelse

Så var det eneste, han havde tilbage at gøre, at vise sin mor, Melanie, sin nye frisure. Hun vendte hjem den dag uden at vide, hvad hendes søn havde lavet. Og da hun kom ind i huset, blev hun filmet af Jordans søskende.

Det var en ændring, som Melanie tilsyneladende ikke havde været forberedt på. I hvert fald fik hun sig en stor overraskelse, da hun vendte tilbage til familiens hjem i Roseville, Californien. Da hun åbnede døren, fik synet af hendes nyklippede søn Melanie til at stoppe op og total stivne.

Melanies Reaktion På Forvandlingen

Jordan gik hen mod sin mor for at hilse på hende. Hun kiggede på ham et øjeblik, og da det gik op for hende, at hendes søns dreadlocks var væk, brød hun ud i gråd. Det var forståeligt nok, for det var næsten ti år siden,

hun havde set sin søns ansigt med en kort frisure. Det viste sig, at Melanie havde drømt om at se sin søn uden sine lange dreadlocks i meget lang tid. Hun havde naturligvis holdt det hemmeligt, da hendes søn elskede at have sit ekstra lange hår.

Efterbehandling Af Jordans Hår

Efter at Jordan og Max havde fjernet Jordans dreadlocks, var det tid til efterbehandling. Jordan besluttede sig naturligvis for at besøge “byens mest fantastiske frisør” for at få sin første professionelle klipning i årevis. Jordan valgte dog ikke at slippe helt af med sine dreads.

Ikke længe efter begyndte han at sætte sit hår tilbage i den berømte dreadlock-stil. Og i februar 2019 fuldendte Max cirklen ved at poste en video, hvori Jordan anviste, hvordan man selv kan begynde at lave dreads. Du bør trods alt ikke lade hvem som helst håndtere dine dreads, når du har haft dem i så lang tid.

Frisuren Påvirker Dit Udseende

Du har måske aldrig tænkt på det, men at skifte frisure kan ændre dit udseende fuldstændigt. Jordan var et glimrende eksempel, men vi har endnu en historie, som vi vil dele med dig. Mød Wendy, en sød bibliotekar fra Connecticut, som har en usædvanlig frisure.

Langt hår er smukt, men der er en hårfin grænse mellem langt hår og for langt hår. Wendy havde ikke klippet sit smukke krøllede hår i over otte år. Og hun endte med at få et stort langt rod på hovedet. Nu var Wendy endelig klar til den store forandring og få et boost af selvtillid, så hun meldte sig til en makeover.

Mød Wendy, Bibliotekaren Fra Connecticut

Alle, der kender Wendy, vil nævne, at denne dame har haft ekstra langt hår i det meste af sit liv. Men Wendys hårlængde blev for meget for hende at håndtere. Og hun var også blevet træt af sin frisure. Wendy var godt selv klar over dette, så hun besluttede sig for at ændre noget.

I en alder af 49 år meldte Wendy sig til TV’s “Rachael Ray”- show. Rachael Ray er kendt for sine madlavningsprogrammer, men også for at give makeovers. Og hun skulle give Wendy sin første klipning i otte et halvt år.

Wendys Signatur-look

Wendy bor i Bridgeport, Connecticut. Og hver gang hun gik rundt på gaderne i byen, vendte folk sig om for at se hendes hår. Hun har altid haft lange, smukke lokker. Men på et tidspunkt blev disse lokker for lange og håret virkede filtret.

Måske var årsagen til dette, at Wendy ikke havde fået klippet sit hår i otte år. Hun mente, at hendes lokker var en del af hendes karakteristiske look. Wendy indrømmede i Rachael Rays show, at “folk kender mig på mit hår”. Vi er ikke helt sikre på, om det er et godt argument.

Wendys Hår Passer Til Hendes Modestil

Hvad mener hun med sit signaturlook? Wendy elsker at klæde sig i farverigt tøj, og hun kalder sin stil for “bohemeagtig”. Og hendes meget smukke, flydende lokker plejede at supplere denne stil. Men ikke længere…

Jeg kan godt lide flagrende nederdele og kjoler, farver, mønstre og masser af blomster,” sagde Wendy. “Verden burde have flere farver.” Vi er helt enige med Wendy i denne sag. Vi er dog ikke enige med hende i beslutning om at holde sit hår uklippet i otte år.

Wendy Har Måske Taget Sin Signaturstil For Langt

Har vi allerede nævnt, at Wendy var 49 år, da hun optrådte i Rachael Ray-showet? Det gjorde vi, ikke? Selv om boheme-stilen, det farverige tøj og de blomstrede mønstre lyder fantastisk, så gik Wendy efter vores mening lidt for vidt med denne stil.

Da hun kom til showet, indrømmede Wendy, at hun ikke havde fået klippet hår i otte og et halvt år. Og hun var ved at blive 50 år. Med en stor fødselsdag i fremtiden vidste Wendy, at det var på tide at gøre noget ved sin fremtoning.

Wendy Beslutter, At Det Er Tid Til Forandring

På det tidspunkt, hvor showet blev optaget, nåede Wendys hår ned til den nederste del af ryggen. Og selv om mange piger drømmer om at få deres hår til at vokse langt, er det i virkeligheden ikke så tiltrækkende, som man kunne håbe på. Og selv Wendy indså dette.

“Jeg har altid elsket mit lange hår, men nu, hvor jeg er ved at fylde 50 år, synes jeg, det er på tide med en forandring,” sagde Wendy. Måske er den største grund, at Wendy bemærkede, at hendes hår var blevet for svært at passe og pleje. Der var dog også endnu en grund til, at hun ønskede at klippe det…

Hvad Sker Der, Når Dit Hår Er For Langt?

Vi har alle set billeder af piger med utroligt langt hår. Og så snart man ser et sådant billede, tænker man straks på al den tid, som pigen bruger på at style sit hår. Alligevel er styling ikke engang den værste del…

“Når mit hår er så langt, hænger det ofte fast i ting. Det sætter sig fast i anfre menneskers briller og smykker. Nogle gange lukker jeg bare døren, og så får jeg håret i klemme”, sagde Wendy med et grin. Hvordan løste Wendy dette problem? Hun satte altid sit hår op i en knold eller flettede det, for at hun kunne holde styr på hat og briller.

Wendy Er Bevidst Om Sit Udseende

Det siges, at man ikke skal bedømme en bog på dens omslag. Desværre har folk dog en tendens til at gøre det hele tiden. Nogle gange gør de det med vilje og andre gange utilsigtet. Men uanset hvor meget man end prøver at lade være med at dømme, var det umuligt ikke at lægge mærke til Wendys hår.

Og det mest sørgelige er, at selv Wendy selv udemærket godt kendte den barske sandhed om sit hår. Hun indrømmede, at hendes hår havde en negativ indvirkning på både hendes personlige og professionelle liv. På det tidspunkt arbejdede Wendy som bibliotekar på deltid, og hun var også single.

Wendy Deler Sine Tanker Om Sit Arbejde

Som du allerede ved, arbejder Wendy som bibliotekar. Og selv om mange mennesker måske ikke kan se det smukke ved dette job, så gjorde Wendy det. Faktisk elskede hun sit job så meget, at hun var ked af, at hun ikke kunne arbejde flere timer om ugen.

“Jeg er helt vild med mit job på biblioteket, og jeg ville ønske, at det var fuldtid… Så jeg har været til samtale for at få mere fuldtidsarbejde,” forklarede Wendy. “Jeg tror, at et nyt friskt look ville give mig mere selvtillid, og måske vil det være det samme med at tage på dates.”

Wendys Særlige Grund Til At Få En Makeover

Der var faktisk en meget sentimental grund til, at Wendy besluttede sig for at få en makeover. Det var Wendys måde at ære sin mor på, som desværre døde, da hun kun var 50 år. Og Wendy selv var snart 50 år.

“[At være] 50 år er meget mere betydningsfuldt for mig, end det ville have været, hvis [mor] havde været her,” indrømmede Wendy. Selv om Wendys mor ikke var sammen med hende på tidspunktet for makeoveren, er vi ret sikre på, at hun ville have støttet sin datter hele vejen igennem.

Wendy Åbner Op Om Sin Mor

Wendy vidste, at tiden for en forandring var inde. “Til ære for hende vil jeg bare leve mit liv fuldt ud og være den bedste udgave af mig selv,” sluttede Wendy. Selv om Wendy er en sød dame, var der ikke så mange mennesker, der kunne se hendes personlighed på grund af hendes store og fyldige hår.

Wendy tog en dyb indånding og besluttede sig for at tage på den makeover-rejse med Rachael Ray. Normalt fokuserer dette show på værtens velkendte madlavningsekspertise. Indimellem overrasker hun dog sit publikum med andre spændende ting.

Rachael Ray Begynder At Give Makeovers

Rachael Ray er kendt for at være vært for forskellige tv-shows. Hendes mest populære har dog været fokuseret på mad. Så det var ret usædvanligt, da hun begyndte at medvirke til at tilbyde makeovers. Alle var overraskede i starten, men denne beslutning viste sig at være et stort hit.

“Da vi startede showet, sagde jeg: ‘Alle laver makeover, lad os ikke lave makeover’. Og så begyndte vi at lave dem, og… jeg tænkte: ‘Åh, Gud, jeg elsker dem! De er så sjove”, indrømmede Rachael. Det er så heldigt, at Rachael besluttede sig for at fortsætte med at lave makeover, for ellers ville Wendy ikke have fået sin glow-up.

Rachael Ray Ledsager Wendy Under Hendes Makeover

Selv om Rachael Ray ikke er den, der giver makeoverne, sørger hun for at ledsage alle deltagerne I gennem sit show. Og selvfølgelig stod hun ved Wendys side, da hun skulle modtage sit livs forvandling. De to damer havde besøg af den berømte stylist Ted Gibson.

Og da Ted forberedte sin saks, kunne man se begejstringen i Rays øjne. Hun holdt Wendy i hånden hele tiden. “Så, skal vi klippe den første klipning?” spurgte Rachael Ted, inden hun vendte sig mod Wendy for at se, om hun “flippede ud over at skulle have klippet en masse hår af”.

Wendy Forbereder Sig På Det Første Klip

Wendy har en lang historie omkring sit hår. Og det er ikke let at opgive denne identitet, som man har haft i så lang tid, selv om det kun er parykken, vi taler om. Inden Ted Gibson foretog den første klipning, tog Wendy sig et øjeblik til at tænke sig om.

Hun huskede alt det, hun havde været igennem med briller, smykker og låse. Men tiden var endelig kommet for hende til at lukke det kapitel. “Jeg har altid været kendt for mit hår, så jeg er lidt [bange], men jeg er virkelig klar,” sagde hun til Ray.

Wendy Har Klippet Sit Hår Et Par Gange Før

Da alle forberedte sig på at se den første klipning, fortalte Wendy en ting, som ingen kendte til. Selv før hun var med i Rachael Ray, havde hun klippet sit hår et par gange. Tre gange før for at være helt præcis. Og hun havde ikke kun fået klippet sine spidser af. Klipningerne var lange nok til at blive doneret.

Wendy vidste, at Gibson ville klippe en hel del af hendes hår, og hun besluttede sig for også at donere klipningen denne gang. Og da Gibson kom tættere på Wendys hår med sin saks, forsikrede Ray hende om, at det nye look ville blive “ikke kort”.

Wendy Er Chokeret Over Sit Nye Udseende

Hele situationen var så intens. Gibson var ved at klippe Wendys hestehale, og showets live-publikum heppede på ham. Alle var så begejstrede. Og så snart hestehalen var væk, kunne man allerede mærke forskellen på Wendys udseende.

Selv om Wendy skulle gennemgå resten af sin makeover, var hun lidt chokeret over at klippe hestehalen af. Hun spurgte: “Åh, du godeste. Må jeg røre ved den?” Men nej… Gibson havde stadig noget styling at gøre…

Wendys Komplette Forvandling

Selvfølgelig er det ikke nok at klippe hestehalen af for at forvandle en person. Der var stadig et par ting, der skulle gøres. Gibson gik videre og stylede Wendys hår og farvede det. Ray og hendes team forberedte et nyt outfit til Wendy, et outfit, der ville fremhæve hendes bedste træk.

Da alt var gjort, var det tid for Wendy at komme ud på scenen. Det var tid for hende at se sig selv i spejlet. Og mens hun gik langsomt, klappede og heppede seerne på hendes fantastiske forvandling. De var så glade for at se Wendy stråle.

Wendy Afslører, Hvordan Hun Har Det Med Sin Forvandling

Så vi så publikums reaktion. Men hvad med Wendy? Som I ved, fik hun ikke engang lov til at få et smugkig på sit nye look. Showets regler er, at deltagerne kun får resultatet af deres forvandling at se, når de går på scenen.

Og der stod Wendy og kiggede på sig selv og kunne ikke tro sine egne øjne. “Åh, Gud!” var det eneste, hun kunne sige, mens hun undersøgte sit korte hår, som nu havde en rødlig farve. “Wow!” tilføjede hun, da hun fik lidt tid til at inspicere sit hår lidt nærmere.

Rachael Ray Kommenterer Wendys Udseende

Wendy var dog ikke den eneste, der ikke kunne tro sine egne øjne. Rachael Ray var lige så chokeret som Wendy. Og da Wendy nærmede sig hende, kunne Ray kun ryste på hovedet i vantro og heppe på Wendy.

Ray vendte sig mod den mand, der var ansvarlig for Wendys smukke nye frisure. Hun sagde: “Åh gud, Jason! Se lige den farve!” Ray var tydeligvis forelsket i Wendys nye look. Hvem ville have troet, at ens hår kunne påvirke ens samlede udseende så meget!

Wendys Mening Er Det Eneste, Der Tæller

Vi så publikums reaktion, Rays reaktion, men Wendys reaktion var stadig uklar. Det eneste, hun kunne sige efter at have set sig selv, var: “Åh, Gud!” Og det behøver jo ikke nødvendigvis at være en positiv kommentar.

Det tog dog ikke lang tid for Wendy at komme ud af sin forbløffelse og dele med Ray og publikum, hvordan hun følte det præcist. Alle var lettede, da de hørte, at Wendy følte sig utrolig godt tilpas efter at have fået sit ekstra lange og tunge hår klippet af. Faktisk var hun så forbløffet over forvandlingen, at hun begyndte at græde, da Ray spurgte hende, om hun kunne lide sit nye look.

Wendy Begynder Et Nyt Kapitel I Sit Liv

Da Wendy så sit eget spejlbillede, følte hun, at hun så på en fremmed person. Hun indrømmede overfor talkshowværtinden, at hun knap nok kunne genkende sig selv. Ikke desto mindre var dette ikke en dårlig ting for Wendy.

Hun fortsatte og sagde: “Jeg føler mig som en helt anden person.” Derefter tilstod Wendy, at hun følte sig “så fri, let og…” Wendy kunne dog ikke afslutte sin sætning. Publikum var allerede i gang med at tiljuble hende og klappede højlydt for at støtte Wendys nye begyndelse.

Hvordan Stangspringeren Allison Stokkes Karriere Næsten Sluttede På Grund Af Et Uskyldigt Billede

Da Hun Var Sytten, Gik Et Af Hendes Billeder Viralt

Når man er atlet, vil man naturligvis gerne være berømt for at være den bedste, helst uden skandaler eller negativitet i forbindelse med ens privatliv. For idrætsfolk handler det om sporten, hårdt arbejde og talent.

Alligevel kan atleter komme i situationer, der vender op og ned på hele deres liv, og får dem til at blive kendt af de helt forkerte grunde. Det var præcis det, der skete for Allison Stokke, da hun var 17 år gammel, da et uskyldigt foto af hende under en stangspringskonkurrence blev offentliggjort. Dette billede ødelagde næsten hendes liv!

Gymnasium

I løbet af sin tid i gymnasiet udlevede Allison sin store passion for stangspring. I det øjeblik hun fik fat i stangen og begyndte at løbe hen mod overlæggeren, vidste hun, at hun havde fundet sin sande passion. Hun vidste lige fra starten, at hun havde det i sig for at få succes i stangspring-genren.

Selv under hendes uddannelse havde mennesker omkring hende store forventninger. Der blev endda talt om, at hun nok kunne springe stangspring på det absolut højeste niveau, og at hun skulle deltage i prestigefyldte turneringer. I sidste instans fik hun dog sin plads i rampelyset men af vidt forskellige årsager.

Første Rekord

I de første år af sin gymnasietid trænede Allison endnu mere for at blive den bedste og største stangspringer, der nogensinde var set. Hendes hårde arbejde gav pote, og i løbet af kort tid begyndte hun at slå sine egne rekorder.

Det var alt, hvad Stokke fokuserede på, i håb om at skabe sig et navn for sine fantastiske atletiske præstationer. Da hun først lige var begyndt at optjene sine mærker i stangspring i 2004, opnåede hun straks stor succes, da hun slog en rekord med et spring på 3,86 meter. Denne præstation var det højest enkeltstående spring nogensinde af en femtenårige amerikaner.

Vejen Til Succes

Stokkes præstationer i 2004 var naturligvis kun et forstadie til en meget lovende karriere. Trods denne stærke start skulle det vise sig, at den karrierevej hun havde i tankerne, ikke var helt så enkel. Som topatlet drejer hele ens liv sig om at arbejde hen imod en bestemt kamp eller turnering.

Og når det er overstået, begynder man forfra igen. Den største forskel er bare, at forventningerne er endnu højere. Det samme gjaldt for Stokke: Selv om hendes rekord i 2004 var meget imponerende, var det i virkeligheden kun begyndelsen.

Forventninger

Stokke levede hurtigt op til disse forventninger. I slutningen af sit første år i atletik vandt hun CIF California State Championship, og det skulle bestemt vise sig ikke at være sidste gang, hun opnåede succes.

Hun overgik alle store forventninger, men ville ubevidst også fortsætte kursen mod et vendepunkt i sin karriere. Atletik giver mulighed for mange økonomiske midler til at forbedre præstationerne. Den evige stræben efter perfektion og det hårde arbejde har dog en skyggeside, og eventuelle tilbageslag kan gøre det meget svært at komme sig igen.

Ny Rekord

Stokke stræbte efter at forbedre sin tidligere rekord. Hun ønskede at fortsætte på sin vej og endte med at slå sin personlige rekord med et massivt spring på 4,11 meter. Dette slutresultat sikrede hendes gymnasium endnu en sportsrekord i deres navn.

Derudover var det også det bedste spring nogensinde af en sekstenårig amerikaner. Efter et par år med fine præstationer og succes vendte tidevandet for Stokke. Hun oplevede et massivt tilbageslag, som fik hende til at tvivle på sin egen sikkerhed ved stangspring.

Skade

Atletik handler om mere end blot ren fysisk styrke. I sidste instans skal man kende de forskellige redskaber for at undgå ulykker. Det var en lektie, som Stokke lærte på den hårde måde. Trods den utrolige succes i hendes tidlige karriere led Stokkes helbred et alvorligt knæk med en skade. Som man siger: “The sky is the limit” (himlen er grænsen). Mange atleter lever efter dette mantra, også Stokke. I 2005 skulle hun blive en af de mest succesfulde stangspringere i historien.

Denne succes stoppede dog brat på grund af en ulykke under en træning. Under træningen tog vores regionale stangspringmester en stang op, der var større end den, hun havde brugt indtil da. Dette endte bestemt ikke godt. Stokke fik en masse fart på, men nåede ikke den vinkel, der var nødvendig for at sende hende over landingsplatformen. I stedet styrtede hun tilbage mod betonafsætningsplatformen. Dette var hendes første store tilbageslag.

Brud På Skinnebenet

Atletik kræver konstant fokus og med bekymringer i kølevandet. Alt kan gå galt på et, hvilket som helst, tidspunkt, og alvorlige skader kan derfor afslutte en karriere med ét slag. Det var præcis den type frygt, som Stokke måtte have oplevet, da hun fik konstateret et brækket skinneben.

Hun måtte gennemgå en operation, og den regerende statsmester i Californien måtte sidde ude hele resten af stangspringssæsonen. Ifølge Stokke selv var hun utrolig skuffet, da hun gerne ville have fordoblet sine statstitler.

Rehabilitering

Genoptræningen efter denne skade var en lang og besværlig rejse på fire til seks måneder. I løbet af denne periode blev Stokke mere og mere bekymret for sin karrierevej. Atleten beviste dog hurtigt, at det ikke betyder noget, hvor mange gange man falder, men hvor mange gange man rejser sig op igen.

Hun dukkede op til CIF California State Meet, blot for at vinde turneringen, idet hun igen slog sin tidligere rekord med et spring på 4,14 meter. Derudover gjorde hendes præstation i denne statsturnering det muligt for hende at avancere til andenpladsen på den nationale rangliste for gymnasieatleter.

Den Forkerte Form For Opmærksomhed

Den talentfulde atlet afsluttede sit år og sin high schoolkarriere med en utrolig ottendeplads ved Junior Nationals. Efter at have fået anerkendelse for denne bemærkelsesværdige præstation tog hendes karriere endnu en gang en drejning. Livet som stjerne betyder et liv i rampelyset. Det gælder også for topatleter. “Image leaks” sker fortsat jævnligt, og det kan forårsage alvorlig skade på dit image.

Efter hendes fantastiske præstationer ved Junior Nationals fik Stokke en masse national opmærksomhed. Denne opmærksomhed tog dog hurtigt en lidt anden drejning. Allerede i 2007 blev Stokkes atletiske evner overskygget af en anden form for opmærksomhed, som hun ikke ligefrem selv var begejstret for. Risikoen for, at hun blev berømt af alle de forkerte grunde, blev ved med at stige, og det ville for altid påvirke denne unge atlets karriere.

Billedet

Medier vil altid have kæmpe inflydelse på, hvordan vi skal beskue bestemte personligheder. Dette kom bestemt også til at betyde store omvæltninger for personen Stokke, dog ikke for det positive. I forbindelse med en turnering i New York City var der en journalist, som havde taget et billede af den unge atlet Stokke.

Billedet blev lagt op på medier, for at fortælle historien om denne unge stangspringstalent, nøjagtigt det, som Stokke gerne ville kendes for. På en eller anden måde kom fotoet i de forkerte hænder, og herefter tog historien en fuldstændig forkert retning. Denne drejning fik alvorlige konsekvenser, og forandrede Stokkes liv total.

Matt Ufford

Allison Stokke var kun lige fyldt 18 år og fik stor opmærksomhed af de forkerte grunde. Sportsbloggeren Matt Ufford fik fingrene i det uskyldige billede af Stokke til sin blog With Leather. Denne blog var kendt for sine foruroligende og nedsættende synspunkter på kvindelige atleter, med meget lidt eller slet ingen respekt for deres faktiske sportslige præstationer.

Så snart Matt havde fået sine beskidte hænder på billedet, vendte han opmærksomhed mod hende og lagde en artikel ud med titlen “Pole Vaulting is Sexy, Barely Legal” (Stangspring er sexet, knap lovligt). Det havde overhovedet intet at gøre med, hvor talentfuld Allison var i sporten. MEN Indlægget gik meget hurtigt viralt.

Bekymring

Dette var et mareridt, der blev til virkelighed for Stokke. Hun var kun lige fyldt 18 år, og var kun 17 år gammel, da dette billede blev taget. Dette gjorde artiklen på Uffords blog endnu mere bekymrende, eftersom hans hovedfokus var den syttenåriges fysiske tiltrækningskraft.

Derudover gik kommentarsporene under artiklen endnu lavere ned med deres ofte seksuelt ladede kommentarer om Stokkes krop. Mange mennesker benyttede sig netop af muligheden, og kommenterede løbende hendes udseende og hævdede, at hun var internettets “babe”.

Fotografen

Billedets popularitet kombineret med Uffords seksualiserende kommentarer og læsernes kommentarer blev af mange opfattet som temmelig bekymrende. Blandt dem, der var bekymrede, var den fotograf, der tog det oprindelige foto. I et forsøg på at tage magten tilbage truede fotografen med at sagsøge Ufford, hvis han nægtede at slette billedet.

Fotografens indsats kom dog lidt for sent, da billedet allerede havde spredt sig til snesevis af andre websteder. Pludselig var Stokke ikke længere kendt for sine talenter inden for stangspring. I stedet for at tale om hendes utrolige præstationer var der mange mænd på internettet, der efterhånden blot skrev seksuelt ladede kommentarer om hendes udseende.

Hjemmesider Og Indlæg

For at gøre skaden endnu værre blev der hurtigt lanceret et nyt websted. Dette websted var fyldt med billeder af Stokke, beregnet til et publikum, der var meget lidt interesseret i hendes sportslige færdigheder. Derudover blev der oprettet flere fansider for Stokke, og hele historien blev endnu mere omfattende, da amerikanske medier besluttede at rapportere om historien.

At Stokke var blevet offer for en gigantisk mediestorm, som hun ikke selv havde nogen indflydelse på, og som blev meget tydeligt, da det viste sig at skabe krænkende overskrifter af alle de forkerte grunde. Medier over hele verden endte med at rapportere om historien. Stokkes ulykke blev brugt som en advarselshistorie mod internettets farer. Fremmede folk blev ved med grænseløst at plage hende med beskeder, hvor de bad om flere billeder. Til sidst endte hun med at hyre en mediekonsulent, for at få fokus tilbage på sine sportslige præstationer.

Ikke Ulovligt

Allisons far, Allan Stokke, var en dygtig advokat. Han skulle arbejde på at finde måder at træffe juridiske foranstaltninger på. Desværre ville ingen af de ting, der skete for Stokke, kunne betegnes som værende ulovlige. Allan gav sig tid og dykkede ned i kommentarerne på hjemmesiden samt dem, der var på YouTube, for at tjekke, om der var nogle ulovlige eller noget juridisk upassende, så han kunne observere, om nogen var på en mission for at chikanere hans datter.

Det lykkedes ham at fjerne den umiddelbare fare, men desværre var han ikke i stand til at genoprette den allerede skadelige virkning, som denne situation havde haft på hans datter. Stokke havde bemærket, at hele oplevelsen for hende i høj grad havde været total ydmygende. Hun var yderst bekymret for, at ingen længere så hende som en atlet. I stedet var hun blevet et sexsymbol mod sin egen vilje.

En Ny Start

Stokke kunne ikke vente med at lægge sin high school-karriere bag sig. Hun var ivrig efter at starte et nyt kapitel i sit liv, men hvor let ville det være efter al den negative presse? I første omgang ventede hun på tilbud fra talentspejdere, men endte med at gå sin helt egen vej.

Endeligt besluttede hun sig for at tage på Berkely University of California. Stokke fik tilbudt et atletikstipendium, og hun ville få mulighed for at træne med en af de mest respekterede trænere i branchen: Scott Clover. I løbet af sine år på Berkely trænede hun hårdt for at nå sine tidligere succesniveauer.

Tilbage Til Succes

Allison Stokke slog skolens førsteårsrekord med et flot spring på 4,11 meter. Dette blev fulgt op af en ottendeplads ved Pac-10 Championships og en syvendeplads ved MPSF Indoor Championships.

Alt dette førte til, at Stokke debuterede ved NCAA Women’s Division I Outdoor Track and Field Championships, hvor hun nåede en nittende plads på den endelige rangliste. Stokke arbejdede tydeligvis hårdt for sin succes, men var det nok…

Et Andet Twist

I løbet af sit andet år på Berkely forbedrede Stokke sin personlige rekord med yderligere 10 centimeter. På trods af hendes hårde arbejde endte hendes karriere med at tage en anden drejning. Hun viste ingen forbedringer ved Pac-10 Championships og MPSF Indoor Championships. Senere lykkedes det hende igen ikke at slå sin tidligere præstation ved Pac-10, og hun formåede ikke at kvalificere sig til NCAA-mesterskaberne.

Allison Stokke var nu ikke længere med i toppen af ranglisten over stangspring. Allison Stokke nægtede dog igen at give op. Kort efter at have afsluttet universitetet, begyndte hun at sigte mod OL. Hun havde slået en personlig rekord, og Stokke havde en god chance for at kvalificere sig. Til sidst lykkedes det hende at kvalificere sig til OL-prøverne i 2012. Under disse prøver kunne atleten dog ikke at opfylde kravene til starthøjden.

Model

Den olympiske drøm blev ødelagt, og Stokke besluttede at skifte karrierespor. Hun begyndte at arbejde som model for sportstøj og performance marketing. I 2015 underskrev hun sin kontrakt med Nike og et år senere med Uniqlo. Endelig var der et glimt af lykke i Stokkes liv igen.

Stangspring havde altid været en del af hendes karriere. Hun samarbejdede med GoPro for at optage sin stangspring. Stoke fortsatte med at konkurrere regelmæssigt og opnåede fremragende resultater. Selv om Stoke ikke længere var på elitetoppen, havde hun andre positive udsigter.

Rickie Fowler

I 2017, mens hun stadig arbejdede som model, deltog hun i forskellige konkurrencer i stangspring, indledte hun et forhold med den professionelle golfspiller Rickie Fowler. De blev gift på stranden i en ceremoni omgivet af venner og, vigtigst af alt, deres familier.

Det var den perfekte måde for de to at starte deres liv som et ægtepar på. Allison Stokke stoppede helt med stangspring, selvom hendes kærlighed til sporten aldrig forsvandt. Allison Stokke har haft en imponerende karriere med mange udfordringer. I sidste instans ser det dog ud til at gå godt for den tidligere topatlet, og det ser også ud til, at hun har en lykkelig fremtid foran sig.

Hvordan Stangspringeren Allison Stokkes Karriere Næsten Sluttede På Grund Af Et Uskyldigt Billede

Da Hun Var Sytten, Gik Et Af Hendes Billeder Viralt

Når man er atlet, vil man naturligvis gerne være berømt for at være den bedste, helst uden skandaler eller negativitet i forbindelse med ens privatliv. For idrætsfolk handler det om sporten, hårdt arbejde og talent.

Alligevel kan atleter komme i situationer, der vender op og ned på hele deres liv, og får dem til at blive kendt af de helt forkerte grunde. Det var præcis det, der skete for Allison Stokke, da hun var 17 år gammel, da et uskyldigt foto af hende under en stangspringskonkurrence blev offentliggjort. Dette billede ødelagde næsten hendes liv!

Gymnasium

I løbet af sin tid i gymnasiet udlevede Allison sin store passion for stangspring. I det øjeblik hun fik fat i stangen og begyndte at løbe hen mod overlæggeren, vidste hun, at hun havde fundet sin sande passion. Hun vidste lige fra starten, at hun havde det i sig for at få succes i stangspring-genren.

Selv under hendes uddannelse havde mennesker omkring hende store forventninger. Der blev endda talt om, at hun nok kunne springe stangspring på det absolut højeste niveau, og at hun skulle deltage i prestigefyldte turneringer. I sidste instans fik hun dog sin plads i rampelyset men af vidt forskellige årsager.

Første Rekord

I de første år af sin gymnasietid trænede Allison endnu mere for at blive den bedste og største stangspringer, der nogensinde var set. Hendes hårde arbejde gav pote, og i løbet af kort tid begyndte hun at slå sine egne rekorder.

Det var alt, hvad Stokke fokuserede på, i håb om at skabe sig et navn for sine fantastiske atletiske præstationer. Da hun først lige var begyndt at optjene sine mærker i stangspring i 2004, opnåede hun straks stor succes, da hun slog en rekord med et spring på 3,86 meter. Denne præstation var det højest enkeltstående spring nogensinde af en femtenårige amerikaner.

Vejen Til Succes

Stokkes præstationer i 2004 var naturligvis kun et forstadie til en meget lovende karriere. Trods denne stærke start skulle det vise sig, at den karrierevej hun havde i tankerne, ikke var helt så enkel. Som topatlet drejer hele ens liv sig om at arbejde hen imod en bestemt kamp eller turnering.

Og når det er overstået, begynder man forfra igen. Den største forskel er bare, at forventningerne er endnu højere. Det samme gjaldt for Stokke: Selv om hendes rekord i 2004 var meget imponerende, var det i virkeligheden kun begyndelsen.

Forventninger

Stokke levede hurtigt op til disse forventninger. I slutningen af sit første år i atletik vandt hun CIF California State Championship, og det skulle bestemt vise sig ikke at være sidste gang, hun opnåede succes.

Hun overgik alle store forventninger, men ville ubevidst også fortsætte kursen mod et vendepunkt i sin karriere. Atletik giver mulighed for mange økonomiske midler til at forbedre præstationerne. Den evige stræben efter perfektion og det hårde arbejde har dog en skyggeside, og eventuelle tilbageslag kan gøre det meget svært at komme sig igen.

Ny Rekord

Stokke stræbte efter at forbedre sin tidligere rekord. Hun ønskede at fortsætte på sin vej og endte med at slå sin personlige rekord med et massivt spring på 4,11 meter. Dette slutresultat sikrede hendes gymnasium endnu en sportsrekord i deres navn.

Derudover var det også det bedste spring nogensinde af en sekstenårig amerikaner. Efter et par år med fine præstationer og succes vendte tidevandet for Stokke. Hun oplevede et massivt tilbageslag, som fik hende til at tvivle på sin egen sikkerhed ved stangspring.

Skade

Atletik handler om mere end blot ren fysisk styrke. I sidste instans skal man kende de forskellige redskaber for at undgå ulykker. Det var en lektie, som Stokke lærte på den hårde måde. Trods den utrolige succes i hendes tidlige karriere led Stokkes helbred et alvorligt knæk med en skade. Som man siger: “The sky is the limit” (himlen er grænsen). Mange atleter lever efter dette mantra, også Stokke. I 2005 skulle hun blive en af de mest succesfulde stangspringere i historien.

Denne succes stoppede dog brat på grund af en ulykke under en træning. Under træningen tog vores regionale stangspringmester en stang op, der var større end den, hun havde brugt indtil da. Dette endte bestemt ikke godt. Stokke fik en masse fart på, men nåede ikke den vinkel, der var nødvendig for at sende hende over landingsplatformen. I stedet styrtede hun tilbage mod betonafsætningsplatformen. Dette var hendes første store tilbageslag.

Brud På Skinnebenet

Atletik kræver konstant fokus og med bekymringer i kølevandet. Alt kan gå galt på et, hvilket som helst, tidspunkt, og alvorlige skader kan derfor afslutte en karriere med ét slag. Det var præcis den type frygt, som Stokke måtte have oplevet, da hun fik konstateret et brækket skinneben.

Hun måtte gennemgå en operation, og den regerende statsmester i Californien måtte sidde ude hele resten af stangspringssæsonen. Ifølge Stokke selv var hun utrolig skuffet, da hun gerne ville have fordoblet sine statstitler.

Rehabilitering

Genoptræningen efter denne skade var en lang og besværlig rejse på fire til seks måneder. I løbet af denne periode blev Stokke mere og mere bekymret for sin karrierevej. Atleten beviste dog hurtigt, at det ikke betyder noget, hvor mange gange man falder, men hvor mange gange man rejser sig op igen.

Hun dukkede op til CIF California State Meet, blot for at vinde turneringen, idet hun igen slog sin tidligere rekord med et spring på 4,14 meter. Derudover gjorde hendes præstation i denne statsturnering det muligt for hende at avancere til andenpladsen på den nationale rangliste for gymnasieatleter.

Den Forkerte Form For Opmærksomhed

Den talentfulde atlet afsluttede sit år og sin high schoolkarriere med en utrolig ottendeplads ved Junior Nationals. Efter at have fået anerkendelse for denne bemærkelsesværdige præstation tog hendes karriere endnu en gang en drejning. Livet som stjerne betyder et liv i rampelyset. Det gælder også for topatleter. “Image leaks” sker fortsat jævnligt, og det kan forårsage alvorlig skade på dit image.

Efter hendes fantastiske præstationer ved Junior Nationals fik Stokke en masse national opmærksomhed. Denne opmærksomhed tog dog hurtigt en lidt anden drejning. Allerede i 2007 blev Stokkes atletiske evner overskygget af en anden form for opmærksomhed, som hun ikke ligefrem selv var begejstret for. Risikoen for, at hun blev berømt af alle de forkerte grunde, blev ved med at stige, og det ville for altid påvirke denne unge atlets karriere.

Billedet

Medier vil altid have kæmpe inflydelse på, hvordan vi skal beskue bestemte personligheder. Dette kom bestemt også til at betyde store omvæltninger for personen Stokke, dog ikke for det positive. I forbindelse med en turnering i New York City var der en journalist, som havde taget et billede af den unge atlet Stokke.

Billedet blev lagt op på medier, for at fortælle historien om denne unge stangspringstalent, nøjagtigt det, som Stokke gerne ville kendes for. På en eller anden måde kom fotoet i de forkerte hænder, og herefter tog historien en fuldstændig forkert retning. Denne drejning fik alvorlige konsekvenser, og forandrede Stokkes liv total.

Matt Ufford

Allison Stokke var kun lige fyldt 18 år og fik stor opmærksomhed af de forkerte grunde. Sportsbloggeren Matt Ufford fik fingrene i det uskyldige billede af Stokke til sin blog With Leather. Denne blog var kendt for sine foruroligende og nedsættende synspunkter på kvindelige atleter, med meget lidt eller slet ingen respekt for deres faktiske sportslige præstationer.

Så snart Matt havde fået sine beskidte hænder på billedet, vendte han opmærksomhed mod hende og lagde en artikel ud med titlen “Pole Vaulting is Sexy, Barely Legal” (Stangspring er sexet, knap lovligt). Det havde overhovedet intet at gøre med, hvor talentfuld Allison var i sporten. MEN Indlægget gik meget hurtigt viralt.

Bekymring

Dette var et mareridt, der blev til virkelighed for Stokke. Hun var kun lige fyldt 18 år, og var kun 17 år gammel, da dette billede blev taget. Dette gjorde artiklen på Uffords blog endnu mere bekymrende, eftersom hans hovedfokus var den syttenåriges fysiske tiltrækningskraft.

Derudover gik kommentarsporene under artiklen endnu lavere ned med deres ofte seksuelt ladede kommentarer om Stokkes krop. Mange mennesker benyttede sig netop af muligheden, og kommenterede løbende hendes udseende og hævdede, at hun var internettets “babe”.

Fotografen

Billedets popularitet kombineret med Uffords seksualiserende kommentarer og læsernes kommentarer blev af mange opfattet som temmelig bekymrende. Blandt dem, der var bekymrede, var den fotograf, der tog det oprindelige foto. I et forsøg på at tage magten tilbage truede fotografen med at sagsøge Ufford, hvis han nægtede at slette billedet.

Fotografens indsats kom dog lidt for sent, da billedet allerede havde spredt sig til snesevis af andre websteder. Pludselig var Stokke ikke længere kendt for sine talenter inden for stangspring. I stedet for at tale om hendes utrolige præstationer var der mange mænd på internettet, der efterhånden blot skrev seksuelt ladede kommentarer om hendes udseende.

Hjemmesider Og Indlæg

For at gøre skaden endnu værre blev der hurtigt lanceret et nyt websted. Dette websted var fyldt med billeder af Stokke, beregnet til et publikum, der var meget lidt interesseret i hendes sportslige færdigheder. Derudover blev der oprettet flere fansider for Stokke, og hele historien blev endnu mere omfattende, da amerikanske medier besluttede at rapportere om historien.

At Stokke var blevet offer for en gigantisk mediestorm, som hun ikke selv havde nogen indflydelse på, og som blev meget tydeligt, da det viste sig at skabe krænkende overskrifter af alle de forkerte grunde. Medier over hele verden endte med at rapportere om historien. Stokkes ulykke blev brugt som en advarselshistorie mod internettets farer. Fremmede folk blev ved med grænseløst at plage hende med beskeder, hvor de bad om flere billeder. Til sidst endte hun med at hyre en mediekonsulent, for at få fokus tilbage på sine sportslige præstationer.

Ikke Ulovligt

Allisons far, Allan Stokke, var en dygtig advokat. Han skulle arbejde på at finde måder at træffe juridiske foranstaltninger på. Desværre ville ingen af de ting, der skete for Stokke, kunne betegnes som værende ulovlige. Allan gav sig tid og dykkede ned i kommentarerne på hjemmesiden samt dem, der var på YouTube, for at tjekke, om der var nogle ulovlige eller noget juridisk upassende, så han kunne observere, om nogen var på en mission for at chikanere hans datter.

Det lykkedes ham at fjerne den umiddelbare fare, men desværre var han ikke i stand til at genoprette den allerede skadelige virkning, som denne situation havde haft på hans datter. Stokke havde bemærket, at hele oplevelsen for hende i høj grad havde været total ydmygende. Hun var yderst bekymret for, at ingen længere så hende som en atlet. I stedet var hun blevet et sexsymbol mod sin egen vilje.

En Ny Start

Stokke kunne ikke vente med at lægge sin high school-karriere bag sig. Hun var ivrig efter at starte et nyt kapitel i sit liv, men hvor let ville det være efter al den negative presse? I første omgang ventede hun på tilbud fra talentspejdere, men endte med at gå sin helt egen vej.

Endeligt besluttede hun sig for at tage på Berkely University of California. Stokke fik tilbudt et atletikstipendium, og hun ville få mulighed for at træne med en af de mest respekterede trænere i branchen: Scott Clover. I løbet af sine år på Berkely trænede hun hårdt for at nå sine tidligere succesniveauer.

Tilbage Til Succes

Allison Stokke slog skolens førsteårsrekord med et flot spring på 4,11 meter. Dette blev fulgt op af en ottendeplads ved Pac-10 Championships og en syvendeplads ved MPSF Indoor Championships.

Alt dette førte til, at Stokke debuterede ved NCAA Women’s Division I Outdoor Track and Field Championships, hvor hun nåede en nittende plads på den endelige rangliste. Stokke arbejdede tydeligvis hårdt for sin succes, men var det nok…

Et Andet Twist

I løbet af sit andet år på Berkely forbedrede Stokke sin personlige rekord med yderligere 10 centimeter. På trods af hendes hårde arbejde endte hendes karriere med at tage en anden drejning. Hun viste ingen forbedringer ved Pac-10 Championships og MPSF Indoor Championships. Senere lykkedes det hende igen ikke at slå sin tidligere præstation ved Pac-10, og hun formåede ikke at kvalificere sig til NCAA-mesterskaberne.

Allison Stokke var nu ikke længere med i toppen af ranglisten over stangspring. Allison Stokke nægtede dog igen at give op. Kort efter at have afsluttet universitetet, begyndte hun at sigte mod OL. Hun havde slået en personlig rekord, og Stokke havde en god chance for at kvalificere sig. Til sidst lykkedes det hende at kvalificere sig til OL-prøverne i 2012. Under disse prøver kunne atleten dog ikke at opfylde kravene til starthøjden.

Model

Den olympiske drøm blev ødelagt, og Stokke besluttede at skifte karrierespor. Hun begyndte at arbejde som model for sportstøj og performance marketing. I 2015 underskrev hun sin kontrakt med Nike og et år senere med Uniqlo. Endelig var der et glimt af lykke i Stokkes liv igen.

Stangspring havde altid været en del af hendes karriere. Hun samarbejdede med GoPro for at optage sin stangspring. Stoke fortsatte med at konkurrere regelmæssigt og opnåede fremragende resultater. Selv om Stoke ikke længere var på elitetoppen, havde hun andre positive udsigter.

Rickie Fowler

I 2017, mens hun stadig arbejdede som model, deltog hun i forskellige konkurrencer i stangspring, indledte hun et forhold med den professionelle golfspiller Rickie Fowler. De blev gift på stranden i en ceremoni omgivet af venner og, vigtigst af alt, deres familier.

Det var den perfekte måde for de to at starte deres liv som et ægtepar på. Allison Stokke stoppede helt med stangspring, selvom hendes kærlighed til sporten aldrig forsvandt. Allison Stokke har haft en imponerende karriere med mange udfordringer. I sidste instans ser det dog ud til at gå godt for den tidligere topatlet, og det ser også ud til, at hun har en lykkelig fremtid foran sig.

Hustru Var Ikke Forberedt På, Hvad Der Stod I Hendes Mands Dagbog

“Tag din telefon og din taske” råbte Claire ind til sin datter på værelset, mens hun febrilsk begyndte at pakke sin lille søns ting. Klokken nærmede sig midnat, og de havde sovet trygt og roligt, men Claire var nødt til at få sig selv og børnene ud af huset med det samme.

Claire havde lige fundet ud af noget om sin mand, som virkelig rystede hende i sin grundvold. Nå, fundet er ikke ligefrem det rigtige ord. Claire havde kendt til Steves dagbog igennem længere tid. Olivengrøn, med et lærredsomslag, der var slidt i kanterne, og en mærkelig lås, der holdt Steves tanker privat.

“Bare Tilfældige Tanker, Ikke Noget Vigtigt”

Da Steve og Claire mødte hinanden første gang, havde dagbogen gjort Steve endnu mere charmerende. En hipster-agtig tilbagevendende stil, der passede godt sammen med hans sorte briller med tykke brillebånd og forkærlighed for jazzmusik. Hun syntes, at den var ret eksklusiv, selv om han holdt usædvanligt godt øje med den, og den syntes altid at være med ham.

Claire havde spurgt mange gange om indholdet af dagbogen, men fik altid et vagt svar som “bare tilfældige tanker, ikke noget vigtigt”, og så blev emnet altid hurtigt skiftet ud. Hvis hun forsøgte at få samtalen tilbage til dagbogen, fik hun som regel en kortfattet og kølig afvisning af Steve, der forlod lokalet med et vredt opstød, og dermed ødelagde hun dagen eller aftenen. Så hun havde hurtigt lært at undgå emnet.

De Nød De Samme Ting

Bortset fra den mystiske dagbog kom Steve og Claire ret godt ud af det med hinanden, og de fandt ind i en dejlig dating-rutine. De nød begge to stille aftener derhjemme med madlavning, gåture rundt om søen og gamle klassiske film.

Til sidst flyttede de sammen, og overgangen var ret gnidningsløs og problemfri. De var begge meget glade for at flytte sammen. Både Claire og Steve var meget begejstrede for at starte et nyt kapitel i deres liv.

Steves Stive Overordentlighed

Claire syntes, at det var temmelig nemt at bo sammen med Steve, men Steve var frustreret over at Clairevar så uorganiseret. Steve var meget ordentlig – ja, nærmest perfektionistisk, alt var organiseret og på sin rette plads.

Han huskede alt – jubilæer, første gang de sagde “jeg elsker dig”, yndlingsrestauranter osv. Nogle gange klagede hun til sine venner over Steves stive overordentlighed, men de viste ingen sympati. “Du klager over, at din mand gør for meget rent,” sagde de med vantro.

Et Meget Smukt Frieri

På trods af at Claires bøger ikke altid blev lagt væk, og at hun nogle gange satte toiletpapiret på “over” i stedet for “under” (under ser åbenbart pænere ud), friede Steve. Det var et smukt frieri – ved søen, med en skjult fotograf,

en tur i kano med stjerneskud og champagne bagefter – alt var planlagt perfekt. Claire var meget begejstret. Hun elskede Steve meget højt, og hun ønskede at tilbringe resten af sit liv sammen med ham. Så selvfølgelig svarede hun “Ja” på hans spørgsmål.

Familie Middag

De var omkring tre uger fra deres bryllupsdato, da Claire og Steve inviterede Steves forældre til middag. Alle morede sig, og der blev grint højlydt. De fik lækkert mad og godt at drikke. Steves forældre var strenge, men de vidste også, hvordan man slap løs, når det var passende.

De var stolte af det liv, som deres søn havde skabt for sig selv. Han havde et godt job som revisor, og havde et dejligt hjem, han var på nippet til at blive gift, og parret havde lagt planer om børn i den nærmeste fremtiden. Det var den gode vej til et vellykket liv, som hans far ofte proklamerede.

Det Tredje Hjul

Claire indrømmer, at hun nok skulle have skiftet til øl efter sin første martini, men når spiritus giver højt humør, kan energien nogle gange svække hendes dømmekraft. Hun følte sig høj og løssluppen og måske en smule drilagtig, da den skramlede dagbog endnu en gang fangede hendes opmærksomhed. Det tredje hjul kaldte hun den nogle gange – for den var altid i nærheden, og den tiltrak sig masser af opmærksomhed.

Steve var fordybet i en samtale med sine forældre, da Claire gik hen til dagbogen og begyndte at åbne den. Hun var ved at åbne den til midten og kunne se pænt skrevne datoer, da omslaget pludselig smækkede kraftigt ned på hendes hånd. Hun veg hurtigt tilbage, og rystede lidt over den store forskrækkelse.

Aldrig Nogensinde

Claire kiggede op på Steve, som havde en brændende foragt i sine øjne, som hun aldrig havde set før. “Vi har talt om det her”, sagde Steve med sammenbidte tænder, “min dagbog er privat.” “Det ved jeg godt”

Claire vred sig med skyldfølelse, “men jeg tænkte, at når vi nu skal giftes, så skal vi jo dele alting.” “Ikke på noget tidspunkt, Aldrig nogensinde” hvæsede og knurrede han, og det brændende blik i hans øjne blev endnu mere intenst.

Livet Gik Videre

Den næste dag bemærkede Claire, at den mærkelige lås var blevet limet fast til journalen. “Jamen, for fanden”, tænkte hun, “det er vel bedst sådan, hvis jeg ikke kan få adgang til den, så vil jeg måske ikke gruble over den.”

Livet gik videre, og de var skam lykkelige. Ægteskab fulgte efter, og de fik en datter og en søn. Alt åndede fred og idyl. Deres liv gik perfekt, det var næsten som et eventyr. Det eneste, der manglede, var det hvide stakit.

Forretningsrejse

Steve var blevet forfremmet, og det krævede lidt flere rejser for at besøge nye kunder. Claire havde ikke noget imod det, det var faktisk lidt sjovere, når Steve ikke altid var i nærheden. Alt virkede så sterilt og rutinepræget med ham der, som om de fulgte en usynlig fastlagt vej.

Nogle gange længtes Claire efter en portion spontanitet, som hun havde set forekomme i de serier, der handlede om moderne kvinder, der levede et vildt eller skævt liv. På den sidste forretningsrejse, GLEMTE Steve sin dyrebare dagbog derhjemme.

Han Var Total Splitte

Det var alt for meget for Steve, og han fløj næsten hjem igen i det øjeblik, han opdagede det. Han var kun 90 minutters flyvetur væk, men han havde et meget vigtigt møde om morgenen. Han var total splittet, og bekymringen var ved at opsluge ham.

Den eneste tryghed han havde var, at Claire ikke vidste, at han havde efterladt dagbogen, og at han havde installeret en lås på den. Han var nødt til at deltage i dette møde, for hvis han fik denne klient til sit revisionsfirma, var han garanteret endnu en forfremmelse … og en forfremmelse var på tale.

Tid Til At Slappe Af

Claire var hjemme og puttede børnene og var jo selvsagt ikke opmærksom på den angst, der fik hendes mand til at ligge vågen på et hotelværelse, stiv af frygt og forvirring. Hun kunne på ingen måde få låsen op, mindede han sig selv om. Det skal nok gå, gentog han ustandseligt for sig selv.

Claire rullede sig sammen i sofaen med en stærk seltzer og tændte for Desperate Housewives. “Basic b*tch”, tænkte hun altid, når hun observerede omgivelserne. “Rutiner er dog ikke så slemme”, tænkte hun, da hun begyndte på hendes “mand væk”-rutine.

Men Ikke Denne Gang…

Claires “mand væk”-rutine altid startede hun med den stærke seltzer, en god film eller serie i fjernsynet, og så sluttede aftenen af med en, normalt ufrugtbar, søgen efter en gemt dagbog. Men ikke denne gang…

Der var den. Der er den. Claire kunne ikke tro det. Han havde glemt den. Vidste han mon selv, at han havde glemt den. Claire lod fingrene køre hen over omslaget. Hun rystede af spænding, og var fuldstændig ambivalent med, hvordan hun skulle takle situationen.

Koden

Låsen havde et tastatur og holdt siderne tæt lukket. Da hun kendte Steve, ville koden ikke være tilfældig. Claire lænede sig tilbage i soveværelsets lænestol og lukkede øjnene – tænke, tænke, tænke – hvad ville en systematisk mand som Steve vælge som sin adgangskode?

Claire besluttede sig for deres bryllupsdag – måned, dag, år. Låsen summede – forkert. Det er dumt, tænkte Claire, jeg burde give Steve lov til lidt privatliv. Claire lagde sig ned og forsøgte at glemme alt om dagbogen.

En Smart Lås

I mellemtiden har Steve fået koldsved. Den lås, han installerede på dagbogen, efter at Claire frækt havde forsøgt at læse hans indre tanker, var en smart lås. Hans telefon havde ringet for at advare ham om et mislykket forsøg på at åbne den.

Han tænkte på at ringe til Claire, men så ville hun vide, at det er en smart lås, og blive endnu mere fascineret. Der var derfor ingen garanti for, at hun ikke ville gøre et nyt forsøg. Han begyndte at kigge efter de hurtigste flyvninger hjem.

04-07-11

Claire havde ligget ned i ti minutter og forgæves forsøgt at sove, da det pludselig gik op for hende. Steve tog fødselsdage meget alvorligt, altid en stor fest, måske var koden hendes, deres søns og deres datters fødselsmåned.

“Et forsøg værd” tænkte hun, “og hvis ikke, så tager jeg en melatonin og falder i søvn”. 04-07-11 indtastede hun – klik, og låsen gled op…. Claire var fyldt med alle mulige følelser – forventning, frygt og spænding.

Den Første Side

Hun åbnede den første side, Steves fulde navn, livstegn ved fødslen, og så med fed skrift: MIT LIV, IFØLGE MIG. Okay, tænkte Claire, bare en almindelig dagbog. Steves tanker og livserindringer, som han husker dem.

Claire begyndte at bladre i siderne, planer for hans job (gik i opfyldelse), drømme om, hvor hans første lejlighed skulle ligge (gik i opfyldelse), datoer for, hvornår han håbede at blive forfremmet – meget gennemgående, meget præcist, meget kedeligt.

Hun Blev Helt Forskrækket

Claire blev ved med at bladre, indtil hun så hendes navn sammen med fakta. Højde, vægt, politiske tilhørsforhold, det gymnasium, hvor hun havde gået, sport, familietræ. Det var lidt underligt, tænkte hun, og så lagde hun mærke til datoen – oplysningerne var blevet lagt ud tre uger før de mødtes.

De var blevet oprettet af en ven. Han havde lavet et grundigt baggrundstjek af hende og havde allerede masser af oplysninger om hende, før de overhovedet havde været på den første date. Hun blev helt forskrækket.

Det Hele Var En Plan

Alt fra den side og frem var noter om, hvordan deres liv ville udvikle sig i henhold til Steves endelige plan. De fleste af notaterne blev skrevet uger eller år før den pågældende begivenhed fandt sted, og de fleste skete præcis, som han ønskede det.

Datteren fik det navn, som Steve havde valgt til hende 3 år før hun blev født – han havde insisteret på det navn og havde sagt, at det var hans oldemors navn og meget vigtigt. Claire havde troet, at hun havde flere valgmuligheder, og at livet ville komme spontant til hende.

Plan

Hun var ved at opdage, at det hele var nøje planlagt.Indtil videre var der dog ikke noget kriminelt, så ud over at føle sig krænket og på en eller anden måde føle, at hendes liv var en fuser, kunne Claire ikke gå til politiet.

Men da hun kom til siden med børnenes karrierer, som han havde valgt på forhånd, vidste hun, at hun måtte gøre en ende på sit ægteskab. Hun ville have, at de skulle have utallige valgmuligheder. Hun ville ikke have, at Steve skulle træffe beslutninger for dem.

Hvad Nu Hvis…

Hun var nået til den aktuelle dato i læsning og bladrede hurtigt rundt i siderne for at sikre sig, at hun ikke gik glip af noget. Det var der, hun så den sjuskede håndskrift bagerst i notesbogen. Det så ud til, at Steves pæne skrift virkelig var afsporet,

Hvad nu hvis-udsagn løb langs siden.
Hvad nu hvis Claire bliver skilt fra dig …
Hvad nu hvis Claire er dig utro…
Hvad nu hvis Claire åbner din dagbog og læser den…

Enkemand

Både skilsmisse og utroskab endte med, at Claire langsomt blev forgiftet på en meget gennemtænkt måde. Steve havde ikke noget imod titlen som enkemand. Han bemærkede, at det ikke var i de endelige “planer”, men den sympati, han ville få fra andre mennesker, var måske ikke så slem.

Efter, hvad nu hvis – Claire finder dagbogen, havde han noteret, at han ville blive advaret på grund af den smarte lås. (sh*t tænkte Claire – og bemærkede at også det var blevet noteret ned) og hun skulle herefter ende i en husbrand, som hun desværre ikke ville klare sig ud af.

Claires Store Fejltagelse? 

Claire begyndte at gå i panik. Der var gået 2 timer siden, hun først havde åbnet dagbogen. Steve kunne sagtens være på et fly hjem. Det var i dette øjeblik, hun begyndte at smide ting i en taske, og hvor hun bad sine børn om at gøre det samme.

Claire og hendes børn slap ud af huset og måtte gemme sig. Hun alarmerede politiet, men da der ikke var begået nogen forbrydelse, tog politiet ikke ud til huset, før Steve var kommet hjem. Claires store fejltagelse? At hun efterlod dagbogen i deres soveværelse, mens hun hektisk søgte for at komme ud af huset og et sikkert sted hen.

En Arrestordre

Da der ikke er begået nogen fysisk forbrydelse, og hans ord mod hendes satte Claire i en meget vanskelig situation. Hun er i øjeblikket i skjul, og der er faktisk en arrestordre på hende, da hun teknisk set har “kidnappet sine børn”.

Claire spekulerer ofte på, om hun overhovedet skulle have kigget i dagbogen. Hun var ikke super tilfreds med sit liv, men hun var lykkeligt uvidende om de tråde, der trak det. Nu tænker hun konstant på, at alle hendes træk i fortiden ikke blev gjort med fri vilje, men med omhyggeligt orkestreret manipulation.

Hvad synes du? Ville du have læst Steves dagbog? Ville du bekymre dig, hvis dit liv var orkestreret på denne måde (Claire bemærker, at hendes liv var banalt, men ikke rigtig dårligt). Ville du være flygtet?

Claire vil forblive i skjul med sine børn indtil videre – hun har skabt sin egen form for vidnebeskyttelse og er i øjeblikket i sikkerhed. Denne historie er skrevet fra Claires perspektiv. Hun indvilligede i en privat telefonsamtale. Alle informationer omkring, hvad Steve lavede, når han ikke var sammen med Claire, er blevet sat sammen så godt hun formåede. Claire delte denne historie for at gøre opmærksom på den manipulation, der kan finde sted i forhold.
*Navne og steder er blevet ændret for at beskytte familien.

Hustru Var Ikke Forberedt På, Hvad Der Stod I Hendes Mands Dagbog

“Tag din telefon og din taske” råbte Claire ind til sin datter på værelset, mens hun febrilsk begyndte at pakke sin lille søns ting. Klokken nærmede sig midnat, og de havde sovet trygt og roligt, men Claire var nødt til at få sig selv og børnene ud af huset med det samme.

Claire havde lige fundet ud af noget om sin mand, som virkelig rystede hende i sin grundvold. Nå, fundet er ikke ligefrem det rigtige ord. Claire havde kendt til Steves dagbog igennem længere tid. Olivengrøn, med et lærredsomslag, der var slidt i kanterne, og en mærkelig lås, der holdt Steves tanker privat.

“Bare Tilfældige Tanker, Ikke Noget Vigtigt”

Da Steve og Claire mødte hinanden første gang, havde dagbogen gjort Steve endnu mere charmerende. En hipster-agtig tilbagevendende stil, der passede godt sammen med hans sorte briller med tykke brillebånd og forkærlighed for jazzmusik. Hun syntes, at den var ret eksklusiv, selv om han holdt usædvanligt godt øje med den, og den syntes altid at være med ham.

Claire havde spurgt mange gange om indholdet af dagbogen, men fik altid et vagt svar som “bare tilfældige tanker, ikke noget vigtigt”, og så blev emnet altid hurtigt skiftet ud. Hvis hun forsøgte at få samtalen tilbage til dagbogen, fik hun som regel en kortfattet og kølig afvisning af Steve, der forlod lokalet med et vredt opstød, og dermed ødelagde hun dagen eller aftenen. Så hun havde hurtigt lært at undgå emnet.

De Nød De Samme Ting

Bortset fra den mystiske dagbog kom Steve og Claire ret godt ud af det med hinanden, og de fandt ind i en dejlig dating-rutine. De nød begge to stille aftener derhjemme med madlavning, gåture rundt om søen og gamle klassiske film.

Til sidst flyttede de sammen, og overgangen var ret gnidningsløs og problemfri. De var begge meget glade for at flytte sammen. Både Claire og Steve var meget begejstrede for at starte et nyt kapitel i deres liv.

Steves Stive Overordentlighed

Claire syntes, at det var temmelig nemt at bo sammen med Steve, men Steve var frustreret over at Clairevar så uorganiseret. Steve var meget ordentlig – ja, nærmest perfektionistisk, alt var organiseret og på sin rette plads.

Han huskede alt – jubilæer, første gang de sagde “jeg elsker dig”, yndlingsrestauranter osv. Nogle gange klagede hun til sine venner over Steves stive overordentlighed, men de viste ingen sympati. “Du klager over, at din mand gør for meget rent,” sagde de med vantro.

Et Meget Smukt Frieri

På trods af at Claires bøger ikke altid blev lagt væk, og at hun nogle gange satte toiletpapiret på “over” i stedet for “under” (under ser åbenbart pænere ud), friede Steve. Det var et smukt frieri – ved søen, med en skjult fotograf,

en tur i kano med stjerneskud og champagne bagefter – alt var planlagt perfekt. Claire var meget begejstret. Hun elskede Steve meget højt, og hun ønskede at tilbringe resten af sit liv sammen med ham. Så selvfølgelig svarede hun “Ja” på hans spørgsmål.

Familie Middag

De var omkring tre uger fra deres bryllupsdato, da Claire og Steve inviterede Steves forældre til middag. Alle morede sig, og der blev grint højlydt. De fik lækkert mad og godt at drikke. Steves forældre var strenge, men de vidste også, hvordan man slap løs, når det var passende.

De var stolte af det liv, som deres søn havde skabt for sig selv. Han havde et godt job som revisor, og havde et dejligt hjem, han var på nippet til at blive gift, og parret havde lagt planer om børn i den nærmeste fremtiden. Det var den gode vej til et vellykket liv, som hans far ofte proklamerede.

Det Tredje Hjul

Claire indrømmer, at hun nok skulle have skiftet til øl efter sin første martini, men når spiritus giver højt humør, kan energien nogle gange svække hendes dømmekraft. Hun følte sig høj og løssluppen og måske en smule drilagtig, da den skramlede dagbog endnu en gang fangede hendes opmærksomhed. Det tredje hjul kaldte hun den nogle gange – for den var altid i nærheden, og den tiltrak sig masser af opmærksomhed.

Steve var fordybet i en samtale med sine forældre, da Claire gik hen til dagbogen og begyndte at åbne den. Hun var ved at åbne den til midten og kunne se pænt skrevne datoer, da omslaget pludselig smækkede kraftigt ned på hendes hånd. Hun veg hurtigt tilbage, og rystede lidt over den store forskrækkelse.

Aldrig Nogensinde

Claire kiggede op på Steve, som havde en brændende foragt i sine øjne, som hun aldrig havde set før. “Vi har talt om det her”, sagde Steve med sammenbidte tænder, “min dagbog er privat.” “Det ved jeg godt”

Claire vred sig med skyldfølelse, “men jeg tænkte, at når vi nu skal giftes, så skal vi jo dele alting.” “Ikke på noget tidspunkt, Aldrig nogensinde” hvæsede og knurrede han, og det brændende blik i hans øjne blev endnu mere intenst.

Livet Gik Videre

Den næste dag bemærkede Claire, at den mærkelige lås var blevet limet fast til journalen. “Jamen, for fanden”, tænkte hun, “det er vel bedst sådan, hvis jeg ikke kan få adgang til den, så vil jeg måske ikke gruble over den.”

Livet gik videre, og de var skam lykkelige. Ægteskab fulgte efter, og de fik en datter og en søn. Alt åndede fred og idyl. Deres liv gik perfekt, det var næsten som et eventyr. Det eneste, der manglede, var det hvide stakit.

Forretningsrejse

Steve var blevet forfremmet, og det krævede lidt flere rejser for at besøge nye kunder. Claire havde ikke noget imod det, det var faktisk lidt sjovere, når Steve ikke altid var i nærheden. Alt virkede så sterilt og rutinepræget med ham der, som om de fulgte en usynlig fastlagt vej.

Nogle gange længtes Claire efter en portion spontanitet, som hun havde set forekomme i de serier, der handlede om moderne kvinder, der levede et vildt eller skævt liv. På den sidste forretningsrejse, GLEMTE Steve sin dyrebare dagbog derhjemme.

Han Var Total Splitte

Det var alt for meget for Steve, og han fløj næsten hjem igen i det øjeblik, han opdagede det. Han var kun 90 minutters flyvetur væk, men han havde et meget vigtigt møde om morgenen. Han var total splittet, og bekymringen var ved at opsluge ham.

Den eneste tryghed han havde var, at Claire ikke vidste, at han havde efterladt dagbogen, og at han havde installeret en lås på den. Han var nødt til at deltage i dette møde, for hvis han fik denne klient til sit revisionsfirma, var han garanteret endnu en forfremmelse … og en forfremmelse var på tale.

Tid Til At Slappe Af

Claire var hjemme og puttede børnene og var jo selvsagt ikke opmærksom på den angst, der fik hendes mand til at ligge vågen på et hotelværelse, stiv af frygt og forvirring. Hun kunne på ingen måde få låsen op, mindede han sig selv om. Det skal nok gå, gentog han ustandseligt for sig selv.

Claire rullede sig sammen i sofaen med en stærk seltzer og tændte for Desperate Housewives. “Basic b*tch”, tænkte hun altid, når hun observerede omgivelserne. “Rutiner er dog ikke så slemme”, tænkte hun, da hun begyndte på hendes “mand væk”-rutine.

Men Ikke Denne Gang…

Claires “mand væk”-rutine altid startede hun med den stærke seltzer, en god film eller serie i fjernsynet, og så sluttede aftenen af med en, normalt ufrugtbar, søgen efter en gemt dagbog. Men ikke denne gang…

Der var den. Der er den. Claire kunne ikke tro det. Han havde glemt den. Vidste han mon selv, at han havde glemt den. Claire lod fingrene køre hen over omslaget. Hun rystede af spænding, og var fuldstændig ambivalent med, hvordan hun skulle takle situationen.

Koden

Låsen havde et tastatur og holdt siderne tæt lukket. Da hun kendte Steve, ville koden ikke være tilfældig. Claire lænede sig tilbage i soveværelsets lænestol og lukkede øjnene – tænke, tænke, tænke – hvad ville en systematisk mand som Steve vælge som sin adgangskode?

Claire besluttede sig for deres bryllupsdag – måned, dag, år. Låsen summede – forkert. Det er dumt, tænkte Claire, jeg burde give Steve lov til lidt privatliv. Claire lagde sig ned og forsøgte at glemme alt om dagbogen.

En Smart Lås

I mellemtiden har Steve fået koldsved. Den lås, han installerede på dagbogen, efter at Claire frækt havde forsøgt at læse hans indre tanker, var en smart lås. Hans telefon havde ringet for at advare ham om et mislykket forsøg på at åbne den.

Han tænkte på at ringe til Claire, men så ville hun vide, at det er en smart lås, og blive endnu mere fascineret. Der var derfor ingen garanti for, at hun ikke ville gøre et nyt forsøg. Han begyndte at kigge efter de hurtigste flyvninger hjem.

04-07-11

Claire havde ligget ned i ti minutter og forgæves forsøgt at sove, da det pludselig gik op for hende. Steve tog fødselsdage meget alvorligt, altid en stor fest, måske var koden hendes, deres søns og deres datters fødselsmåned.

“Et forsøg værd” tænkte hun, “og hvis ikke, så tager jeg en melatonin og falder i søvn”. 04-07-11 indtastede hun – klik, og låsen gled op…. Claire var fyldt med alle mulige følelser – forventning, frygt og spænding.

Den Første Side

Hun åbnede den første side, Steves fulde navn, livstegn ved fødslen, og så med fed skrift: MIT LIV, IFØLGE MIG. Okay, tænkte Claire, bare en almindelig dagbog. Steves tanker og livserindringer, som han husker dem.

Claire begyndte at bladre i siderne, planer for hans job (gik i opfyldelse), drømme om, hvor hans første lejlighed skulle ligge (gik i opfyldelse), datoer for, hvornår han håbede at blive forfremmet – meget gennemgående, meget præcist, meget kedeligt.

Hun Blev Helt Forskrækket

Claire blev ved med at bladre, indtil hun så hendes navn sammen med fakta. Højde, vægt, politiske tilhørsforhold, det gymnasium, hvor hun havde gået, sport, familietræ. Det var lidt underligt, tænkte hun, og så lagde hun mærke til datoen – oplysningerne var blevet lagt ud tre uger før de mødtes.

De var blevet oprettet af en ven. Han havde lavet et grundigt baggrundstjek af hende og havde allerede masser af oplysninger om hende, før de overhovedet havde været på den første date. Hun blev helt forskrækket.

Det Hele Var En Plan

Alt fra den side og frem var noter om, hvordan deres liv ville udvikle sig i henhold til Steves endelige plan. De fleste af notaterne blev skrevet uger eller år før den pågældende begivenhed fandt sted, og de fleste skete præcis, som han ønskede det.

Datteren fik det navn, som Steve havde valgt til hende 3 år før hun blev født – han havde insisteret på det navn og havde sagt, at det var hans oldemors navn og meget vigtigt. Claire havde troet, at hun havde flere valgmuligheder, og at livet ville komme spontant til hende.

Plan

Hun var ved at opdage, at det hele var nøje planlagt.Indtil videre var der dog ikke noget kriminelt, så ud over at føle sig krænket og på en eller anden måde føle, at hendes liv var en fuser, kunne Claire ikke gå til politiet.

Men da hun kom til siden med børnenes karrierer, som han havde valgt på forhånd, vidste hun, at hun måtte gøre en ende på sit ægteskab. Hun ville have, at de skulle have utallige valgmuligheder. Hun ville ikke have, at Steve skulle træffe beslutninger for dem.

Hvad Nu Hvis…

Hun var nået til den aktuelle dato i læsning og bladrede hurtigt rundt i siderne for at sikre sig, at hun ikke gik glip af noget. Det var der, hun så den sjuskede håndskrift bagerst i notesbogen. Det så ud til, at Steves pæne skrift virkelig var afsporet,

Hvad nu hvis-udsagn løb langs siden.
Hvad nu hvis Claire bliver skilt fra dig …
Hvad nu hvis Claire er dig utro…
Hvad nu hvis Claire åbner din dagbog og læser den…

Enkemand

Både skilsmisse og utroskab endte med, at Claire langsomt blev forgiftet på en meget gennemtænkt måde. Steve havde ikke noget imod titlen som enkemand. Han bemærkede, at det ikke var i de endelige “planer”, men den sympati, han ville få fra andre mennesker, var måske ikke så slem.

Efter, hvad nu hvis – Claire finder dagbogen, havde han noteret, at han ville blive advaret på grund af den smarte lås. (sh*t tænkte Claire – og bemærkede at også det var blevet noteret ned) og hun skulle herefter ende i en husbrand, som hun desværre ikke ville klare sig ud af.

Claires Store Fejltagelse? 

Claire begyndte at gå i panik. Der var gået 2 timer siden, hun først havde åbnet dagbogen. Steve kunne sagtens være på et fly hjem. Det var i dette øjeblik, hun begyndte at smide ting i en taske, og hvor hun bad sine børn om at gøre det samme.

Claire og hendes børn slap ud af huset og måtte gemme sig. Hun alarmerede politiet, men da der ikke var begået nogen forbrydelse, tog politiet ikke ud til huset, før Steve var kommet hjem. Claires store fejltagelse? At hun efterlod dagbogen i deres soveværelse, mens hun hektisk søgte for at komme ud af huset og et sikkert sted hen.

En Arrestordre

Da der ikke er begået nogen fysisk forbrydelse, og hans ord mod hendes satte Claire i en meget vanskelig situation. Hun er i øjeblikket i skjul, og der er faktisk en arrestordre på hende, da hun teknisk set har “kidnappet sine børn”.

Claire spekulerer ofte på, om hun overhovedet skulle have kigget i dagbogen. Hun var ikke super tilfreds med sit liv, men hun var lykkeligt uvidende om de tråde, der trak det. Nu tænker hun konstant på, at alle hendes træk i fortiden ikke blev gjort med fri vilje, men med omhyggeligt orkestreret manipulation.

Hvad synes du? Ville du have læst Steves dagbog? Ville du bekymre dig, hvis dit liv var orkestreret på denne måde (Claire bemærker, at hendes liv var banalt, men ikke rigtig dårligt). Ville du være flygtet?

Claire vil forblive i skjul med sine børn indtil videre – hun har skabt sin egen form for vidnebeskyttelse og er i øjeblikket i sikkerhed. Denne historie er skrevet fra Claires perspektiv. Hun indvilligede i en privat telefonsamtale. Alle informationer omkring, hvad Steve lavede, når han ikke var sammen med Claire, er blevet sat sammen så godt hun formåede. Claire delte denne historie for at gøre opmærksom på den manipulation, der kan finde sted i forhold.
*Navne og steder er blevet ændret for at beskytte familien.

Den Utrolige Historie Om Nadia Comaneci

Gymnastik er blevet en meget konkurrencepræget sport for både mænd og kvinder, og som kræver, at deltagerne er stærke, smidige, fleksible og rytmiske. Der var især én gymnast fra Rumænien, som dominerede gymnastikken i sin egen tid.

Og ændrede sportens fremtid. Nadia Comaneci blev hurtigt en af de mest berømte gymnaster gennem tiderne, og det var der en god grund til. Men hendes liv var ikke uden drama og hjertesorger. Dette er hendes historie.

Født i Rumænien

Nadia Comaneci blev født i en lille by i Karpaterne ved navn Onesti i Rumænien den 12. november 1961. Hendes far var Gheorge Comaneci, en automekaniker, som var født og opvokset i Rumænien. Hendes mor var Ştefania Comaneci, og Nadia havde en lillebror ved navn Adrian.

De to børn blev opdraget i den rumænsk-ortodokse tro, som mange familier i Rumænien på det tidspunkt. Ştefania sagde, at Nadia var et vanskeligt barn, der var fuld af energi. Hun indskrev derfor sin datter til gymnastikundervisning allerede fra en ung alder. Moderen var nok slet ikke klar over, hvor stor en betydning denne beslutning, i sidste ende, ville være for resten af datterens liv.

At Lære Det Hele

Nadias første gymnastiktimer var i børnehaven, hvor hun var en del af et lokalt hold ved navn Flacăra (“Flammen” på rumænsk), hvor hendes trænere var Duncan og Munteanu. Da hun var seks år gammel, var Nadia fuldstændig blevet bidt af gymnastiksporten.

Selv om hun var meget ung – i den alder, hvor de fleste af os først begynder at gå vores vej ud i verden, og vi endnu ikke aner, hvor i livet vi skal ende – vidste hun allerede, at dette var noget, hun ville og skulle gøre resten af sit liv. Hun vidste dog ikke helt, hvordan hendes liv ville udvikle sig.

Møde med Bela Károlyi

Som 6-årig lavede Nadia Comaneci vejrmøller med sin veninde i skolegården, da hun blev observeret og opdaget af Bela Károlyi. Den berømte rumænske gymnastiktræner og hans kone var på udkig efter unge potentialer, som kunne trænes til at deltage i konkurrencer over hele verden.

Bela så helt sikkert noget særligt i Nadia, og da frikvarteret var slut, gennemsøgte han klasselokalerne for at finde den pige, han havde set lave upåklagelige vejrmøller. Til sidst fandt han frem til Nadia og hendes veninde og tilbød at træne hende.

Bare Bliv Ved Med At Øve Dig

Nadia indvilligede i at træne med Bela, og da hun var syv år gammel, trænede hun 2-3 timer hver eneste dag sammen med træneren. Nadia blev en af de første elever på skolen i Onesti, og hun behøvede ikke at pendle, ligesom nogle af de andre gymnaster, da hun jo boede i byen.

Mens Bela var imponeret over hendes hårde arbejde og fulde dedikation, husker Nadia, at det hårde arbejde ikke altid gav pote. Under sine første amatørkonkurrencer faldt Nadia meget, men det motiverede bare gymnasten til at blive ved med at arbejde hårdere.

Den Første Konkurrence

Nadia Comaneci deltog i sin første officielle konkurrence i 1969, da hun var 7 år gammel. Det rumænske nationale juniormesterskab gik ikke helt, som hun havde håbet på i det år. Hun sluttede på en 13. plads. Nadia havde dog ikke tænkt sig at lade sig bremse af det skuffende resultat.

Gymnasten trænede hårdere end nogensinde før for at deltage i den samme konkurrence det efterfølgende år, hvor hun blev nummer et. Endelig indså alle, at den lille gymnast var noget helt særligt. Da hun blev 12 år, boede hun på en statslig gymnastikskole, hvor hun trænede, 8 timer om dagen – 6 dage om ugen, sammen med Kàrolyi.

American Cup

Nadia fortsatte med at blive stærkere og dygtigere, og hun begyndte at vinde flere konkurrencer. I 1975 var hun endelig berettiget til at deltage i konkurrencer på seniorniveau, og deltog derfor i de europæiske mesterskaber. Her vandt hun en flot sølvmedalje og hele fire guldmedaljer.

Da Nadia ønskede at deltage i OL i Montreal, besluttede hun først at deltage i American Cup som opvarmning. I marts 1976 stillede en mandlig og en kvindelig deltager fra hvert land op på gulvet. Nadia vandt selvfølgelig konkurrencen, som hun efterhånden var vant til at gøre.

Møder Bart

Da Nadia Comaneci gik ud på vindertribunen for at hente sin sølvmedalje, råbte en fotograf til hende og den 18-årige amerikaner, der stod ved siden af hende. “Kys til kameraerne, tak!”, og mente vel, at den unge blonde amerikaner og den lille mørkhårede rumæner så søde ud sammen.

Den amerikanske dreng var Bart Conner, og han gav gladeligt Nadia et stort kys på kinden. Både Nadia og Bart var begge på vej til OL, men begge anede de ikke, hvordan deres liv ville blive sammenflettede fra dette øjeblik.

På Vej Til Montreal

De Olympiske Lege i Montreal blev afholdt i 1976, og det ville blive den første olympiske konkurrence, som Nadia skulle deltage i. Nadia Comaneci skulle deltage i flere konkurrencer i Montreal, herunder både hold- og soloøvelser.

Ingen vidste dog på det tidspunkt, at denne unge gymnast fra en lille by i Rumænien var ved at skrive stor historie. Nadia ville gøre noget helt ekstraoridinært, som ingen anden gymnast nogensinde havde formået før.

Det Perfekte 10-tal

Den 18. juli skrev Nadia Comaneci olympisk historie ved at være den første gymnast nogensinde, der fik et perfekt 10-tal. Den perfekte karakter kom under en obligatorisk holdsektion på den tynde barre. I starten var der en vis forvirring:

da resultattavlen ikke var programmeret til at kunne vise 10, blev scoren vist som 1,00, og publikum var temmelig usikre. Men snart faldt tiøren, og publikum, Nadia og hendes trænere gik fuldstændig amok. Hun fortsatte med at score yderligere seks perfekte 10-taller under OL i Montreal.

Nadias Temasang

Nadia Comaneci begyndte hurtigt at få kæmpe opmærksomhed fra pressen, så meget, at hun faktisk fik sin egen temasang! Musikstykket, der er en del af musikken til filmen Bless the Beasts and Children fra 1971, hed oprindeligt Cotton’s Dream.

Det blev imidlertid brugt i et indslag i ABC’s Wide World of Sport efter de olympiske lege, hvor der blev vist en montage af slomo-videoer og fotos af Nadia. Sangen blev hurtigt knyttet til gymnasten og fik tilnavnet Nadia’s Theme.

Overskrifter

Efter sin første deltagelse i de olympiske lege blev Nadia hurtigt gymnastikverdenens darling. Hun blev årets BBC Overseas Sports Personality of the Year og Associated Press’ Female Athlete of the Year, begge i 1976.

Nadia fik masser af opmærksomhed fra magasiner, og var på forsiden, eller i det mindste med, på mange store publikationer. Da hun vendte tilbage til Rumænien, fik hendes familie en helt ny bil og en måneds ferie fra den rumænske regering. Hun var en stjerne!

Adskillelser

Mens det virkede som om Nadia var på toppen efter OL i 1976, så gik det faktisk ikke så godt derhjemme. For det første gik hendes forældre fra hinanden, hvilket var ekstremt svært for den unge gymnast.

Men tingene skulle blive meget værre. Rumænske sportsofficials besluttede, af ukendte årsager, at Nadia skulle øve med en ny træner. Hun havde arbejdet med Bela Károlyi, siden hun var seks år gammel, og adskillelsen var hjerteskærende. Især fordi det skete på samme tidspunkt, som hendes forældre gik fra hinanden. Nadias liv var ved at falde fra hinanden, og hun var bundulykkelig.

Drikker Blegemiddel

Da tingene gik så forfærdeligt galt for den unge sportsstjerne, følte Nadia sig ubønhørligt fanget. I 1977, da hun kun var 15 år gammel, forsøgte gymnasten derfor at tage sit eget liv ved at drikke blegemiddel. Hun tilbragte to dage på hospitalet efter hændelsen, og udtalte, at hun var “glad for,

at jeg ikke behøvede at gå i gymnastiksalen”. Selv om hun i første omgang benægtede disse rygter, blev det senere bekræftet i et interview med Life Magazine i 1990. De rumænske sportsofficials lod hurtigt Bela Károlyi blive hendes træner igen.

Den Påståede Affære

I 1979 tog tingene endnu en problematisk drejning for Nadia Comaneci. Det blev påstået, at gymnasten havde et forhold til Nicu Ceaușescu, som var den yngste søn af den rumænske diktator, Nicolae Ceaușescu.

Nicu var kendt for at være lidt af en playboy, og på at tabe store summer ved at spille rundt om i verden, og også for at være lidt af en tyran i det hele taget! Selvom rygterne aldrig blev bekræftet, tegnede det ikke noget kønt billede af den tidligere darling i gymnastverdenen.

Olympiske Lege i Moskva

Efter alt det, der skete i hendes privatliv, var det ikke så overraskende, at hendes præstation ved OL i Moskva i 1980 ikke levede op til hendes egen standard. Selv om hun vandt to sølv- og to guldmedaljer, var der nogle alvorlige kontroverser omkring scoringen.

Hendes træner Károlyi gjorde sig bemærket over hendes karakterer og sagde, at de var uretfærdige. Dette blev transmitteret på tv, hvilket fik medlemmer af den rumænske regering til at lade træneren falde i unåde, da de mente, at han havde gjort dem forlegne. Károlyis liv var ved at blive meget vanskeligt fra dette øjeblik.

Nadia-Turen

Den rumænske regering indså efterfølgende, at Nadia Comaneci ville kunne indbringe dem en masse penge med de rigtige begivenheder. De var værter for Nadia Tour i 1981, som skulle finde sted i 11 amerikanske byer.

Regeringen fik omkring 250.000 dollars til staten fra dette smarte markedsføringstrick; Nadia selv tjente kun 1.000 dollars på at rejse rundt i Amerika. Det var også på dette tidspunkt, at tingene var ved at falde fra hinanden for hendes træner og hans forhold til Rumænien.

Károlyis Afhopning

Der opstod alvorlige spændinger mellem Nadias træner Károlyi og den rumænske regering efter hans lille udbrud under de olympiske lege i Moskva i 1980. Han ville ud af landet – og det skulle gå hurtigt. Under Nadia-turnéen i 1981 flygtede Károlyi, hans kone og den rumænske koreograf Géza Pozsár fra det rumænske hold.

De søgte politisk asyl i USA, men Károlyi måtte midlertidigt efterlade deres 7-årige datter Andrea hos familiemedlemmer i Rumænien, indtil de fik asyl. Nadia var sønderknust, da hun fandt ud af, at hendes elskede træner var hoppet af, og at han aldrig ville komme tilbage til landet.

Sidder Fast i Rumænien

Rumænske embedsmænd blev bekymrede for, om Nadia ville følge i sin træners fodspor og hoppe af til USA. Da hun blev anset for at være et værdifuldt kommunistisk forbillede inden for sport, blev Nadia forbudt at rejse til et vestligt land.

Hun blev holdt ude af syne for den vestlige presse, den rumænske regering gennemlæste hendes post, aflyttede hendes telefoner og hun blev konstant overvåget, uanset hvor hun tog hen. Nadia var fanget i sit eget hjemland uden nogen udvej.

Møde Med Panait

Ved en fest i 1987 mødte Nadia og Constantin Panait hinanden. Han var tidligere flygtet fra Rumænien – tilsyneladende ved at svømme over Donau-floden for derefter at blive tagdækker i Florida. Han fortalte hende, at han kunne hjælpe hende med at flygte, hvis hun ønskede det.

Nadia kendte ikke rigtig Panait, men han tilbød hende en flugtvej. Dette var potentielt en mulighed, som hun kun fik én gang i livet. At forlade Rumænien for altid og starte et nyt liv i USA. Det troede hun i hvert fald.

Fortæller Beslutning Til Familien

Nadia var bange for, at hendes mor ville få et hjerteanfald, hvis hun fortalte hende, hvad hun havde tænkt sig at gøre. I første omgang fortalte hun det til sin lillebror, som hun kalder sin bedste ven, og som havde svaret: “Rejs ud og find et godt liv.”

Nadia indrømmede, at hun var bange. Hun vidste, at der var en risiko for, at hun aldrig ville se sin familie igen. Den aften, hvor hun skulle rejse, tog Nadias bror og svigerinde sammen med hende, så tæt på den ungarske grænse som de overhovedet kunne komme.

På Flugt Fra Rumænien

Sammen med fem andre rumænske afhoppere foretog Nadia en næsten dødbringende vandring i iskolde forhold og barskt vejr hele vejen til den ungarske grænse. Det hævdes, at hun blev stoppet ved grænsen af det ungarske politi, som straks genkendte den berømte gymnast.

De havde dog medlidenhed med hende og lod hende passere. Nadia fortsatte til den østrigske grænse, hvor Panait skulle mødes med hende, inden de sammen gik til den amerikanske ambassade, hvor de fik et fly til New York City.

Den Afhoppede

Da Nadia nåede frem til Amerika, var det ikke alle, der var glade for at se hende. For længst var verdens gymnastikdarling forsvundet fra forsiderne. I stedet var hun nu en kvinde, der vaklede på høje hæle og med et sminket ansigt, som nu også var afhopper.

Folk havde også hørt rygterne om hendes forhold til den rumænske diktators søn og om, at hun havde forladt sit hjemland uden returbillet. Hun var bestemt ikke glemt, men hun fik ikke den varme velkomst, som hun havde håbet på.

Låst Ude

Det var ikke sådan, at Nadia Comaneci ikke havde nogle venner, da hun flygtede til USA. Faktisk var der masser af rumænere, der var flygtet til USA, som var venner til hende, herunder hendes tidligere gymnastiktræner Bela Karolyi.

Karolyi havde forsøgt at komme i kontakt med hende flere gange, efter at hun var landet i USA. Problemet var bare, viste det sig, at Constantin Panait filtrerede hendes opkald. Comaneci havde absolut ingen anelse.

Der Er Noget, Der Er Underligt

Der var også andre personer, der gentagne gange forsøgte at komme i kontakt med Comaneci, herunder Bart Conner. Han blev især overrasket, da han så, at Comaneci skulle optræde i Pat Sajak Show.

Conner kendte Sajack’s producer, og bad om at være en overraskelsesgæst i showet. Han fortalte også produceren, at Comaneci ikke havde været i kontakt med nogle af sine venner i USA, og forklarede yderligere, at han troede, at der var “noget lusket” på færde.

Store Problemer

Fremstillingen blev ikke bedre af, at det ignede et forhold, som Nadia skulle have haft til den gifte Panait. De to var kendt for at bo sammen på moteller og hoteller rundt om i landet, og da Nadia direkte blev spurgt, hvad der skete mellem dem, i et interview, stak hun blot tungen ud og sagde:

“Det er en hemmelighed.” Faktisk vidste ingen ret meget om, at Panait angiveligt  havde holdt gymnasten som gidsel – Nadia fortalte en nær veninde, at Panait faktisk havde holdt hende fanget i 3 måneder.

Endelig Fri

Da hun fortalte sin ven Alexandru Stefu, at tingene ikke var helt, som de så ud mellem hende og Panait, og at han styrede hendes liv, besluttede han at gribe ind. Stefu lokkede Nadia og Constantin til et møde, hvor hun indrømmede, alt imens Panait sad i samme rum.

At han mishandlede hende, og at han opførte sig som hendes fangevogter. Den næste dag flygtede Constantin Panait fra landet med 150.000 dollars af Nadias kontanter og hendes bil. Han stjal fra hende, men hun var endelig fri af hans ubarmhjertige greb.

Flytter Rundt

Heldigvis er gymnastikfællesskabet tæt forbundet, og Stefu tilbød Nadia at bo hos ham og hans familie.Men ikke længe efter døde Stefu i en tragisk snorkleulykke, og det var igen tid for Nadia til at flytte.

Denne gang blev hun tilbudt et sted at bo i Norman, Oklahoma, af Paul Ziert. Paul var en ven af Bela Károlyi, og var tilfældigvis også Bart Conners gymnastiktræner. I 1977 og 1978 vandt Ziert’s hold NCAA mesterskabet i gymnastik for mænd.

Langdistance

Efter at have mødt hinanden i Pat Sajak-showet gav Bart Conner Nadia sit telefonnummer. Nadia Comaneci var først mistænksom over for Conners hensigter, men besluttede sig for, at Conner nok bare var en flink fyr.

De to talte i telefon med jævne mellemrum i løbet af det næste halvandet års tid. De elskede at dele ting om, hvad der skete i deres liv. Og så inviterede Conner Nadia til at komme til Oklahoma for at hjælpe ham med at åbne en gymnastikskole.

Dating Bart

Mange år efter deres første uskyldige kys finder Bart og Nadia sammen igen. Bart havde udtalt, at han tydeligt huskede det allerførste kys på vinderpodiet med Nadia, og nu, flere år senere, var de begyndt at date.

De optrådte sammen i flere gymnastikkonkurrencer og virkede uadskillelige. Det hele var begyndt med et kys, og nu var det endt med så meget mere… I 1994, kun få år efter at Bart Conner og Nadia havde genfundet hinanden, friede han til hende i Amsterdam.

Et Overdådigt Bryllup

I april 1996 blev Nadia og Bart gift i Bukarest, Rumænien. Da den kommunistiske regering var blevet væltet, blev parret nu behandlet som kongelige, og Nadias afhopning generede ikke længere den nye rumænske regering.

De fik lov til at bruge parlamentshuset til deres bryllupsreception, som var en meget omfattende affære. Ifølge Sports Illustrated var det “gymnastikverdenens version af et kongeligt bryllup”. Parret har nu været gift i 21 år, og har en søn ved navn Dylan sammen.

National Helligdag

Bart og Nadias bryllup var i sig selv noget af en nationaldag i Rumænien. Der var over 10.000 mennesker, der mødte op for at fejre parret, og folk, over hele landet, havde taget fri fra arbejde for at se ceremonien, der blev sendt direkte på det nationale tv.

Comaneci havde udtalt, at det var en meget følelsesladet begivenhed for hende. Hun følte, at hun havde vendt ryggen til sit hjemland, og havde det forfærdeligt med det. Men at se al den støtte fik hende til at føle sig elsket og tilgivet af folket.

Bart Conner Gymnastik Akademi

Bart og Nadia har arbejdet sammen, siden de fandt sammen igen, på Bart Conner Gymnastics Academy, der blev oprettet af Bart og Paul Ziert. Takket være de to berømte navne på akademiet i Norman, Oklahoma, modtager de ansøgninger fra tusindvis af studerende hvert  år.

Bart og Nadia bruger også en masse tid på at rejse rundt i verden sammen, arbejde på produktgodkendelser, lave reklameoptrædener og bare generelt vende tilbage til at være gymnastikverdenens kærestepar.

Et Usandsynligt Venskab

I 2015 gik Nadia Comaneci på den røde løber ved TriBeCa Film Festival med en ny veninde ved sin side – Katie Holmes. Parret stod side om side, mens de besvarede spørgsmål om Katies første kortfilm som instruktør; Eternal Princess.

Filmen dokumenterer Nadias banebrydende olympiske rejse i 1976 og hendes første perfekte 10-tal nogensinde. Mange var forvirrede over deres venskab, men hvis du kigger godt efter, vil du indse, at de to altid har haft mere til fælles, end man umiddelbart skulle tro.

Evig Prinsesse

Selv om Eternal Princess måske ikke var den største succes, satte den bestemt nogle ting i perspektiv for både Nadia og Katie. De kontrollerende forhold at leve under, den stigende berømmelse i så ung en alder, og at den offentlige opfattelse går fra positiv til negativ på meget kort tid.

Måske er begge disse unge kvinder evige prinsesser …
Og nu føler Nadia endelig, at hun kan fortælle sin historie til verden, hvor svært det end måtte være. Hun er meget stolt af sig selv og af de ting, hun har opnået.

Bevare Roen

Under de olympiske lege i Montreal i 1976 var alle øjne rettet mod den unge Nadia Comaneci. Hun havde besejret sin hovedkonkurrent, den hviderussiske Olga Korbut, og stod nu på sejrspodiet. Da Comaneci blev spurgt om, hvordan hun følte det at få guld og perfekte 10-taller,

svarede hun, at det var ok, da hun havde fået 19 af dem i andre konkurrencer. Der var en milliard mennesker, der så hendes optræden på tv, hvilket betyder, at hun i det øjeblik havde en fjerdedel af menneskehedens opmærksomhed.

Kun En Søn

Nadia Comaneci har én vigtig mand i sit liv (ud over sin mand, selvfølgelig) – og der er sin søn Dylan. Dylan blev født i 2006, og er Comanecis største kærlighed. Hun elsker at tilbringe tid sammen med ham, og har hundredvis af billeder med ham på sin telefon.

Ifølge mange journalister elsker hun at vise billederne frem ved enhver lejlighed, hun får. Hun er meget stolt af ham. Det ser ud til, at Dylan er bestemt til at være enebarn på grund af det faktum, at Comaneci fik ham i så sen en alder.

Puberteten Ramte Hårdt

Efter de olympiske lege i Montreal i 1976 besluttede den rumænske regering, at Comaneci skulle holde en lille pause fra sporten. Det var på det tidspunkt, at hun begyndte at komme i puberteten, og voksede som vild ukrudt.

Og da hun ikke skulle træne, kunne hun spise alt, hvad hun havde lyst til. Da hendes træner senere besøgte hende, havde han sagt, at hun var blevet til et “enormt monster”. Dette “monster” endte dog med at vinde guldmedaljer senere samme år. Jeg siger det bare.

Fald Nadia!

Da de Olympiske Lege blev afholdt i Moskva i 1980 (og USA’s præsident Jimmy Carter nægtede at lade amerikanerne deltage), var Nadia med helt fremme i konkurrencen. For at få alle mulige fordele besluttede

russerne imidlertid at have deres barske og ubehøvlede soldater i mængden for at chikanere konkurrenterne. Da Comaneci stod på dobbeltbarren, råbte soldaterne til hende “Fall Nadia, Fall!” Comaneci var dog alt for koncentreret om sin øvelse til at tage sig af dem.

Politisering Af De Olympiske Lege

Det var meget tydeligt, at dommerne ved de olympiske lege i Moskva ikke var retfærdige.  Russerne gjorde alt for deres atleter ved de olympiske lege i Moskva i 1980, og det var meget tydeligt, hvad de gjorde.

På et tidspunkt gav russerne ikke signal til Comaneci om at starte sin øvelse, før alle russiske atleter var gået. Og på uforklarlig vis fik alle de russiske atleter en karakter på over 9,5, og nogle af karakterne steg mindre end et sekund efter, at landingerne var blevet udført.

Over For Terminatoren

Nadia er ikke fremmed overfor de mange berømte skuespillere og talenter, der kommer til hendes faste træningscenter i Los Angeles. Den berømte atlet blev dog noget forbløffet, da hun opdagede, at Arnold Schwarzenegger træner i det samme træningscenter.

Schwarzenegger, som før sin succesfulde karriere var en berømt bodybuilder, bad hende om at være hans personlig træner netop den dag. Den tidligere guvernør og skuespiller offentliggjorde derefter deres fælles foto på de sociale medier og skrev: “Det er fantastisk at komme tidligt i fitnesscenteret og have en olympisk mester som træner – tak Nadia Comaneci! 10 reps til ære for den første perfekte 10-score i OL.”

Perfect 10 Productions

Nadia Comaneci og hendes mand startede i 1998 et produktionsselskab, der blev drevet fra deres gymnastiksal. Virksomheden hedder Perfect 10 Productions, Inc.. Virksomheden samarbejder med store sports-tv-selskaber som ESPN og Fox Sports med at transmittere forskellige gymnastikbegivenheder rundt om i USA og I hele resten af verden.

Så hvis du ser en gymnastikbegivenhed på en stor sportskanal, er der en god chance for, at du ser den gennem Comanecis firma. Perfect 10 Productions, Inc. producerer i øjeblikket Nadia Comaneci International Invitational.

Nettoformue, $10 Millioner

Nadia Comaneci er cirka $10 millioner dollars værd. Nej, hun havde ikke smeltet alle sine guldmedaljer om, og solgt guldet, så snart hun ankom til USA. Hun tjente alle disse penge selv. Hun tjente en stor del af sine penge, ved sammen med sin mand Bart Conner,

at åbne et af de største gymnastikcentre i USA. De fik tillid fra mange sportsfolk og fik stor succes. Parret ejer også et produktionsselskab samt et firma, der sælger gymnastikudstyr. De brugte deres viden og skabte tre succesfulde virksomheder.

En Varig Arv

En af grundene til Comanecis fortsatte succes er, at hun aldrig rigtig helt forsvandt efter OL. Ligesom Michael Phelps har Comaneci sørget for at forblive både i sporten og i offentlighedens søgelys, lige siden hun vandt sine olympiske guldmedaljer i Montreal tilbage i 1976.

Denne fortsatte eksponering har gjort, at hun er blevet hængende i folks bevidsthed, hvilket har gjort det muligt for hendes forretningsprojekter at vokse sig større og få succes.

Drevet Til At Vinde

Mange mennesker vil gerne vide, hvad det er, der har drevet Comaneci til at blive den bedste af de bedste i gymnastik. Svaret er meget enkelt. Det viser sig, at hun bare er en meget konkurrencepræget person, der altid vil vinde.

Hun beskrev et cykelløb, da hun var ung, og fortalte, at det eneste hun ønskede, var at vinde. Comanecis mentalitet ændrede sig aldrig, og gennem stor udholdenhed var hun i stand til at presse sig selv til succes.

Ny Pointgivning

Et af hovedproblemerne med den nuværende gymnastik-karakter er, i hvert fald ifølge Comaneci, at der nu ikke længere er nogen mulighed for at score et perfekt 10-tal. På grund af de forskellige regelændringer,

der har påvirket gymnastiksporten, er det næsten umuligt for en gymnast at gentage Comanecis karakter og få et perfekt 10-tal. Det ser ud til, at Comaneci vil blive husket i historiebøgerne som den eneste person, der har fået et perfekt 10-tal.

Ingen Pomfritter Med Det Hele

Nadia Comaneci har stadig en atlets krop, og formår stadig at få en sund europæisk kost, selv om hun bor midt i Oklahoma. Til morgenmad spiser hun toastbrød med ost og lidt kalkun, drikker én kop kaffe om dagen,

spiser en wrap med forskelligt indhold til frokost, og spiser en let ret med fisk tilhørende en stor skål salat til aftensmad.Hun spiser næsten ikke rødt kød og har ikke rørt pommes frites i næsten 25 år. Ikke underligt, at hun ser så veltrænet ud!

Træning

Comănaci er stadig ikke doven, når det kommer til træning. Hun ønsker at holde sig i form og sund. Hun forsøger at dyrke en eller anden form for fysisk træning hver eneste dag. Og i betragtning af at hun er mere på farten end hjemme,

er det endnu mere imponerende, at hun er i stand til at opretholde en sund træningsrutine. Hun siger, at hun kan lide at lave hurtig træning med høj intensitet, som aldrig varer længere end en halv time. Du er en inspiration for os alle, Nadia.

Favorit Mad

Det er ikke underligt, at Nadias yndlingsret er en ret, der er opfundet i hendes hjemland Rumænien. Retten, der hedder Salata de Vinete, er en aubergineret som er supernem at lave. Alt, hvad du skal bruge, er to auberginer, nogle løg, salt og peber, olivenolie, dild og hvidløg.

Det eneste, du behøver at gøre, er at stege og derefter purere auberginfrugten, ved tage alt indholdet ud af skorpen, og dernæst røre resten af ingredienserne i. Food Network har den komplette opskrift på sin hjemmeside.

Talsmand

FIG’s verdensmesterskaber i kunstgymnastik er en berømt  verdensmesterskaberne i gymnastik. Konkurrencen blev afholdt i Montreal i 2017, lidt mere end fire årtier efter, at byen var vært for de olympiske lege i 1976.

Så hvem er bedre egnet som officiel talsmand for verdensmesterskaberne i gymnastik end den kvinde, der scorede verdens første perfekte 10-tal nogensinde i samme by? Det er rigtigt, Comănaci tog tilbage til Montreal!

Skaber Nye Bevægelser

Når nogen laver en bevægelse i gymnastik, kaldes det et element. En af de ting, der gjorde Comaneci til en legende, er det faktum, at hun skabte og opfandt så mange nye elementer, hvoraf flere siden er blevet opkaldt efter hende.

Der er et element, der hedder Comăneci salto. Når man spørger Comaneci om, hvordan et nyt element skabes, er hun hurtig til at svare, at ingen går til træning og tænker “Jeg vil skabe noget nyt”. Elementerne opstår som regel ved en fejltagelse.

Den Utrolige Historie Om Nadia Comaneci

Gymnastik er blevet en meget konkurrencepræget sport for både mænd og kvinder, og som kræver, at deltagerne er stærke, smidige, fleksible og rytmiske. Der var især én gymnast fra Rumænien, som dominerede gymnastikken i sin egen tid.

Og ændrede sportens fremtid. Nadia Comaneci blev hurtigt en af de mest berømte gymnaster gennem tiderne, og det var der en god grund til. Men hendes liv var ikke uden drama og hjertesorger. Dette er hendes historie.

Født i Rumænien

Nadia Comaneci blev født i en lille by i Karpaterne ved navn Onesti i Rumænien den 12. november 1961. Hendes far var Gheorge Comaneci, en automekaniker, som var født og opvokset i Rumænien. Hendes mor var Ştefania Comaneci, og Nadia havde en lillebror ved navn Adrian.

De to børn blev opdraget i den rumænsk-ortodokse tro, som mange familier i Rumænien på det tidspunkt. Ştefania sagde, at Nadia var et vanskeligt barn, der var fuld af energi. Hun indskrev derfor sin datter til gymnastikundervisning allerede fra en ung alder. Moderen var nok slet ikke klar over, hvor stor en betydning denne beslutning, i sidste ende, ville være for resten af datterens liv.

At Lære Det Hele

Nadias første gymnastiktimer var i børnehaven, hvor hun var en del af et lokalt hold ved navn Flacăra (“Flammen” på rumænsk), hvor hendes trænere var Duncan og Munteanu. Da hun var seks år gammel, var Nadia fuldstændig blevet bidt af gymnastiksporten.

Selv om hun var meget ung – i den alder, hvor de fleste af os først begynder at gå vores vej ud i verden, og vi endnu ikke aner, hvor i livet vi skal ende – vidste hun allerede, at dette var noget, hun ville og skulle gøre resten af sit liv. Hun vidste dog ikke helt, hvordan hendes liv ville udvikle sig.

Møde med Bela Károlyi

Som 6-årig lavede Nadia Comaneci vejrmøller med sin veninde i skolegården, da hun blev observeret og opdaget af Bela Károlyi. Den berømte rumænske gymnastiktræner og hans kone var på udkig efter unge potentialer, som kunne trænes til at deltage i konkurrencer over hele verden.

Bela så helt sikkert noget særligt i Nadia, og da frikvarteret var slut, gennemsøgte han klasselokalerne for at finde den pige, han havde set lave upåklagelige vejrmøller. Til sidst fandt han frem til Nadia og hendes veninde og tilbød at træne hende.

Bare Bliv Ved Med At Øve Dig

Nadia indvilligede i at træne med Bela, og da hun var syv år gammel, trænede hun 2-3 timer hver eneste dag sammen med træneren. Nadia blev en af de første elever på skolen i Onesti, og hun behøvede ikke at pendle, ligesom nogle af de andre gymnaster, da hun jo boede i byen.

Mens Bela var imponeret over hendes hårde arbejde og fulde dedikation, husker Nadia, at det hårde arbejde ikke altid gav pote. Under sine første amatørkonkurrencer faldt Nadia meget, men det motiverede bare gymnasten til at blive ved med at arbejde hårdere.

Den Første Konkurrence

Nadia Comaneci deltog i sin første officielle konkurrence i 1969, da hun var 7 år gammel. Det rumænske nationale juniormesterskab gik ikke helt, som hun havde håbet på i det år. Hun sluttede på en 13. plads. Nadia havde dog ikke tænkt sig at lade sig bremse af det skuffende resultat.

Gymnasten trænede hårdere end nogensinde før for at deltage i den samme konkurrence det efterfølgende år, hvor hun blev nummer et. Endelig indså alle, at den lille gymnast var noget helt særligt. Da hun blev 12 år, boede hun på en statslig gymnastikskole, hvor hun trænede, 8 timer om dagen – 6 dage om ugen, sammen med Kàrolyi.

American Cup

Nadia fortsatte med at blive stærkere og dygtigere, og hun begyndte at vinde flere konkurrencer. I 1975 var hun endelig berettiget til at deltage i konkurrencer på seniorniveau, og deltog derfor i de europæiske mesterskaber. Her vandt hun en flot sølvmedalje og hele fire guldmedaljer.

Da Nadia ønskede at deltage i OL i Montreal, besluttede hun først at deltage i American Cup som opvarmning. I marts 1976 stillede en mandlig og en kvindelig deltager fra hvert land op på gulvet. Nadia vandt selvfølgelig konkurrencen, som hun efterhånden var vant til at gøre.

Møder Bart

Da Nadia Comaneci gik ud på vindertribunen for at hente sin sølvmedalje, råbte en fotograf til hende og den 18-årige amerikaner, der stod ved siden af hende. “Kys til kameraerne, tak!”, og mente vel, at den unge blonde amerikaner og den lille mørkhårede rumæner så søde ud sammen.

Den amerikanske dreng var Bart Conner, og han gav gladeligt Nadia et stort kys på kinden. Både Nadia og Bart var begge på vej til OL, men begge anede de ikke, hvordan deres liv ville blive sammenflettede fra dette øjeblik.

På Vej Til Montreal

De Olympiske Lege i Montreal blev afholdt i 1976, og det ville blive den første olympiske konkurrence, som Nadia skulle deltage i. Nadia Comaneci skulle deltage i flere konkurrencer i Montreal, herunder både hold- og soloøvelser.

Ingen vidste dog på det tidspunkt, at denne unge gymnast fra en lille by i Rumænien var ved at skrive stor historie. Nadia ville gøre noget helt ekstraoridinært, som ingen anden gymnast nogensinde havde formået før.

Det Perfekte 10-tal

Den 18. juli skrev Nadia Comaneci olympisk historie ved at være den første gymnast nogensinde, der fik et perfekt 10-tal. Den perfekte karakter kom under en obligatorisk holdsektion på den tynde barre. I starten var der en vis forvirring:

da resultattavlen ikke var programmeret til at kunne vise 10, blev scoren vist som 1,00, og publikum var temmelig usikre. Men snart faldt tiøren, og publikum, Nadia og hendes trænere gik fuldstændig amok. Hun fortsatte med at score yderligere seks perfekte 10-taller under OL i Montreal.

Nadias Temasang

Nadia Comaneci begyndte hurtigt at få kæmpe opmærksomhed fra pressen, så meget, at hun faktisk fik sin egen temasang! Musikstykket, der er en del af musikken til filmen Bless the Beasts and Children fra 1971, hed oprindeligt Cotton’s Dream.

Det blev imidlertid brugt i et indslag i ABC’s Wide World of Sport efter de olympiske lege, hvor der blev vist en montage af slomo-videoer og fotos af Nadia. Sangen blev hurtigt knyttet til gymnasten og fik tilnavnet Nadia’s Theme.

Overskrifter

Efter sin første deltagelse i de olympiske lege blev Nadia hurtigt gymnastikverdenens darling. Hun blev årets BBC Overseas Sports Personality of the Year og Associated Press’ Female Athlete of the Year, begge i 1976.

Nadia fik masser af opmærksomhed fra magasiner, og var på forsiden, eller i det mindste med, på mange store publikationer. Da hun vendte tilbage til Rumænien, fik hendes familie en helt ny bil og en måneds ferie fra den rumænske regering. Hun var en stjerne!

Adskillelser

Mens det virkede som om Nadia var på toppen efter OL i 1976, så gik det faktisk ikke så godt derhjemme. For det første gik hendes forældre fra hinanden, hvilket var ekstremt svært for den unge gymnast.

Men tingene skulle blive meget værre. Rumænske sportsofficials besluttede, af ukendte årsager, at Nadia skulle øve med en ny træner. Hun havde arbejdet med Bela Károlyi, siden hun var seks år gammel, og adskillelsen var hjerteskærende. Især fordi det skete på samme tidspunkt, som hendes forældre gik fra hinanden. Nadias liv var ved at falde fra hinanden, og hun var bundulykkelig.

Drikker Blegemiddel

Da tingene gik så forfærdeligt galt for den unge sportsstjerne, følte Nadia sig ubønhørligt fanget. I 1977, da hun kun var 15 år gammel, forsøgte gymnasten derfor at tage sit eget liv ved at drikke blegemiddel. Hun tilbragte to dage på hospitalet efter hændelsen, og udtalte, at hun var “glad for,

at jeg ikke behøvede at gå i gymnastiksalen”. Selv om hun i første omgang benægtede disse rygter, blev det senere bekræftet i et interview med Life Magazine i 1990. De rumænske sportsofficials lod hurtigt Bela Károlyi blive hendes træner igen.

Den Påståede Affære

I 1979 tog tingene endnu en problematisk drejning for Nadia Comaneci. Det blev påstået, at gymnasten havde et forhold til Nicu Ceaușescu, som var den yngste søn af den rumænske diktator, Nicolae Ceaușescu.

Nicu var kendt for at være lidt af en playboy, og på at tabe store summer ved at spille rundt om i verden, og også for at være lidt af en tyran i det hele taget! Selvom rygterne aldrig blev bekræftet, tegnede det ikke noget kønt billede af den tidligere darling i gymnastverdenen.

Olympiske Lege i Moskva

Efter alt det, der skete i hendes privatliv, var det ikke så overraskende, at hendes præstation ved OL i Moskva i 1980 ikke levede op til hendes egen standard. Selv om hun vandt to sølv- og to guldmedaljer, var der nogle alvorlige kontroverser omkring scoringen.

Hendes træner Károlyi gjorde sig bemærket over hendes karakterer og sagde, at de var uretfærdige. Dette blev transmitteret på tv, hvilket fik medlemmer af den rumænske regering til at lade træneren falde i unåde, da de mente, at han havde gjort dem forlegne. Károlyis liv var ved at blive meget vanskeligt fra dette øjeblik.

Nadia-Turen

Den rumænske regering indså efterfølgende, at Nadia Comaneci ville kunne indbringe dem en masse penge med de rigtige begivenheder. De var værter for Nadia Tour i 1981, som skulle finde sted i 11 amerikanske byer.

Regeringen fik omkring 250.000 dollars til staten fra dette smarte markedsføringstrick; Nadia selv tjente kun 1.000 dollars på at rejse rundt i Amerika. Det var også på dette tidspunkt, at tingene var ved at falde fra hinanden for hendes træner og hans forhold til Rumænien.

Károlyis Afhopning

Der opstod alvorlige spændinger mellem Nadias træner Károlyi og den rumænske regering efter hans lille udbrud under de olympiske lege i Moskva i 1980. Han ville ud af landet – og det skulle gå hurtigt. Under Nadia-turnéen i 1981 flygtede Károlyi, hans kone og den rumænske koreograf Géza Pozsár fra det rumænske hold.

De søgte politisk asyl i USA, men Károlyi måtte midlertidigt efterlade deres 7-årige datter Andrea hos familiemedlemmer i Rumænien, indtil de fik asyl. Nadia var sønderknust, da hun fandt ud af, at hendes elskede træner var hoppet af, og at han aldrig ville komme tilbage til landet.

Sidder Fast i Rumænien

Rumænske embedsmænd blev bekymrede for, om Nadia ville følge i sin træners fodspor og hoppe af til USA. Da hun blev anset for at være et værdifuldt kommunistisk forbillede inden for sport, blev Nadia forbudt at rejse til et vestligt land.

Hun blev holdt ude af syne for den vestlige presse, den rumænske regering gennemlæste hendes post, aflyttede hendes telefoner og hun blev konstant overvåget, uanset hvor hun tog hen. Nadia var fanget i sit eget hjemland uden nogen udvej.

Møde Med Panait

Ved en fest i 1987 mødte Nadia og Constantin Panait hinanden. Han var tidligere flygtet fra Rumænien – tilsyneladende ved at svømme over Donau-floden for derefter at blive tagdækker i Florida. Han fortalte hende, at han kunne hjælpe hende med at flygte, hvis hun ønskede det.

Nadia kendte ikke rigtig Panait, men han tilbød hende en flugtvej. Dette var potentielt en mulighed, som hun kun fik én gang i livet. At forlade Rumænien for altid og starte et nyt liv i USA. Det troede hun i hvert fald.

Fortæller Beslutning Til Familien

Nadia var bange for, at hendes mor ville få et hjerteanfald, hvis hun fortalte hende, hvad hun havde tænkt sig at gøre. I første omgang fortalte hun det til sin lillebror, som hun kalder sin bedste ven, og som havde svaret: “Rejs ud og find et godt liv.”

Nadia indrømmede, at hun var bange. Hun vidste, at der var en risiko for, at hun aldrig ville se sin familie igen. Den aften, hvor hun skulle rejse, tog Nadias bror og svigerinde sammen med hende, så tæt på den ungarske grænse som de overhovedet kunne komme.

På Flugt Fra Rumænien

Sammen med fem andre rumænske afhoppere foretog Nadia en næsten dødbringende vandring i iskolde forhold og barskt vejr hele vejen til den ungarske grænse. Det hævdes, at hun blev stoppet ved grænsen af det ungarske politi, som straks genkendte den berømte gymnast.

De havde dog medlidenhed med hende og lod hende passere. Nadia fortsatte til den østrigske grænse, hvor Panait skulle mødes med hende, inden de sammen gik til den amerikanske ambassade, hvor de fik et fly til New York City.

Den Afhoppede

Da Nadia nåede frem til Amerika, var det ikke alle, der var glade for at se hende. For længst var verdens gymnastikdarling forsvundet fra forsiderne. I stedet var hun nu en kvinde, der vaklede på høje hæle og med et sminket ansigt, som nu også var afhopper.

Folk havde også hørt rygterne om hendes forhold til den rumænske diktators søn og om, at hun havde forladt sit hjemland uden returbillet. Hun var bestemt ikke glemt, men hun fik ikke den varme velkomst, som hun havde håbet på.

Låst Ude

Det var ikke sådan, at Nadia Comaneci ikke havde nogle venner, da hun flygtede til USA. Faktisk var der masser af rumænere, der var flygtet til USA, som var venner til hende, herunder hendes tidligere gymnastiktræner Bela Karolyi.

Karolyi havde forsøgt at komme i kontakt med hende flere gange, efter at hun var landet i USA. Problemet var bare, viste det sig, at Constantin Panait filtrerede hendes opkald. Comaneci havde absolut ingen anelse.

Der Er Noget, Der Er Underligt

Der var også andre personer, der gentagne gange forsøgte at komme i kontakt med Comaneci, herunder Bart Conner. Han blev især overrasket, da han så, at Comaneci skulle optræde i Pat Sajak Show.

Conner kendte Sajack’s producer, og bad om at være en overraskelsesgæst i showet. Han fortalte også produceren, at Comaneci ikke havde været i kontakt med nogle af sine venner i USA, og forklarede yderligere, at han troede, at der var “noget lusket” på færde.

Store Problemer

Fremstillingen blev ikke bedre af, at det ignede et forhold, som Nadia skulle have haft til den gifte Panait. De to var kendt for at bo sammen på moteller og hoteller rundt om i landet, og da Nadia direkte blev spurgt, hvad der skete mellem dem, i et interview, stak hun blot tungen ud og sagde:

“Det er en hemmelighed.” Faktisk vidste ingen ret meget om, at Panait angiveligt  havde holdt gymnasten som gidsel – Nadia fortalte en nær veninde, at Panait faktisk havde holdt hende fanget i 3 måneder.

Endelig Fri

Da hun fortalte sin ven Alexandru Stefu, at tingene ikke var helt, som de så ud mellem hende og Panait, og at han styrede hendes liv, besluttede han at gribe ind. Stefu lokkede Nadia og Constantin til et møde, hvor hun indrømmede, alt imens Panait sad i samme rum.

At han mishandlede hende, og at han opførte sig som hendes fangevogter. Den næste dag flygtede Constantin Panait fra landet med 150.000 dollars af Nadias kontanter og hendes bil. Han stjal fra hende, men hun var endelig fri af hans ubarmhjertige greb.

Flytter Rundt

Heldigvis er gymnastikfællesskabet tæt forbundet, og Stefu tilbød Nadia at bo hos ham og hans familie.Men ikke længe efter døde Stefu i en tragisk snorkleulykke, og det var igen tid for Nadia til at flytte.

Denne gang blev hun tilbudt et sted at bo i Norman, Oklahoma, af Paul Ziert. Paul var en ven af Bela Károlyi, og var tilfældigvis også Bart Conners gymnastiktræner. I 1977 og 1978 vandt Ziert’s hold NCAA mesterskabet i gymnastik for mænd.

Langdistance

Efter at have mødt hinanden i Pat Sajak-showet gav Bart Conner Nadia sit telefonnummer. Nadia Comaneci var først mistænksom over for Conners hensigter, men besluttede sig for, at Conner nok bare var en flink fyr.

De to talte i telefon med jævne mellemrum i løbet af det næste halvandet års tid. De elskede at dele ting om, hvad der skete i deres liv. Og så inviterede Conner Nadia til at komme til Oklahoma for at hjælpe ham med at åbne en gymnastikskole.

Dating Bart

Mange år efter deres første uskyldige kys finder Bart og Nadia sammen igen. Bart havde udtalt, at han tydeligt huskede det allerførste kys på vinderpodiet med Nadia, og nu, flere år senere, var de begyndt at date.

De optrådte sammen i flere gymnastikkonkurrencer og virkede uadskillelige. Det hele var begyndt med et kys, og nu var det endt med så meget mere… I 1994, kun få år efter at Bart Conner og Nadia havde genfundet hinanden, friede han til hende i Amsterdam.

Et Overdådigt Bryllup

I april 1996 blev Nadia og Bart gift i Bukarest, Rumænien. Da den kommunistiske regering var blevet væltet, blev parret nu behandlet som kongelige, og Nadias afhopning generede ikke længere den nye rumænske regering.

De fik lov til at bruge parlamentshuset til deres bryllupsreception, som var en meget omfattende affære. Ifølge Sports Illustrated var det “gymnastikverdenens version af et kongeligt bryllup”. Parret har nu været gift i 21 år, og har en søn ved navn Dylan sammen.

National Helligdag

Bart og Nadias bryllup var i sig selv noget af en nationaldag i Rumænien. Der var over 10.000 mennesker, der mødte op for at fejre parret, og folk, over hele landet, havde taget fri fra arbejde for at se ceremonien, der blev sendt direkte på det nationale tv.

Comaneci havde udtalt, at det var en meget følelsesladet begivenhed for hende. Hun følte, at hun havde vendt ryggen til sit hjemland, og havde det forfærdeligt med det. Men at se al den støtte fik hende til at føle sig elsket og tilgivet af folket.

Bart Conner Gymnastik Akademi

Bart og Nadia har arbejdet sammen, siden de fandt sammen igen, på Bart Conner Gymnastics Academy, der blev oprettet af Bart og Paul Ziert. Takket være de to berømte navne på akademiet i Norman, Oklahoma, modtager de ansøgninger fra tusindvis af studerende hvert  år.

Bart og Nadia bruger også en masse tid på at rejse rundt i verden sammen, arbejde på produktgodkendelser, lave reklameoptrædener og bare generelt vende tilbage til at være gymnastikverdenens kærestepar.

Et Usandsynligt Venskab

I 2015 gik Nadia Comaneci på den røde løber ved TriBeCa Film Festival med en ny veninde ved sin side – Katie Holmes. Parret stod side om side, mens de besvarede spørgsmål om Katies første kortfilm som instruktør; Eternal Princess.

Filmen dokumenterer Nadias banebrydende olympiske rejse i 1976 og hendes første perfekte 10-tal nogensinde. Mange var forvirrede over deres venskab, men hvis du kigger godt efter, vil du indse, at de to altid har haft mere til fælles, end man umiddelbart skulle tro.

Evig Prinsesse

Selv om Eternal Princess måske ikke var den største succes, satte den bestemt nogle ting i perspektiv for både Nadia og Katie. De kontrollerende forhold at leve under, den stigende berømmelse i så ung en alder, og at den offentlige opfattelse går fra positiv til negativ på meget kort tid.

Måske er begge disse unge kvinder evige prinsesser …
Og nu føler Nadia endelig, at hun kan fortælle sin historie til verden, hvor svært det end måtte være. Hun er meget stolt af sig selv og af de ting, hun har opnået.

Bevare Roen

Under de olympiske lege i Montreal i 1976 var alle øjne rettet mod den unge Nadia Comaneci. Hun havde besejret sin hovedkonkurrent, den hviderussiske Olga Korbut, og stod nu på sejrspodiet. Da Comaneci blev spurgt om, hvordan hun følte det at få guld og perfekte 10-taller,

svarede hun, at det var ok, da hun havde fået 19 af dem i andre konkurrencer. Der var en milliard mennesker, der så hendes optræden på tv, hvilket betyder, at hun i det øjeblik havde en fjerdedel af menneskehedens opmærksomhed.

Kun En Søn

Nadia Comaneci har én vigtig mand i sit liv (ud over sin mand, selvfølgelig) – og der er sin søn Dylan. Dylan blev født i 2006, og er Comanecis største kærlighed. Hun elsker at tilbringe tid sammen med ham, og har hundredvis af billeder med ham på sin telefon.

Ifølge mange journalister elsker hun at vise billederne frem ved enhver lejlighed, hun får. Hun er meget stolt af ham. Det ser ud til, at Dylan er bestemt til at være enebarn på grund af det faktum, at Comaneci fik ham i så sen en alder.

Puberteten Ramte Hårdt

Efter de olympiske lege i Montreal i 1976 besluttede den rumænske regering, at Comaneci skulle holde en lille pause fra sporten. Det var på det tidspunkt, at hun begyndte at komme i puberteten, og voksede som vild ukrudt.

Og da hun ikke skulle træne, kunne hun spise alt, hvad hun havde lyst til. Da hendes træner senere besøgte hende, havde han sagt, at hun var blevet til et “enormt monster”. Dette “monster” endte dog med at vinde guldmedaljer senere samme år. Jeg siger det bare.

Fald Nadia!

Da de Olympiske Lege blev afholdt i Moskva i 1980 (og USA’s præsident Jimmy Carter nægtede at lade amerikanerne deltage), var Nadia med helt fremme i konkurrencen. For at få alle mulige fordele besluttede

russerne imidlertid at have deres barske og ubehøvlede soldater i mængden for at chikanere konkurrenterne. Da Comaneci stod på dobbeltbarren, råbte soldaterne til hende “Fall Nadia, Fall!” Comaneci var dog alt for koncentreret om sin øvelse til at tage sig af dem.

Politisering Af De Olympiske Lege

Det var meget tydeligt, at dommerne ved de olympiske lege i Moskva ikke var retfærdige.  Russerne gjorde alt for deres atleter ved de olympiske lege i Moskva i 1980, og det var meget tydeligt, hvad de gjorde.

På et tidspunkt gav russerne ikke signal til Comaneci om at starte sin øvelse, før alle russiske atleter var gået. Og på uforklarlig vis fik alle de russiske atleter en karakter på over 9,5, og nogle af karakterne steg mindre end et sekund efter, at landingerne var blevet udført.

Over For Terminatoren

Nadia er ikke fremmed overfor de mange berømte skuespillere og talenter, der kommer til hendes faste træningscenter i Los Angeles. Den berømte atlet blev dog noget forbløffet, da hun opdagede, at Arnold Schwarzenegger træner i det samme træningscenter.

Schwarzenegger, som før sin succesfulde karriere var en berømt bodybuilder, bad hende om at være hans personlig træner netop den dag. Den tidligere guvernør og skuespiller offentliggjorde derefter deres fælles foto på de sociale medier og skrev: “Det er fantastisk at komme tidligt i fitnesscenteret og have en olympisk mester som træner – tak Nadia Comaneci! 10 reps til ære for den første perfekte 10-score i OL.”

Perfect 10 Productions

Nadia Comaneci og hendes mand startede i 1998 et produktionsselskab, der blev drevet fra deres gymnastiksal. Virksomheden hedder Perfect 10 Productions, Inc.. Virksomheden samarbejder med store sports-tv-selskaber som ESPN og Fox Sports med at transmittere forskellige gymnastikbegivenheder rundt om i USA og I hele resten af verden.

Så hvis du ser en gymnastikbegivenhed på en stor sportskanal, er der en god chance for, at du ser den gennem Comanecis firma. Perfect 10 Productions, Inc. producerer i øjeblikket Nadia Comaneci International Invitational.

Nettoformue, $10 Millioner

Nadia Comaneci er cirka $10 millioner dollars værd. Nej, hun havde ikke smeltet alle sine guldmedaljer om, og solgt guldet, så snart hun ankom til USA. Hun tjente alle disse penge selv. Hun tjente en stor del af sine penge, ved sammen med sin mand Bart Conner,

at åbne et af de største gymnastikcentre i USA. De fik tillid fra mange sportsfolk og fik stor succes. Parret ejer også et produktionsselskab samt et firma, der sælger gymnastikudstyr. De brugte deres viden og skabte tre succesfulde virksomheder.

En Varig Arv

En af grundene til Comanecis fortsatte succes er, at hun aldrig rigtig helt forsvandt efter OL. Ligesom Michael Phelps har Comaneci sørget for at forblive både i sporten og i offentlighedens søgelys, lige siden hun vandt sine olympiske guldmedaljer i Montreal tilbage i 1976.

Denne fortsatte eksponering har gjort, at hun er blevet hængende i folks bevidsthed, hvilket har gjort det muligt for hendes forretningsprojekter at vokse sig større og få succes.

Drevet Til At Vinde

Mange mennesker vil gerne vide, hvad det er, der har drevet Comaneci til at blive den bedste af de bedste i gymnastik. Svaret er meget enkelt. Det viser sig, at hun bare er en meget konkurrencepræget person, der altid vil vinde.

Hun beskrev et cykelløb, da hun var ung, og fortalte, at det eneste hun ønskede, var at vinde. Comanecis mentalitet ændrede sig aldrig, og gennem stor udholdenhed var hun i stand til at presse sig selv til succes.

Ny Pointgivning

Et af hovedproblemerne med den nuværende gymnastik-karakter er, i hvert fald ifølge Comaneci, at der nu ikke længere er nogen mulighed for at score et perfekt 10-tal. På grund af de forskellige regelændringer,

der har påvirket gymnastiksporten, er det næsten umuligt for en gymnast at gentage Comanecis karakter og få et perfekt 10-tal. Det ser ud til, at Comaneci vil blive husket i historiebøgerne som den eneste person, der har fået et perfekt 10-tal.

Ingen Pomfritter Med Det Hele

Nadia Comaneci har stadig en atlets krop, og formår stadig at få en sund europæisk kost, selv om hun bor midt i Oklahoma. Til morgenmad spiser hun toastbrød med ost og lidt kalkun, drikker én kop kaffe om dagen,

spiser en wrap med forskelligt indhold til frokost, og spiser en let ret med fisk tilhørende en stor skål salat til aftensmad.Hun spiser næsten ikke rødt kød og har ikke rørt pommes frites i næsten 25 år. Ikke underligt, at hun ser så veltrænet ud!

Træning

Comănaci er stadig ikke doven, når det kommer til træning. Hun ønsker at holde sig i form og sund. Hun forsøger at dyrke en eller anden form for fysisk træning hver eneste dag. Og i betragtning af at hun er mere på farten end hjemme,

er det endnu mere imponerende, at hun er i stand til at opretholde en sund træningsrutine. Hun siger, at hun kan lide at lave hurtig træning med høj intensitet, som aldrig varer længere end en halv time. Du er en inspiration for os alle, Nadia.

Favorit Mad

Det er ikke underligt, at Nadias yndlingsret er en ret, der er opfundet i hendes hjemland Rumænien. Retten, der hedder Salata de Vinete, er en aubergineret som er supernem at lave. Alt, hvad du skal bruge, er to auberginer, nogle løg, salt og peber, olivenolie, dild og hvidløg.

Det eneste, du behøver at gøre, er at stege og derefter purere auberginfrugten, ved tage alt indholdet ud af skorpen, og dernæst røre resten af ingredienserne i. Food Network har den komplette opskrift på sin hjemmeside.

Talsmand

FIG’s verdensmesterskaber i kunstgymnastik er en berømt  verdensmesterskaberne i gymnastik. Konkurrencen blev afholdt i Montreal i 2017, lidt mere end fire årtier efter, at byen var vært for de olympiske lege i 1976.

Så hvem er bedre egnet som officiel talsmand for verdensmesterskaberne i gymnastik end den kvinde, der scorede verdens første perfekte 10-tal nogensinde i samme by? Det er rigtigt, Comănaci tog tilbage til Montreal!

Skaber Nye Bevægelser

Når nogen laver en bevægelse i gymnastik, kaldes det et element. En af de ting, der gjorde Comaneci til en legende, er det faktum, at hun skabte og opfandt så mange nye elementer, hvoraf flere siden er blevet opkaldt efter hende.

Der er et element, der hedder Comăneci salto. Når man spørger Comaneci om, hvordan et nyt element skabes, er hun hurtig til at svare, at ingen går til træning og tænker “Jeg vil skabe noget nyt”. Elementerne opstår som regel ved en fejltagelse.

Advertisement